Najdi forum

Nujno rabim pomoč

Pozdravljeni vsi, ki se ubadate z odvečno težo in hujšanjem.
Tudi jaz sem taka, in sicer zelo kritično.
Tehtam kar celih 123 kg pri 174 cm! Rabim pomoč. Saj vendar ne morem biti taka pri 27-ih letih. Vse mi gre navzdol. Kondicije nimam nobene, ravno danes, ko smo imeli v šoli športni dan (delam namreč na OŠ), sem se zelo osramotila, saj nisem zmogla poti, že na prvem klančku sem skoraj izdihnila. Sram me je.
Pred 5-imi leti sem že shujšala za 40 kg pri dr. Sentočnikovi, a sem vse dobila nazaj in še kakega zraven. Tam sem prehitro shujšala, v 5 mesecih.
Moja debelost me ovira tudi pri zanositvi, saj mi ne uspe, niti si ne predstavljam, da bi bila taka še noseča.
Kaj naj storim? Ima kdo kako idejo, da bi se trajno izgubila odvečnih kg? Vem, da se vseh nikoli ne bom, a rada bi se približala meji še normalnega. Kako naj zberem voljo do gibanja? doma imam neke vrste orbitrek. A bi bila vadba na njem dovolj?
Poskusila sem razne diete, a manjka mi volje.
Pomagajte, prosim.
Hvala, lp.

Uhuhu!!

Najbolje, da se oglasiš pri dr. Hafnerjevi…

Recimo, če bi hujšala zdravo (in brez nadzora zdravnika) je maksimalna izguba maščobe 0,9kg na teden, kar bi zneslo 43kg na leto… No, ja – če se res držiš zdrave, uravnotežene prehrane in dovolj gibanja – potem imaš normalno težo v letu in pol…

Brez gibanja pa ne gre… maščobo moraš skuriti – drugega načina ni (ok, razen operacija…).

Jaz sem shujšal okoli 12 kil v osmih mesecih – pa sem se vsak dan kontroliral – in telovadil… pa brez kakšnih “eksotičnih diet” – katerih učinkovitost si že ugotovila :).

Dobro je, da imaš informacije (in jih znaš uporabljati) o zdravi, uravnoteženi prehrani s katero pokriješ svoje potrebe različnh snoveh – tako potrebnih za zdravo življenje – in pa dobro je, da imaš nekoga, kateremu poročaš svoj zmerni napredek – jaz sem vsem objavil, da hujšam – in to 0.5 kg na teden – in potem so me vsi spraševali, kako napredujem…
Hej, hujšanje na dolgi rok ni dieta – ampak je spremenjen življenski stil – in ko ti novi recepti in vsakodnevo gibanje pridejo v kri… potem je to to.

Če pa nisi 100% prepričana o vsem – potem pa dr. Mateja Hafner.

Ah, morda ta resnica: maščobe ne dobiš ampak jih PRIDELAŠ. Jaz sem se lepo odkrito priznal: Tomo, prenažiral si se in si PRIDELAL špeh. In JAZ bom ta špeh tudi POKURIL !! JAZ sem ODGOVOREN za svoje telo in ZDRAVJE – JAZ sem JEDEL- niso me na silo filali z raznimi priboljški… In ko sem JAZ začel paziti na prehrano, začel gibati – potem sem tudi začel HUJŠATI…

Kaj je bolje: da se sam kontroliram in pazim na obroke in gibanje ( s strokovno pripravljenim programom) – ali pa me zaprejo v kakšno celico, me enkrat na dan pošljejo na kolo kot kakšnega hrčka in me hranijo ob določenih urah?
Ja, druga možnost kar lepo odpade…

Svoboda mora biti povezana z odgovornostjo…

In kjer je smisel, se pojavi tudi cilj, in volja tudi…. In če se slučajno TI odločiš, da je SMISEL, da zdravo, postopoma POKURIŠ višek maščob, potem VOLJA pride samo od sebe…

Zavrti si dobre komade, ob katerih se začneš kar sama gibati, pa za pol ure na orbitrek… pri meni je to užgalo…

Poskusi na strani

http://www.rotis.si

in si odgovori na ta vprašanja. če meniš, da je to to, se vzemi skupaj in pojdi na to dieto. Jaz sem dosegla “magično” 100-tko pri 27 letih (kot ti) in ugotovila, da tako res ne gre. Dieta ti sama daje stimulacijo, ker ravno na začetku, ko je težko, veliko izgubiš, tudi po 4 kile na teden. Nato se ustavi in izgubljaš med 10 in 20% svoje teže. Gibanje pomaga, ni pa pogoj. Ješ v bistvu vse, le drugače razporejeno. Predvsem pa NISI LAČNA! To je najvažnejše. Jaz sem v dobrih 4 mesecih izgubila 16 kil, v nadaljnih 6 še 15 in prvič v svojem odraslem življenju tehtala pod 70 kg! To je ostalo več let, seveda tudi način prehranjevanja, vse do nosečnosti, kjer sem dobila 20 kil, ki jih zdaj spet klestim.

