NUJNO_KRVAVITEV
Spoštovani..
že en teden opažam, da ko grem na veliko potrebo le te ne “morem opraviti”, namesto blata pa izločam kri..pred dvema mesecema sem bil na pregledu za hemeroide in dr. mi je enega odstranil-mislim, da ga je zvezal.. imam diagniozo notranji hemeroidi-naj bi imel še enega, katerega mi bo odstranil na naslednjem pregledu meseca septembra..vseeno pa me zelo skrbi kri, ki jo izločam.. drugih težav nimam..ali je lahko v ozadju za ktrvavitev še kak drug vzrok kot moja diagnoza “notranji hemeroidi”??? Ali bi moral nujno k zdravniku že sedaj ali naj počakam do septembra? Prav tako sem imel lani novembra v bistvu na zadnjici sinus pinodalis-bulico, ki so mi jo kirurško odstranili, sedaj se mi je ta rana odprla in imam prav luknjo-sem pa tudi šofer zaradi česar se rana noče zaceliti, saj imam veliko skakanja..kako si lahko rano oskrbim sam???Naslednji teden grem namreč na morje in me zanima s čim naj si rano oskrbujem, da se bo zacelila?? RES HVALA ZA ODGOVOR! Ali je ta krvavitev lahko povezana z to odprto rano na zadnjici??
Pozdravljeni!
Najverjetneje gre tu res za krvavitev iz hemeroidov ali iz razpoke (fisure) zadnjika. Slednja se zaceli sama, pomagati je mogoče z mazili in z urejeno prebavo-skrbjo za redno odvajanje in mehkejše blato. V obeh primerih pa mora krvavitev izginiti v nekaj dneh, sicer morate na pregled (k osebnemu zdravniku) pred ontrolo, ki jo imate v septembru.
Lep pozdrav!