Najdi forum

NUVARING

Spoštovani,
ker ste bili brez obročka več kot 7 dni, svetujemo dodatno zaščito s kondomom 7 dni (obroček mora biti vstavljen 7 dni, da je znova dosežen poln kontraceptivni učinek).
Srečno

Pozdravljeni.

Pišem vam zaradi nasprotnosti informacij.
Moja ginekologinja mi je rekla, da menstruacijo lahko odložim tudi za par tednov, medtem ko v navodilih za Nuvaring piše, da zgolj za teden dni, potem zaščita ni več tako sigurna. Kaj menite vi?

Piše tudi, da potem po ponovnem vstavljanju le-tega, samo prvi teden spolnih odnosov zaščita ni sigurna. Je tako samo prvi teden in je potem drugi teden že vse normalno?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljena!

Vaša ginekologinja ima prav. Odtegnitveno krvavitev, ki navadno nastopi v tednu dni premora, ko nimate obročka, lahko prestavite tako, da novi obroček vstavite takoj, ko starega odstranite iz nožnice. Uporabite torej en obroček za drugim, brez premora, in šele nato po drugem obročku naredtite predvideni 7 dnevni premor. Zaščita s tem ni okrnjena, lahko pa se pojavijo krvavi izcedki v času uporabe drugega obročka, kar pa tudi ne zmanjšuje kontraceptivnega učinka.

Zaščita je aktivna, ko imate obroček nepretrgoma vstavljen vsaj 7 zaporednih dni, razen, ko prvič začnete uporabljati obroček in ga vstavite še med menstruacijo. V tem primeru je zaščita aktivna takoj.

Matjaž

Pozdravljeni,
sem že večletna uporabnica Nuvaringa in z njim nisem imela nobenih težav. Sedaj pa sem pa prvič opazila rahlo rjav izcedek oz. rahlo krvavitev. Ta je trajala zgolj dan, nato je bil izcedek ponovno normalen. Zanima me, če je zaradi tega Nuvaring lahko manj učinkovit?

Najlepša hvala za vaš odgovor in lp.

Pozdravljena!

Krvavi izcedek ni vplival na učinkovitost obročka.

Matjaž

Zdravo!

Ali se moram v naslednjem ciklusu še dodatno zaščititi, ker sem v tem morala vzeti jutranjo tabletko. Do sedaj sva uporabljala kondome. Zdaj pa bom začela z obročkom, ki mi ga je predpisala ginekologinja.

Lep pozdrav!

Spoštovani,
če boste obroček vstavili na 1. dan menstruacije, dodatne zaščite ne potrebujete, vedeti pa morate, da Nuvaring ne ščiti pred spolno prenosljivi boleznimi.
Lep pozdrav

Hvala! 🙂

Zdravo!
Zopet se obračam na vas…
Prehitro sem sklepala (imam krče in rjavi tok še), da sem dobila menstruacijo in sem si že vstavila obroček. Pa me zanima, če bo kaj narobe…
Danes sem naredila test nosečnosti in je pokazal veljaven minus (clearblue).
Saj nama je prejšnji mesec zdrsnil kondom med SO z izlivom. Kasneje sem vzela jutranjo tabletko čez 7h. Sem nova v tej kontracepciji. Pred tem sva s fantom uporabljala kondome.
Lp.

Spoštovani,
ker ne vemo, če ste začela z uporabo 1. dan menstruacije vam svetujem, da 7 dni uporabljate dodatno zaščito ( kondom). Po 7. dneh ste zaščitena.
Lep pozdrav

Zdravo!
Mogoče sem se nejasno izrazila… Vstavila sem prehitro, kakšen dan ali dva, ker sem bila neučakana. Močna krvavitev bi se mogla počasi začet, pa me skrbi, če si bom zaradi tega, ker sem si obroček vstavila prehitro, prestavila menstruacijo.
Upam, da sem bila zdaj dovolj jasna. 🙂
Lep pozdrav in hvala za odgovor.

Pa še to… ali naj dam raje sedaj ven obroček in počakam do prave menstruacije (saj imam sedaj bolj rjave kapljice), ali naj bo noter?
Lp

Pustite sedaj obroček notri in uporabljajte dodatno zaščito naslednjih 7 dni.

