NUVARING
Pozdravljeni!
Pred letom dni mi je zdravnica zamenjala KT ( Yerina) z Nuvaringom zaradi glavobolov. Sprva je bilo super in sem bila navdušena. Sedaj po enem letu se mi pa zdi, da sem v nekem konstantnem ciklu. Ko vzamem obroček ven, imam neznosne glavobole. Opazila sem tudi, da par dni, preden odstranim obroček, moje razpoloženje opazno pade, sem depresivna, najraje bi bila cel dan v postelji. Mislite, da je za to kriv Nuvaring ali imam enostavno tako življenjsko obdobje 😀
Hvala, lp
Novi obroček vedno vstavite na isti dan v tednu. Premor je lahko dolg največ 7 dni, lahko pa je poljubno krajši, tudi 0 dni. Nepretrgana uporaba, torej en obroček za drugim, se največkrat uporablja pri prestavitvi krvavitve. Citiram navodila za redno uporabo (poglavje 3.2):
1. Vključno z dnem, ko ste si ga vstavili, mora biti obroček v nožnici 3 tedne, brez prekinitev.
2. Po 3 tednih ga vzemite ven, na isti dan v tednu in ob približno istem času, kot ste si ga vstavili.
Na primer, če ste obroček NuvaRing vstavili v sredo ob približno 10. uri zvečer, ga vzemite ven
čez 3 tedne, v sredo ob približno 10. uri zvečer.
3. Ko vzamete obroček ven, ga ne uporabljajte 1 teden. V tem tednu bi morala nastopiti vaginalna
krvavitev, običajno je to 2 do 3 dni po odstranitvi obročka NuvaRing.
4. Z uporabo novega obročka začnite točno 1 teden kasneje (spet na isti dan v tednu in ob približno
istem času), tudi če vaginalna krvavitev še ni prenehala.
Matjaž
Pozdravljeni,
uporabljam Nuvaring in si ga med spolnim odnosom dam ven, saj me med tem preveč “žuli”. Predvčerajšnjem sva s fantom imela spolni odnos in sem si potem pozabila vstaviti obroček. Tega sem vstavila šele po 8h urah. Ker je bil šele tretji dan v novem ciklu, sem včeraj zjutraj vzela jutranjo tabletko, vendar sva danes zjutraj imela spet spolni odnos in je prišlo do izliva v nožnico. Zanima me, ali naj spet vzamem jutranjo tabletko ali obroček že deluje oziroma kaj naj naredim.
Lep pozdrav in hvala za odgovor.
Pozdravljena!
Menim, da nujna kontracepcija ni potrebna, saj sta bila oba spolna odnosa v roku 24 ur. Tudi obroček je v 3 dneh dosegel nek učinek. Sedaj imejte obroček vstavljen vsaj 7 dni nepretrgoma, preden si zopet privoščite njegovo odstranitev! Če med premorom ne bo odtegnitvene krvavitve, naredite test.
Matjaž
Pozdravljeni
Mene pa zanima naslednje, ker sem brala ta forum mi nekaj ni čisto jasno. Do zdaj sem jemala tabletke zdaj pa sem prešla na nuvaring. Zaenkrat je vse ok. Ampak glede tega vstavljanja in odstranjevanja me nekaj zanima. Ker sem nekje zasledila, da če si ga vstaviš naprimer v sredo zvečer ga moraš vzeti ven v sredo zvečer. Torej jaz sem si ga vstavila v torek 30 aprila zvečer in kako zdaj??? vzamem ga ven v torek zvečer ali že v ponedeljek torej čez tri tedne torej 20.5′?? ker je to potem 21 dni?? je prav tako ????
Pozdravljeni,
6 aprila letos sem začela z Nuvaring. Prej sem imela Mireno 5 let in sem jo odstranila, ampak mi je ginekolog raje dal Nuvaring (glede na moja leta- 49). Nikoli nisem imela nobenih problemov s kontracepcijskimi sredstvi, niti z Nuvaring. Zanima me ali je možno, da bi zaradi Nuvaring postala alergična. Alergija se je pojavila takoj po vstavitvi Nuvaring in sicer, kot, da bi bila alergična na cvetni prah oz. prah. Začelo mi je teč iz nosu, oči so me pekle in stalno sem kihala. Po enem tednu sem šla k splošni zdravnici, katera mi je predpisala Claritine in Nasonex. Po enem tednu jemanja se stanje ni čisto nič izboljšalo. Šla sem nazaj do zdravnice in prosila za Telfast. Z jemanjem le-tega se je stanje izboljšalo. Pred enim tednom mi je zmanjkalo Telfasta in sem bila čez vikend prav uboga- isto kot na začetku. S ponovnim jemanjem se je stanje umirilo. Pri pulmologu sem bila že dvakrat in glede na to, da se ob deževnih dnevih stanje ne izboljša, je izrazil dvom, da bi bila alergična na cvetni prah.
Ker alergija sovpada z vstavitvijo Nuvaringa, sem pomislila, da je mogoče to vzrok. V nedeljo sem ga odstranila ampak razmišljam, da ga po enem tednu ne bi ponovno vstavila, da vidim, če je res to.
Kaj mislite glede tega? Mislite, da je možna takšna alergija na Nuvaring?
Hvala in lep pozdrav,
v nedeljo zvečer sem prvič vstavila nuvaring. pred tem nisem uporabjala nobene zščite. od srede dalje pa čutim tesnobo in kot nek cmok v grlu. zanima me ali je možno, da gre za stranske učinke nuvaring-a ali pa opisano nikakor ne more biti stranski učinek.zanima me, če jeto možen stranski učinek, ali priporočate, da obroček odstranim?
že v naprej hvala za odgovor.
pozdravljeni
nuvaring uporabjam privč,pred tem nisem imela nobene zaščite…
zanima me naslednje,obroček sem si vstavila drugi dan menstruacije v pon.po izračunu bi si ga morala odstraniti v pet. zanima me ali si ga naj ostranim v pon.in imam 7dnevni premor in si naslednjega vstavim po 7 dnevih premora in ja menstruacija bi se mi morala končati v pon.še vedno imam rjavkast izcedek….
Pozdravljeni!
Nuvaring uporabljam od marca in moram reči, da sem z njim izredno zadovoljna, redim se ne, celulit, ki sem ga pridobila s kontracepcijskami tabletkami pa mi izginja.
Imam vprašanje glede obročka, torej enega moram vzeti s seboj na morje in me zanima, kje naj ga medtem shranim? V prikolici temparatura čez dan zelo naraste in najbrž ne bi bilo ok, če bi bil obroček v omari? Ali se ga lahko shrani npr. v hladilnik (le da je problem, da hladilnik preveč hladi, celo zmrzuje)? In še, je kaj narobe, ko ti gre med plavanjem nekaj vode v nožnico in imaš medtem obroček notri? Sem dokaj nova uporabnica in z obročkom med poletjem nimam izkušenj.
Hvala za odgovor!