Najdi forum

Zanima me, ali ste tudi vi tako broke v študentskih letih? Sam sem star 19 (1. Letnik faksa), nimam denarja za avto, saj imam samo dobrih 5 tisocakov na racunu. Koliko imate pa kaj denarja vi? Gotovina, racun, investicije. In od kje vsem za drage avtomobile, vecerje itd..??

 

My brother in Christ, od kje tebi pet tisoč evrov.

To dojamem kot sarkazem. Se zavedam, da nimam znatnega zneska, ravno zato pišem. Zanima me, koliko imaš ti? Jaz osebno nimam niti avtomobila, saj mi sredstva to onemogočajo. Kot transport uporabim avtobus ali vlak. Če imaš avto, si zanj npr. odštel 5tisoc, pa 10tisoc sklepam, da imas na strani (ce si 2004 letnik), od kje ti vse to?

Ne delaj se norca iz ljudi. Najbrž ogromno Slovencev nima 5.000 € na TRR, ogromno jih je celo v minusu in to taki, ki so zaposleni.

Ja seveda jih je kar nekaj, imajo pa zato avtomobile, stanovanja ali hiše. Gleda se premoženje, saj gotovina ni edini vir premoženja…

Očitno pač nisi iz dovolj premožne družine, da bi ti starši kupili avto pri 19ih, saj zdaleč ni običajno, da bi si študenti prvega letnika kupovali avto za 5-10 000 evrov s svojim denarjem. To je vsa znanost tvoje situacije.

Lahko bi bil srečen, da ti je sploh omogočeno študirati.  Večina staršev nima tega denarja za otroke. Ali pa se ti otroci sami prebijajo skozi študij, seveda s trdim delom, ki ga mnogi opravljajo z dobro voljo in so ponosni na sebe, da sploh doštudirajo, o kakšnem avtu pa še sanjajo ne. Eno tako sem spoznala včeraj. Danes ima stalno službo pri lokalnem časopisu, avto pa ji je podarila stara teta, kateri je že prej 10 let stal v garaži.  Ima pa zelo ljubečega in pridnega fanta, s katerim si ustvarjata družinsko življenje.  In tudi on vozi enega starega, ampak prav dostojnega pasata.  Nista premožna, vendar zasijeta, ko se pojavita. In sijeta bolj od vsega plehkega pleha, o katerem sanjaš ti, ki te je začel razžirati praktični materijalizem, največje zlo, ki se ti lahko zgodi. Moje globoko sožalje.

Me veseli, da je tvoja prijateljica srečna. Če ji je v življenju prioriteta to, da je srečna, potem je svoje dosegla. Priznam, razžira me želja po denarju, vendar kaj naj, če je to vse, kar želim imeti.

Lp

Poglej. V življenju greš v napačno smer, če boš vrednote takoj na začetku  postavil na prvo mesto.  Sam, k osem se šolal nisem imel denarja in so mi starši po svojih močeh pomagali. SOčasno pa se takšen način življenja navadiš na varčevanje in  hudičevo dorbo znaš ceniti denar.  Če greva na avtomobile ne nasedaj  nato, da ima iz svojega žepa denar za plačilo avotmobila.  Se spominjam iz šolskih dni, da  smo imeli sočolca, k ise je zelo rad hvalil in se je tako postavljal pred drugimi.  A  potem smo  v debatah videli, da ima nesrečno življenje in se z tem tolaži.  Mi smo vsi vzeli  to povsem drugače in ga jemali z rezervo.  Zato te z samohvalo  so zelo nevarni, ker te lahko psihično zlomijo.  Zakaj to govorim.  Zače se jemati k srcu jaz nimam on pa ima.  Zato tisto na računu in dober avto je  včashih  samo za samohvalo in  vse to je navadno sposojeno od drugih.

Tisti, ki pritrjujejo, da imajo veliko, to pa želijo dokazati z nekimi nakupi, ki jih lahko izvedeš na lizing, verjetno niso najpremožnejši. Veliko, ampak res veliko je takih, ki ima na sto tisoče evrov na raznih davčnih oazah ali pa investicijskih portfolijih in se predstavljajo za “reveže”. Zato pišem v forum, ki nudi anonimnost in s tem podajam vprašanje večini, torej ti. tistim, ki imate ta sredstva in sicer me zanima, kako ste do tega prišli tako hitro?

New Report

Close