NUJNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obupana, spremljala sem tvojo pisanje, ker sem bila jaz v podobni situaciji, sodelavke me niso sprejele. Samo, hallloo, zdaj pa že malo pretiravaš, razen če ne delaš med kakšnimi gradbeniki, pa s tem ne mislim na ing., pomoje ni ravno na visokem nivoju, tisti ki sodelavki govori, da ima dobro rit.
Pa brez zamere, samo moje mnenje.
Potem je pa rešitev res preprosta! Solidno, iz angora volne štrikano sivo jopico, ravnega kroja, dolgo, čez rit, solidne usnjene čeveljce z nizko peto “kolidžke” sistem, če imaš slučajno kontaktne leče, zamenjat s čimbolj učiteljskimi špegli, pa zraven kako čimbolj češko, a seveda urejeno in družbeno sprejemljivo pričesko, pa menda bo. Vse se da, če se hoče 😉
obupana, a se ti ne zdi, da se mal preveč hvališ? seksi ritka, dobra postava in podobno? Sej so tud še boljše, verjem, pa se najbrž ne držijo tako “naščičeno” kot ti, zato tud nimajo takih problemov kot ti. Je pa res, da najbrž res nisi med preveč pridnimi, tko kot praviš, če tole med delovnim časom pišeš.
Obup!! Aljaž je očitno totalno zafurstriran tip! Očitno pa ima tudi izkušnjo s kakšno sodelavko (je dobil kajlo), pa je še ni prebolel.
Nikar se ne oblači kot kaka stara mama. Če je res, da ne nosiš prekratkih kril in preozkih krpic potem pač krivda ni na tvoji strani.
Govorice ignoriraj (ja je težko), s kolegicami bodi full prijazna, ama na tisti kavzi čvek ženski kolegialni varianti, s tisto, ki ima največ povedat še najbolj. Ne pa biti tudi pretirano ustrežljiva!!! Beseda te nič ne stane. Šefov se v prostem – izvenslužbenem času izogibaj – bodi pa prijazna do njih, samo nobenega flirta.
Stvar dobrih odnosov s šefi je tudi odnos ženska-moški in luštkane, mlade, ženstvene punce imajo tukaj precejšnjo prednost. Pametne uporabijo vse adute, a s potrebno mero dobrega okusa. (pripome o dobri riti zato odpadejo, ne smeš se jim niti vljudno smejat, pa tudi ne komentirat – ignoriraj!!) Zvedaj se, da se tem dilemam ne da izognit, so del življenja.
Za lažje premagovanje tovrstnih službenih stresov je najbolje, da imaš družabno življenje organizirano čisto izven službe. Če imaš fanta, naj te pride kdaj iskat na kakšno službeno zabavo ali pa iskat po službi, ama stori to vsem na očeh. Poskušaj pa to storiti tako, da te najbolj opravljiva sodelavka ne bo videla in bo za dogodek izvedela od drugih. Na ta način ji onemogočiš dajati sarkastične pripombe in pustiš, da dogodek “govori” sam zase. Če pa nimaš fanta, uporabi za to bratranca, brata, prijatelja. Samo glej, da bo tvoja mala intriga izpeljana prepričljivo in na videz spontano – neodvisno od govoric.
Toplo ti odsvetujem kakršnokoli konfrontacijo s sodelavkami. Samo še bolj bodo uživale, ker bodo odkrile kako te prizadeti in kako manipulirati s tabo. Nikakor se ne podrejaj njihovim “kodeksom” službenega obnašanja. Prav tako ne skušaj reševati problema s šefi. Zavedaj se, da tvoj šef nima moči nad neformalnimi odnosi v podjetju. Če bo posredoval v tvojo korist se bodo govorice le še bolj razplamtele. Lahko se ti celo zgodi, da boš izgubila službo, kot nekdo, ki ni sposoben obvladovati konfliktnih situacij. Problem, ki ga imaš je le tvoj in ga boš na žalost morala sama rešiti.
Igrica, ki so jo grejo tvoje sodelovke je topični power game med ženskami in ne jim dovolit,da zmagajo.
Želim ti mnogo sreče, nekoč sem bila tvoja sotrpinka.
Ana
“Že nisi pridna, če imaš čas za poste tipkat.” Tipično slovensko intrigantstvo. Za bruhat. Teh nekaj vrstic vzame 5 minut časa. V podjetjih je ogromno raznega človeškega balasta, ki 8 ur na dan igra pasjanse, vmes pa si izmišlja babje čenče. In vi se obesite ravno na to eno malo sporočilce?
Obupana, ne obupuj. Upam, da v tem podjetju nisi nameravala dočakat pokojnine. Počakaj nekaj časa, naberi si delovne izkušnje, potem pa pojdi drugam.
Srečno!