Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina nujnost antibiotika

nujnost antibiotika

Spoštovani, imela bi eno vprašanje vezano na jemanje antibiotiov. Meni ga zdravnik predpiše vsakič, ko malo bolj kašljam, pogosto brez pregleda krvi. Ker sem zdaj noseča, bi se raje vnaprej prepričala, da je jemanje potrebno. No pred tednom dni sem dobila virozoa s kašljanjem, smrkanjem in vročino do 38.3. V nekaj dneh mi je vročina sama od sebe padla, smrkanje se je tudi ustavilo, le kašelj vztraja. Je globok, suh, občasno gre ven malo gnoja. Šla sem na odvzem krvi, kjer se je izkazalo, da je imam preveč neutrofilcev in premalo limfocitov. Obe vrednosti sta le za eno enoto pod oz. nad normalno. Levkocitov je nekaj čez 6. Kaj menite, je za to nujno jemanje antibitika ali se bo kašelj tudi sam od sebe pozdravil? Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.

Spoštovani!

Iz povedanega ne vidim potrebe po jemanju antibiotikov. Kašelj pa se vam lahko vleče do druge polovice maja, ko se klima toliko sprememni, da ni več takšnega draženja sluznice žrela in sapnika.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Moja izkušnja z antibiotikom v nosečnosti je pa takšna.Nisem pogosto bolna ene dvakrat na 10 let,ampak me takrat zvije do onemoglosti.No in to se mi je zgodilo med nosečnostjo.V 4 mesecu nosečnosti me je v posteljo položila neka bolezen,ne vem kaj neka mešanica virusa in bakterij,še sam ni vedel kaj.Mislim zdravnik.Po enem tednu lažanja,brez moči in apetita,ker nisem mogla požirat ,sem se vrnila k zdravniku in mi je dal antibiotik.Takrat sem bila zelo presenečena,vendar mi je rekel,da v takšnem stanju kot sem,mora sam precenit med rizikom za otroka in mano.Kajti,če je mati tako izčrpana,tudi otročku v trebuhu ni dobro.In res,dal mi je hikoncil,sicer minimalno dozo in po treh dneh mi je začel prijemtin sem se zvlekla.Da ne rečem,da sem v tem času izgubila na teži.ki je nisem nikakor nadoknadila.V celi nosečnosti sem se zredila samo 2 kilci.Pa ,da ne bo pomote nisem anoreksik,ali pa ,da bi pazila na prehrano.Hči se je rodila en mesec prej,s carskim rezom,pod nujno,ker naj bi nekje v času nosečnosti prišlo do zastoja rasti,ki potem naprej ni potekalo tako kot bi moralo.Hvala bogu je hčerka zdaj vredu,čeprav je imela manj kot 2 kilci.
Še danes sem prepričana,da je do tega prišlo zaradi moje bolezni.Če antibiotikov ne konzumiraš za vsako stvar,po moje nimajo kaj škodit,kvečjemu pomagajo.No,ne pa za vsako stvar.

New Report

Close