NUVARING
nekje zgoraj sem videla, da ste napisali, da nikjer ne piše, da lahko med spolnim odnosom vzameš obroček ven za 3 ure…. to je seveda res, da ne piše v navodilih, vendar če lahko vzameš obroček ven za 3 ure pomeni, da ga lahko vzameš kadarkoli. Moram povedati, da je tudi meni ginekologinja rekla, da ga lahko vzamem ven, če me bo motil med spolnim odnosom. Toliko o tem.
Me je pa groza, da ne moreš zaupati enemu zdravniku ampak moraš spoznati najmanj 10 zdravnikov za isto zadevo. Od tega dobiš 7 različnih mnenj. Žalostno je, da dejansko nimamo več trokovnjakov. Strakovnjaki in učenci smo mi sami ljudje- pacienti- bolniki.
Saši 27: Nuvaring je hormonska kontracepcija pri kateri upoštevamo enake previdnostne ukrepe kot za ostalo hormonsko kontracepcijo. Stranski učinki so možni, so enaki kot pri drugi hormonski kontracepciji vendar so praviloma bolj blago izraženi zaradi nizke doze hormonov, ki se sprošča v kri.Dvomim, da obstaja kakšen proizvajalec hormonske kontracepcije, ki ga v Ameriki ne bi tožili.
NeST: Ko bo zdravljneje končano, se morate znova posvetovati o uporabi kontracepcije z osebnim ginekologom. Načeloma pa velja, da ko želite znova uporabljati hormonsko kontracepcijo to začnete na 1. dan menstruacije.
Moj44: moja dolžnost je, da se držim navodil, ki jih dajo proizvajalci in v navodilu je govora samo o Citiram: Kaj storiti, če Nuvaring po nesreči izpade iz nožnice ( točka 3.6 na 16 strani navodil). Nuvaring je namenjen za neprekinjeno uporabo 3 tedne, le izjemoma( po nesreči) je lahko manj kot 3 ure izven nožnice sicer je zaščita nezanesljiva. Zdravniška navodila so lahko tudi nekoliko drugačna od navodil za uporabo, takrat za svojim navodilom stoji zdravnik.
Dodatna zaščita med pavzo res ni potrebna, razlog je v odsotnosti ovulacije med 3 tedni ko uporabljate Nuvaring ali pa tabletke. Vendar pozor! Ne podaljšujte pavze, če je daljša od 7 dni, postane možnost zanositve zelo realna.Brez škode pa lahko pavzo skrajšamo.
Pozdravljeni.
Tudi jaz bi imela vprašanje glede Nuvaring. Začela sem ga uporabljati in ga vstavila na prvi dan menstruacije. Pred tem nisem uporabljala nobene hormonske kontracepcije menstruacijo pa sem imela do 5 dni. Ko pa sem vstavila obroček, se je menstruacija končala po dnevu in pol. Je to normalno za prvič?
Hvala, G
Jaz sem začela nekje spomladi 2011.Na začetku vse super,nobenih krvavitev vse normalno brez problemov.Potem pa so se mi začele zelo hude migrene.Prej sem jo imela tam 1x do 2x na leto.Zdaj pa v pol leta 5x in to tako hude da tudi govorit nisem več znala vsa sem bila v mravljincih in 12 ur totalno neprisebna in vedno pristala pri zdravniku na injekciji. Vedno pa se mi je začela mal pred tem ko bi mogla obroček dat ven.
Želja po seksu me je totalno minila,bila sem zivčna razvalina,vsaka stvar je me takoj vrgal iz tira.
No potem sem ga pa nekje oktobra nehala uporabljat in zdaj se mi stanje popravlja in se nekako vračam v normalno zivljenje.
Zame je nuvaring ni bil.Samo zdaj se pa kar bojim sploh imet kaksno kontracepcijo.Sploh ne vem kaj naj imam.Dr Pušenjak mi je svetoval da bi bila zame dobra mirena.Pa sem tudi on njej veliko slabih stvari slisala tako da sploh ne vem pa tudi bojim se vstavitve,ker po dveh porodih me ze sam pregled boli ko ne vem kaj.Moja prva zasčita je bila Logest in nisem imela nobenih problemov.Zdaj sem ze dvakrat rodila in vrjetno hormoni niso več isti kot prej tako da vprasanje kaj bi bilo pri logestu.
Kaksen nasvet kaj naj se probam?Najbolj se bojim migren ker so grozne in me čist onesposobijo.
lp
Nikar se ne bojte, vstavitev Mirene ni nič bolj neprijetna kot običajen pregled. Pol ure pred vstevitvijo priporočamo 2 Lekadola, da je neprijetnosti manj in po vstavitvi ne neprijetnih krčev, ki se včasih pojavijo. Če ste ob pregledu napeti in stiskate mišice, verjamem, da ni prijetno. Pomagajo dihalne vaje za sproščanje in pravilen položaj na pregledni mizi.
Lep pozdrav!
Stara sem 21 let in sem pred 5 dnevi začela uporabljati nuvaring. prej sem uporabljala kontracepcijske tablete yasminelle. ker sem dobila menstruacijo prej kot sem pričakovala in sem bila zdoma na prvi dan menstruacije, sem si obroček vstavila šele drugi dan. sedaj pa me zanima, ali je kakršna koli nevarnost zanositve v prvem tednu/mesecu, če imam spolne odnose prez zaščite (kondoma). zanima me tudi, ali je res potrebno shranjevati obročke v hladilniku, ker ginekologinja mi je rekla da ne, v lekarni pa so mi rekli da ja.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Ana
No vam moram povedati sem bila pri svoji ginekologinji,mi je svetovala navaden obroček.Ampak kot sem ze rekla jaz se ful bojim vstavitve kakrsnega koli obročka zato sem se zaenkrat odločila da bom probala s cerazette.Me pa zanima po kolkem času mislite da se mi bi lahko spet pojavile migrene če mi tudi to ne bo pasalo.Pa kdaj se začnejo kazat stranski učinki?
hvala se enkrat
Anaaa: Če ste prešli s tabletk na Nuvaring bi bilo pravilno brez vsake pavze takoj vstaviti Nuvaring. Po podatkih sklepam, da se je pavza z vstavitvijo Nuvaringa le skrajšala in če ni bilo prejšnji mesec napak pri jemanju tabletk, ni s tem nič narobe.
Miška 25: Migren ob Cerazette ni pričakovati nič bolj pogosto kot brez vsake kontracepcije. Stranskih učinkov na apetit ipd prav tako ne, lahko bo malo bolj nereden in nepredvidljiv menstrualni ciklus, naj vas to ne moti. Ne pozabite pa, da se Cerazette jemlje vsak dan brez izjeme, ne delajte pavz tako kot pri kombinirani kontracepciji.
Pozdravljeni,
prebrala sem navodila in preletela forum, a ne najdem odgovora na sledece vprasanje:
nuvaring sem vstavila priblizno sest ur pozneje kot bi morala (1. dan uporabe), spolni odnos sem imela naslednji dan, priblizno 20 ur po vstavitvi. Koliksna je verjetnost zanositve?
Najlepsa hvala za odgovor!
LP