NUJNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!
živjo.
sem mlado dekle. od lani avgusta sem zaposlena za nedoločen čas v veliki firmi.
in prejsnji teden so se pojavile govorice da se dajem dol z glavnim direktorjem, da sem nekomu poslala svojo sliko v kopalkah, da nadlegujem moške.in to ve že cela firma. jaz pa sem te govorice izvedela šele v soboto. sedaj nameravam napisat mail in ga seveda poslat vsem zaposlenim. notri nameravam napisat da vse to ni res in da je to bolj primerno za prvi april kot pa da sedaj govorijo take laži. eni imajo zgleda preveč prostega časa v službi in tako lahko opravljajo na veliko.
sploh pa gre letos čez nekaj mesecev sodelavka v penzijo in verjetno me želijo spravit ob živce da bi seveda jaz odpovedala službo in bi tako kdo lahko prišel na moje mesto. razočarana sem pa tudi nad sodelavkami ker mi niso povedale za te govorice.
želela bi slišati vaše mnenje o tem in kaj in kako naj napišem tisti mail za vse zaposlene.
obupana
veš že odkar sem prišla na to firmo v kateri sem najprej opravljala pripravništvo, nato sem bila zaposlena za dol.čas 6mesecev sem delala vedno tako kot je treba. ne hodim na malico pač pa delam skos do treh. vmes med delom si samo privoščim kakšno kavo pa še to za svojo mizo in ne zapravljam časa kje drugje. ker pa sem mlada in imam dobro postavo me radi pogledajo.
veš nisem taka da bi kdaj zabušavala ker me delo osrečuje.
kako naj pa potem dosežem to da bodo govorice utihnile? nočem da te njihove laži pripeljejo tako daleč da bom na koncu izgubila službo.
prej sem na hodniku srečala direktorja in sem rekla da bi rada govorila glede govoric z njim. on je hotel kar na hodniku govort o tem pa sem rekla da bi kasneje rada govorila o tem. zdele me je poklical na telefon pa sva se zmenila da me pokliče popoldne ko bom lahko normalno govorila z njim o vsem po telefonu.
Morda pa moraš spremeniti obnašanje, morda deluješ vzvišeno. Poskusi se vživeti v kolektiv, pa bo morda bolje. Drugače se pa strinjam, ne reagiraj, pa bo hitro vse pozabljeno.
Medek, tebi pa malo v premislek- ne meči vseh žensk v isti koš. Tudi jaz nisem rosno mlada, imam pa kup sodelavk, ki so mlade in se krasno razumem z njimi.
Pa brez zamere bp
Zdravo obupana,
jaz se pa ne strinjam z nasveti ostalih, ki skusajo tebe narediti za krivo.Mlada,privlacna,pridna…potem pa “ima verjetno kaj s sefom”.Kako licemerje.
Povem ti, kaj bi storila jaz (moje subjektivno mnenje): tvojim sodelavcem in se posebej bliznjim sodelavkam bi povedala v obraz (ne preko maila),da se naj v prihodnosti obrnejo name, ce mi imajo kaj za povedati, ne pa da razsirjajo zgodbice za mojim hrbtom. Ce bos pustila,da pljuvajo po tebi zdaj, bodo to poceli tudi v prihodnje.Kar se mi ne zdi obetavna misel, ce nameravas dalje delati v tem kolektivu. Ni dovolj,da ti ves,da si lojalna in postena, naj zvedo tudi tisti, ki ti hocejo skodovati.Sicer se bos vedno bojevala z nevidnimi sovrazniki.
Zalostno, da ponos dandanes tako malo steje.
Ne sklanjaj glave,ampak pokazi kdo si.
lp
BzB
Ziv!
No jaz sem ves cas delal v takem kolektivu kot ti zdaj in vem, da ni lahko. Mene sicer niso obrekovali (ne toliko kot kolegici) ker ko sem videla kako to pri njih gre sem se kar odmaknila- oddelala svoj siht in domov. Ko pa se je vse poleglo pa sem ostala z njimi na ; pogovor samo o formalnih temah….vreme,cune,smucanje…… blabla. Enkrat med vsem tem kaosom (kot ga imas vrjetno zda ti – predvidevam) sem pa sla do osebe in jo vprasala na 4 oci, mirno povedala svoje mnenje in mislim da je to nekoliko pomagalo da se je vse premaknilo. Kolegice so se dosti razburjale njim pa je to pol bilo v se vecji uzitek. Strinjam se z tistimi ki so ti svetovali proti mailu. Pravijo ” za dobrimi konji se prah dviguje” in tisti je tudi na mestu o macki ki cvili ko ji na rep stopis. Verjetno imajo nekaj proti teb. Sluzbo poskusaj zadrzati z vstrajnostjo, izogibat se ljudem za kaere govrijo da se z njimi dol dajes ali vsa na samo glih ne it z njimi. Poisci srednjo pot……kot je bil nasvet glede spostovanja in ce ne bos sedaj kaj ukrenila bojo vedno po tebi kluval in posiljanjem maila. Mogoce da se malo pocakas sej vrjetno huje kot je ne more biti. Glavo pokonc kot da nic ne ves…..ne jim dati vedeti da ti tako pridejo do zivega. Ce si lepa in vse to kar jih mogoce moti, mogoce te tudi vidijo v obnasanju kot visoko, vazicko itd. Upam da ti nisem prevec filozofirala in da ti bo kaj pomagalo.
srecno in mirno kri 🙂 LP
Ja tipično je tole za mlade, novo zaposlene punce. Večina od njih takoj ve, na katerega moškega šefa se je treba najbolj prijazno obračat, ali pa malo ošarmirat in kakšno dvoumno besedico rečt, a se nasmejat ali pa se samo oblečt tako, da vsem pripadnikom moškega spola zjutraj oči ven potegne. Pa je to, kar imaš ti zdaj.
Če bi bila čisto res taka kot si napisala, bi te sodelavke vzele bolj za svojo, ker pa se obešaš na obeh bregovih in verjetno na tak način, kot sem ti napisal, pa je tako kto je. Čeprav si mlada in imaš dobro postavo si ne domišljaj, da so ti zato vse, ki so kako leto starejše od tebe nevoščljive. Jaz mislim, da si si sama prislužila to kar doživljaš zdaj. Tako pač je. Kdor visoko nosi glavo, reskira da dobi po njej:))
veš jaz imam že dolgo tak stil oblačenja kakršnega pač imam sedaj. in vedet moraš da vse ljudi v firmi vikam in da mi ne pride na misel da bi koga osvajala oz ga na kakršenkoli način zavajala. v službi sem zato da opravljam delo ki ga imam tako kot je treba in če bi si želela kakšnega moškega bi ga iskala kje drugje ne pa v službi!!!
Moraš pa tudi vedet kakšna nenapisana pravila veljajo po službah, kako se je treba oblačiti, obnašati, itd…Ne moreš hoditi v službo v miniki ali tesno oprijetih hlačah in majčkah, potem pa pričakovati, da se ne bo nobeden spotaknil ob te.
Ali veš kaj pomeni kodeks oblačenja in obnašanja v službi?Stil je eno, dejanska situacija pa drugo.