NUVARING
Pozdravljeni sara zn in mackila!
Prehod z ene vrste hormonske kontracepcije na drugo izvedemo tako, da ne naredimo pavze( izpustite beli tabletki) in takoj naslednji dan po tabletkah vstavimo Nuvaring v nožnico.Tako ostane zaščita najbolj zanesljiva. Srečno obema!
Pozdravljeni!
Potrebujem vaš nasvet, in sicer nuva ring si moram odstraniti 16.4., kar po izkušnjah pomeni, da bom odtegnitveno krvavitev dobila v petek, česar si pa ne želim, ker imam v načrtu neke aktivnosti pri čemer bi me ovirala.
Ali naj si v tem primeru 16.4. odstranim ring in vstavim takoj novega za nadaljnje 3 tedne ali je bolje da si ga 16. odstranim in nato vstavim novega v četrtek (19.4.)? V katerem primeru se bom izognila krvavitvi? Kateri je varnejši? In kako je s potencialno zanositvijo v teh primerih?
Hvala za vašo pomoč.
Uporabljam Nuva Ring. Pri zadnji vstavitvi obročka sem zamudila dve urci moj običajni timing. Torej, običajno si ga vstavim v četrtek okrog petih, tokrat sem ga pa dobri dve uri kasneje. 4 dni kasneje sem imela spolni odnos, s kondomom, vendar je ta ob koncu zdrsnil dol. Kakšno je bilo moje tveganje? Nuva Ring je bil vstavljen vse skozi od vstavitve.
Hvala.
Uporabljam Nuva Ring. Pri zadnji vstavitvi obročka sem zamudila dve urci moj običajni timing. Torej, običajno si ga vstavim v četrtek okrog petih, tokrat sem ga pa dobri dve uri kasneje. 4 dni kasneje sem imela spolni odnos, s kondomom, vendar je ta ob koncu zdrsnil dol. Kakšno je bilo moje tveganje? Nuva Ring je bil vstavljen vse skozi od vstavitve.
Hvala.
Luna23: Pozdravljeni! Tako kratka zamuda še ne igra nobene pomembnejše vloge pri zanesljivosti zaščite. Če dobro razumem, pa kljub zdrsu kondoma tudi izliva v nožnico ni bilo? Tveganje za nosečnost je minimalno.
Melita bb: spoštovani! Plavanje je aktivnost pri kateri ni nevarnosti izgube Nuvaringa, če je ta v osnovi pravilno vstavljen. Voda ne vpliva na njegovo delovanje.
Pozdravljeni!
Prebila sm se prebližno čez 3/4 debate, vendar nisem odkrila odgovora na moje vprašanje, zato tudi pišem.
Z januarjem mi je za 3mesece izostala menstruacija. Imela sem le rdeče rjav izcedek k je trajal po 10-14dni. Nato sem jo aprila dobila običajno in brez bolečin, sedaj pa se spet ukvarjam z istim problemom. To predstavlja problem samo zato, ker sem se odločila, da grem nazaj na hormonsko kontracepcijo, pri čemer sm izbrala nuvaring. ker sem sedajle dobila nekaj kar je rahlemu rjavemu izcedku podbno, in je to moja ginekologinja označila za ”nekaj podobnega menstruaciji”, me zanima, če je uredu da začnem z uporabo jutri, ko bo, če bo se se zadeva okrepila in nadaljevala z menstruacijo.. torej da bi začela ”2. dan”? kajti povsod piše izključno prvi dan..
Zahvaljujem se za odgovor.
lp,anja
Pozdravljeni..
Eno malce drugačno vprašanje, vendar vseeno. Preventiva je večinoma vredu.
Sem uporabnica Nuvaringa že leto in več (zelo zadovoljna). Zanima pa me, ker razmišljam o shujševalnih programih, ki vsebujejo kavitacijo in podobne anticelulitne terapije, aromawieckel (toplotne kreme, ki delujejo globinsko v kožo) itd.. ali bi znalo takšno “razbijanje” maščob vplivati tudi na delovanje Nuvaringa? Sprememba telesne teže? LP in hvala
Pozdravljeni!
Pred 4 dnevi sem pričela z uporabo Nuvaringa, na prvi dan menstruacije. Za zdaj nimam problemov z izjemo občasnih slabosti. Imam pa vprašanje glede antibiotikov. Točno en teden jemljem Primotren (štiri dni za tem sem vstavila prvi obroček), zaradi vnetega mehurja. Z njim moram nadaljevati še 3 dni. Ker v navodilih Primotena piše, da je v tem času lahko zmanjšana učinkovitost hormonske kontracepcije z partnetjem uporabljava dodatno zaščito. Zanima me, po kolikšnem času lahko prenehava z dodatno zaščito po končanem jemanju antibiotikov? Ali lahko Nuvaring vpliva na izvid urina, nekaj dni po končanem jemanju antibiotikov?
Najlepša hvala za vaš odgovor!
Lep pozdav
Spoštovani,
stara sem 26 let in uporabljam kt Logest. Čeprav načeloma nimam nobenih težav, razen zmanjšane želje po spolnosti, razmišljam o spremembi. Razmišljala sem že o nehormonski zaščiti, sedaj pa sem izvedela za to kontracepcijo z manjšo količino hormonov, zato me zanima uporaba tega obročka in imam nekaj vprašanj. Na kak način se hormoni sproščajo (z razgradnjo obročka,…)? Kakšne hormone obroček vsebuje? So ti obročki samoplačniški?
Najlepša hvala za odgovor.
Lep pozdrav