Matjaž

Pozdravljeni,

Nuvaring uporabljam že kakšnega pol leta in sem z njim zelo zadovoljna. Načeloma z vstavljanjem in podobnim nisem imela težav, pri zadnji odstranitvi pa sem malo zamešala datume…

Obroček si vstavljam ob torkih, tokrat pa sem ga ven pomotoma vzela en dan prehitro, v ponedeljek. Sicer je potem normalno sledila menstruacija… Nuvaring sem si po pavzi vstavila spet na torek. Ali je (glede na to, da sem si ga vstavila dan kasneje, kot sem si ga odstranila) v tem primeru možna zanositev? V torek, na dan vstavitve, sem namreč imela nezaščitene spolne odnose…

Če je odgovor pritrdilen, ali lahko vzamem jutranjo tabletko in ali lahko normalno nadaljujem z uporabo Nuvaringa? Ali moram potem ta mesec uporabljati še dodatno zaščito?

Upam da sem bila dovolj jasna. Že vnaprej hvala za odgovor.

Pozdravljena!

Če ste obroček odstranili dan prej, bi morali tudi novega vstaviti dan prej. Ker tega niste storili, je kontraceptivni učinek zmanjšan. Najbolj kritičen je ravno prvi teden uporabe obročka, saj sledi tednu premora in če se s kontracepcijo prične prepozno, lahko pride do ti. ubežne ovulacije. Obroček sicer tudi ob zamudi do 48 ur uspe preprečiti rast foliklov, a ne vedno, zato kljub vsemu priporočam nujno kontracepcijo.

Matjaž

Hvala za hiter odgovor.

Lp, Anja

Pozdravljeni

pred tednom dni, sem si prvič po 12 letih vstavila kontracepcijo (Nuvaring)…3 leta po porodu.
Obroček sem si vstavila prvi dan menstruacije, ki je čez dan izginila in je sploh več nimam. Se pravi, imela sem začetek menstruacije, ki je preko dneva izginila. Zanima me, če je to normalno, da menstruacija izgine ko si daš prvič v nožnico Nuvaring? Hvala za odgovor.

Pozdravljena!

Nič ni narobe, če krvavitve ni več. Hormoni v obročku stanjšajo maternično sluznico, zato krvavitev preneha.

Matjaž

Pozdravljeni,

rodila sem 16.1.2013., stara 22 let, povsem zdrava nosečnost in lep porod. čez slabih 6 tednov mi je ginekolog na prvem pregledu vstavil Mireno, ker dolgo še ne želim zanositi.

Imam bolečine v hrbtu, zdi se mi da sem veliko bolj napihnjena kot po porodu, koža je ekstremno suha, se kar luščim povsod, in pa en mesec po vstavitvi še vedno krvarim. Ne gre zgolj za rjavo sluz ampak kar konkretno kri. Kak dan več kak manj, ampak vedno moram menjati vložke. Zadnji teden se mi tudi zdi da nekaj smrdi, ali moj urin, ali iz noznice izcedek, nevem.

pred nosečnostjo sem uporabljala Jazz, pa še neke druge KT, pa tudi Qlairo. Pri Jazzu sem dobila celulit, in bila razdrazena sem se odločila da zamenjam na te druge, katerih imena se ne spomnem, z njimi sem se v enem mesecu zredila 5 kg, potem s qlairo pa nenehno krvavela cel mesec in shujsala veliko.

Torej, zanima me ali menite da zaradi navedenih tezav odstranim mireno, ter kaj bi bila lahko moj kontracepcija glede na navedene tezave z KT?
Naj omenim da polno dojim, ampak bi rada prenehala z dojenjem do poletnih vročin, ko bo otrok dopolnil 6 mesecev.

Spoštovani,
pri Mireni se lahko neredne krvavitve pojavljajo prve tri mesece v vstavitvi potem pa so pri velikem številu žensk krvavitve minimalne ali pa jih sploh ni.
Glede na to, da dojite pridejo za vas v poštev še progesteronske kontracepcijske tabletke Cerazette.
Srečno

New Report

Close