Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Nujnost posega?

Nujnost posega?

Spoštovani,

pred mesecem dni so se začele moje težave z šestico levo spodaj- neznosna bolečina, otekline pa takrat ni bilo. Narejen je bil ortopan, je pokazal zelo minimalen absces v področju korenine tega zoba. Dobila sem antibiotike, bolečina se je umirila, zob pa je ostal nekoliko občutljiv/boleč na ugriz in na pritisk. Ob naslednjem pregledu pri zobozdravniku je le-ta izmeril vitalnost zoba oz. živca in pokazalo se je, da je živec skoraj popolnoma uničen in bo potrebno zdravljenje zoba. Dobila sem termin čez en mesec.

Problem pa je nastal nekaj dni po tem obisku zobozdravnika, ko sem se dobesedno zbudila z nastalo manjšo oteklino spodnje čeljusti in lica (ob pripadajočem mrtvem zobu). Oteklina ne boli sama od sebe, le na pritisk. Ko sem potem klicala zobozdravnika, sem dobila navodilo, naj poskusim s hlajenjem in če bo slabše, naj se oglasim. Po dveh dneh je oteklina še vedno ista , še vedno ne boli in je načeloma nemoteča, ma pa skrbi za posledice, ki jih za abses v čeljusti lahko naredi, če se stvar ne bi takoj sanirala. V mojem primeru imam datum za zdravljenje šele čez mesec dni.

Glede na to, da je moj zobozdravnik dokaj zaseden, bi res tudi sama rada, da si za zdravljenje zoba vzame čas in ne bo vse opravljeno pod hitro in “urgentno”, zato me zanima, koliko časa lahko še počakam s to manjšo oteklino, koliko je to škodljivo za kost, sam zob in ostale zobe? Ali je pač ta oteklina v vsakem primeru bolj ali manj urgentno stanje in mi mora zobozdravnik vsaj odpreti zob?

Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Pozdravljeni,

boleč zob z oteklino predstavlja urgentno stanje v zobozdravstvu.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close