Najdi forum

NUVARING

Pozdravljeni!!

Danes mi je ginekologinja, zaradi glavobolov in bolečih menstruacij, po 2 letih jemanja kontracepcijskih tabletk Yaz predpisala Nuvaring. Zanima pa me zgolj to kdaj ustavim nuvaring..saj v navodilih piše da ga ustavim najkasneje na dan po jemanju zadnje neaktivne tablete. Zdravnica pa mi je rekla naj ga ustavim na dan kot bi morala začeti z uporabo novega zavojčka tablet, torej dan po uporabi zadnje neaktivne tablete. Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Pozdravljeni,

stara sem 18 let in sem ravnokar začela z uporabo nuvaringa. med možnimi stranskimi učinki sem prebrala, da obstaja možnost srčnega infarkta in raka na dojki. problem je sledeč- mati je imela raka, očeta pa je pri 48 zadel infarkt. sem kadilka, pokadim cca 10 cigaret na dan.

obstaja morda nevarnost za katero od zgoraj naštetih bolezni? (predvsem me skrbi infarkt)

najlepša hvala in lep pozdrav!

Pozdravljeni!!!
Stara sem 26 let,imam že dva otroka… Prej nikoli nisem imela kontracepcije,zdaj pa že skoraj dve leti uporabljam NUVARING. Od začetka sem bila zelo zadovoljna,brez bolečin in še menstruacijo imam komaj po tri dni..
Sedaj pa me zadnje par nesecev moti zelo suha nožnica…sploh mi ni do spolnih odnosov. Tudi ko si vstavljam novi obroček,ga komaj vstavim!!! Tudi partnerju to ni všeč,ko vidi da me spolni odnosi bolijo…zato sem že razmišljala da bi začela jemati tabletke.

Živjo. 🙂
Tudi mene zanima nekaj stvari o obročku..Čeprav poznam kar nekaj punc ki ga uporablja že dolgo nimajo nobenih težav z obročkom in res verjamem da je zanesljiv, vendar ga sama uporabljam prvič. Zgoraj ste povedali da je obroček pravilno vstavljen takrat ko ga ne čutiš, jaz ga ne čutim, vendar še vedno ne vem ali je pravilno vstavljen ali ne. Skrbi me da bi obroček med spolnim odnosom šel pregloboko v nožnico in ga po 3 tednih nebi mogla dobiti ven, se je mogoče kateri že to zgodilo in ali je to sploh mogoče?

Lep pozdrav in že v naprej hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

3.mesec uporabljam obroček Nuvaring. Pred tem nisem uporabljala nobene hormonske kontracepcije. Pojavili se mi niso nobeni stranski učinki, razen izredne suhosti nožnice. Redno uporabljam Multi-gyn liqui gel, vendar se mi je kljub temu vsak mesec pojavilo rahlo vnetje nožnice. Prav tako je prisotna tudi močna srbečica. Pred tem nisem imela nikoli težav z vnetjem. Zanima me, kakšna je verjetnost, da se ta problem v prihodnjih mesecih omili. In če naj nadaljujem z uporabo ali naj preizkusim še kontracepcijske tabletke?

Stara sem 24 let.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Lep pozdrav imam eno vprašanje….Namreč jutri bo natanko en teden odkar sem dobila menstruacijo in odkar sem si prvič dala notri vaginalni obroček, ki sem ga začela uporabljati…Zdaj ga imam notri že en teden….Po par dneh mi je menstruacija končala zdej pa imam že nekaj dni rjavi izcedek….Ali je to normalno ob začetku jemanja obročka??…..

Že vnaprej se vam lepo lepo zahvaljujem

Lep pozdrav imam eno vprašanje….Namreč jutri bo natanko en teden odkar sem dobila menstruacijo in odkar sem si prvič dala notri vaginalni obroček, ki sem ga začela uporabljati…Zdaj ga imam notri že en teden….Po par dneh mi je menstruacija končala zdej pa imam že nekaj dni rjavi izcedek….Ali je to normalno ob začetku jemanja obročka??…..

Pozdravljeni!

Želela bi si prestaviti menstruacijo za en teden in to bom storila tako,da bom imela obroček 4 tedne in nato naredila en teden premora,potem pa spet vstavila novega po pavzi.Zanima pa me kako je z zaščito v 5 tednu oz.mojem primeru tednu premora?Sklepat,da tu pa je potrebna uporaba kondoma,glede na to,da bom obroček uporabljala 4 tedne?
Hvala za odgovor!

Pozdravljeni,

Obroček bi morala vstaviti v petek okoli 19:30, vendar sem pozabila in sem ga vstavila v soboto okoli 10:00 zjutraj. Zanima me, kdaj naj obroček vzamem ven.

