Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika Nujno..zobje se krusijo,odpadajo

Nujno..zobje se krusijo,odpadajo

Pozdravljeni!
Sem 27l star fant, zobje se mi krusijo ze nekaj casa, zdaj je prislo tako dalec, da sta mi ostali 2 zgornji enici se skoraj celi, ostali zgoraj so samo skrbine in “odlomki”. Res je da nimam redne vsakodnevne higiene, je moja krivda tudi. Najvecji dejavnik je pa strah do zobozdravnika. Mogoce me bo kdo razumel. Nazadnje sem bil pri zobozdravnici 5 let nazaj, hodil sem redno dokler ni izgubila licence (ne vem tocno zakaj). Tej zobozdravnici sem zelo zaupal, bila je nezna, vedela je da se bojim zobozdravnika. Moj strah pa sega ze v otrostvo in se ga ne moram nikakor znebit. Do sedaj dokler ni postalo zelo nujno, zobje se krusijo, izpadajo, ne upam se niti nasmejat, komaj da se se pogovarjam, sem se nekako sprijaznil in si zadal, da moje zivljenje ne more it tako naprej..ze par let se nisem iskreno nasmejal. Pa bi se rad. Ceprav vem, da sem tudi sam delno kriv zato.
Zdaj pa rabim vaso pomoc. Nujno iscem PRIJAZNO, NEŽNO, Z OBCUTKOM ZA STRAH IN BOLECINO zobozdravnico ali zobozdravnika, kljub mojem sramu in strahu bom premagal samega sebe in zazivel.
Hvala za pomoc in razumevanje!

Pozdravljeni,

malo mi je zoprno, ker bo tu odgovor na vprašanje priporočilo nekoga iz naše klinike. A vendar, ne odgovoriti vam tudi ne morem. Torej, v naši hiši delata dva zobozdravnika, oba sta dobra in ju lahko priporočim. Dr. Lučka Kos je specializirana za zdravljenja koreninskih kanalov in oskrbo z zalivkami in onlayi. Je izredno natančna in nežna. Drugi zobozdravnik je dr. Boris Bulatovič, zelo izkušen, miren in obziren fant. Lahko greste k obema po enkrat in se potem odločite, čigava energija vam bolj prija.
Sicer pa je najboljša reklama od ust do ust. Lahko se pogovorite s prijatelji in se na podlagi njihovih izkušenj odločite za zobozdravnika, ki mu boste zaupali.
Zelo ste mladi. Naj van kot motivacijo za obisk zobozdravnika povem naslednje: vsak zob, ki ga ohranite, ne glede na količino dela na njem, je vedno cenejše kot nadomeščati izgubljeni zob. Poleg tega, je taka rešitev najlepša. Zato ne odlašajte in poskrbite zase.
LP Andreja

Najlepsa hvala za tako hiter odgovor.
Vsekakor sem se odlocil da se odpravim k zobozdravniku, saj mi to otezuje moje zivljenje, cisto odkrito. Zdaj edino se ne vem na kaksen nacin bi pristopil k zobozdravniku in sploh povprasal ce me je pripravljen porihtat..ker to je katastrofa. Lahko vam posljem slike, fa vidim kaksen bo vas odziv. Ce vam je prav. Mojih zob se ni videl v petih letih noben do danes. Ker si preprosto ne upam pokazat te sramote.
Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljeni,
povejte natancno to, kar ste napisali meni. Vas zobozdravnik bo to upošteval in poskušal omiliti vašo napetost. Veste, mi se s tem pogosto srečujemo in za nas to ni posebej nenavadno.
Kar se tiče slike, s seboj prinesite narejen ortopan – rentgen, če pa mislite kaj pošiljati meni, pa to naredite preko zasebnega sporočila, da ne bodo vsi vidi vaših podatkov,
Lp Andreja

New Report

Close