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni.
Imam eno vprašanje.
Bila sem pri dermatologu, ki bi mi za zdravljenje aken predpisal Roaccutane, vendar za to potrebujem zanesljivo kontrcepcijsko zaščito.
KT sem jemala dobrih 8 let vendar so se mi pri uporabi le-teh povišali holesterol in trigliceridi.
Razmišljam in raziskujem kaj bi bilo zame najbolj primerno, grem pa tudi na pogovor k osebni ginekologinji. Tablet mi ne bo predpisala, je pa tudi proti materničnem vložku pred nosečnostjo.
Sama se nagibam tudi k temu Nuvaring obročku.
Stara sem 24 let.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Sem zadovoljna uporabnica N1UVARINGa a sem nanj nazadnje pozabila in ga pomotoma ven dala en dan kasneje kot po navadi (v petek namesto v četrtek). Nov obroček bi tako morala sedaj vstaviti v petek a me zanima, ali lahko to vseeno storim že v četrtek, saj so tako moje precej boleče menstruacije nastopile v nedeljo,kar mije ugajalo bolj kot da bi jih imela v ponedeljek.
Hvala za Vaš odgovor in lep pozdrav!

Pozdravljeni,
zanima me kako je z uporabo vaginalnih krem (npr. Canesten, Multi gyn gel) in Nuvaringom? Ali kreme na kakšen način onemogočijo delovanje Nuvaringa?
Ter še.. menstrualna skodelica pa z Nuvaringom, med vmesnimi krvavitvami/izcedki, verjetno ni združljiva tako kot tampon?

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni.

15.9.2012 sem prvič uporabila Nuvaring (1. dan menstruacije), vendar mi ne ustreza, zato sem ga vzela ven 24.9. Zanima me kdaj lahko pričakujem menstruacijo, glede na to da sem prenehala z njegovo uporabo? (od zdaj naprej bom za zaščito uporabljala kondom)
Hvala za odggovor, lp

Pozdravljeni,

na NuvaRing obročku je vidna vdolbinica, kot da bi se bil poškodoval. Je njegova učinkovitost zmanjšana? Obroček ni počen. Hvala za odgovor in lep pozdrav,

Krtacka

Pozdravljeni!
4mesece sem uporabnica nuvaringa. Zaradi stranskih učinkov, pa bom sedaj preizkusila KT. moje vprašanje je: ginekologinja mi je rekla da začnem z jemanjem KT 1. dan menstruacije. V navodilih za uporabo KT, pa je navedeno;
Najbolje je, da ženska začne jemati zdravilo Femoden na dan po zaužitju zadnje aktivne tablete (z vsebnostjo zdravilne učinkovine) kombiniranega peroralnega kontraceptiva, oziroma najpozneje prvi dan po običajnemu premoru (obdobje brez tablet ali uporabi tablet s placebom) predhodnega ciklusa. Če je uporabljala nožnični prstan ali transdermalni obliž, naj začne zdravilo Femoden jemati na dan odstranitve oziroma najkasneje na dan, ko bi morala dobiti nov nožnični prstan ali transdermalni obliž.

Prosim za nasvet!!

Pozdravljeni,

stara sem 35 let, uporabnica Nuvaringa že dve leti, do sedaj nobenih težav.
Prejšnji teden ni prišlo do vmesne krvavitve. Včeraj, ko bi si morala vstaviti nov obroček, sem naredila test, ki je bil negativen, a si novega obročka vseeeno nisem vstavila.

Ali bo sedaj vseeno v kratkem nastopila krvavitev, v primeru, da nisem noseča?

noro me skrbi, da sem noseča, ker si še enega otroka ne morem privoščiti v tem trenutku.
Kaj mi predlagate, da to izključim? Naredim čez par dni še kak test? kličem ginekologa?

Hvala za odgovor že vnaprej

lep pozdravm
M.

Mene pa zanima ali bi lahko bil obroček ovira pri zdravljenju vnetja nožnice? Imela sem vnetje mehurja, nadaljevalo se je še z vnetjem nožnice. Po uporavi canestena se zadeva noče umiriti, je že 4 dan, pa sem pomislila ali bi mogoče morala obroček odstraniti?

Hvala.

Živjo,

prebrala sem večino objav in imam podobno vprašanje kot Miny – 2. nov. sem si normalno vstavila nov obroček po enotednem premoru, ki pa ni bil nameščen ravno najbolje, temveč bolj proti koncu nožnice. Nato sem naslednji dan imela hudo zaprtje, včeraj 6. nov. pa sem opazila, da krvavim. Preverila sem, ali je obroček še v nožnici, vendar ga nisem začutila, zato menim da mi je izpadel ob zaprtju (sicer ga nikoli nisem imela problema začutit, vedno sem ga takoj lahko odstranila). Tudi krče imam normalne kot pri menstruaciji.

Zanima me, če sem storila prav, da sem takoj ko sem opazila, da obročka ni, vstavila novega, kljub temu, da krvavim? Zanima me tudi, kolikšna je zaščita v tem primeru? Pred tem nisem imela nikoli nobenih problemov z uporabo Nuvaring, sem zelo zadovoljna, ter ga uporabljam že leto in pol.

Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljene,
tudi jaz uporabljam nuvaring obroček in sem zelo zadovoljna. Za rojstni dan sem dobila vaginalne (japonske) kroglice in me zanima, ali jih je možno nositi skupaj z obročkom? Meni se to ne sliši ravno kot neka dobra zamisel ampak bi jih pa rada preizkusila sedaj ko jih imam

New Report

Close