Pogum in veliko uspeha!

Jaz ti priporočam program Body for Life. To ni neka univerzalna dieta, ampak režim prehrane (6 majhnih uravnoteženih obrokov na dan) in gibanja (3 x na teden vaje z utežmi in 3 x aerobna vadba). Hujšaš počasi in hkrati spremeniš stil življenja.
Če želiš zvedeti kaj več poglej strani in ali pa me vprašaj.
Predvsem si poglej profile uporabnikov , npr. , in boš videla, da se vse da, samo vztrajna moraš biti.

Živjo!

Tvoja teža je res močno prevelika – tehtaš res najmanj 40 kg preveč. Tvoj indeks telesne teže je kar 40.63 (normalen je med 20-25, če je nad 30 že zelo vpliva na zdravje).
Najbolje je če začneš z 3md – ta naj bi bila najbolj učinkovita. Toda pripravi se nanjo in se je maksimalno drži.
Vadba na orbitreku nebi bila dovolj. Tiste ki uporabljajo 3md (vključno z mano), uporabljajo tudi orbitrek hkrati – za vsaj 30 minut na dan.

Držim pesti zate
LP Elya

Pozdravljena!
Poglej si tale naslov http://www.mojtrener.com/…dnevnik tete Lize!
Veliko volje!!!
Karlita

Pozdravljena,
tudi sama se ubadam s preveliko težo. V nosečnosti sem se zredila za 35 kg in verjemi, da sem imela težave. Zato ti priporočam, da prej zgubiš par kilogramov preden boš zanosila, drugače nosečnost mogoče ne bo tako lepa kot bi lahko bila. Jaz si želim vsaj še enega otroka, pa si ne upam zanosit na 105 kg podlage. Prvega oktobra začnem s hujšanjem, pa se mi lahko pridružiš. V dvoje gre lažje. Sem iz okolice Ljubljane, pa se lahko kaj slišiva in vidiva. Jaz bom začela s fitnesom pol bomo pa videli, kako bo šlo, Glede dijete pa ne vem katero izbrati al uno “man žri” al uno “pravilno kombiniraj”

Lp Polona

V eni od ljubljanskih veleblagovnic imajo zelo prijazno, lušno, majhno in okroglo prodajalko. Prodaja kruh, doma pa peče kruh v krušni peči za domače.

Pripovedovala mi je, da je poskušala vse vrste shujševalnih diet, naenkrat pa se je odločila, da ne bo jedla kruha. In tako je shujšala počasi za 20 kg, to težo že nekaj let drži brez težav, prej je pa vse dobila nazaj.

Ko mi je to pripovedovala, se mi je zdelo življenje brez kruha nemogoče. Ampak ta pripoved kar vrta in vrta po meni, tako da sem se sredi avgusta odločila – če je zmogla ona, zmorem tudi jaz.

Kar po nekaj dni mi uspe jesti normalno hrano namesto kruha – za malico jem npr. papriko, v njo na debelo nabašem sir in rukulo. To me nasiti, kruha pa sploh ne pogrešam. Ali pa si skuham lečo ( je kuhana v nekaj minutah, potem jo posolim, popram, dodam praženo čebulo in olivno olje). To prinesem v sužbo in jem – res je zelo dobro.

Poskusi, meni že pomaga. Pa nikar ne štej kalorij in imej slabe vesti, če se naješ. Kadar se odrekaš hrani, jo potem poješ trikrat toliko kot bi jo normalno.

Pa svetujem ti še kakšne dihalne vaje, saj zelo okrepijo trebušne mišice. Jaz hodim k jogi, veliko stvari ne morem narediti, vdihujem in se trudim – ampak ne odneham. Ko sem se vpisala k jogi, so mi po
treh mesecih čestitale, da sem vztrajala, saj se jim zdelo glede na leta in težo to nemogoče. Pa popolnoma vseeno je, kar mislijo in rečejo drugi. Vsak ima kakšno slabo točko – tudi najlepše ženske. Pomebno je samo to, kaj misliš o sebi in kakšna je tvoja samopodoba.

Veliko samozavesti ti želim.

Pozdravljena Kaja,

človek si vedno voljo daje sam!
Sama si moraš najti pot do tega cilja, res da bo do cilja težko priti, vendar ko boš tam se boš šele zavedla da si močen karakter – vem da si. Zmoreš!!! Če ti je enkrat že uspelo ti bo tudi tokrat. Vendar boš tokrat še bolj vstrajna, ker veš da se da, saj ti je enkrat že uspelo.
Jaz sem jih imela tudi veliko čez rob omejitve. Kaj sem naredila: dala sem si svojo sliko – ko sem bila še vitka na vsa vidna mesta, predvsem pa na hladilnik. Tako me je vsakič ko sem iz dolgočasja segla po hrani vstavila moja slika in želja po vitkosti. Poskusi mogoče bo pa tako uspelo.
Ostalo pa že poznaš, spij veliko vode in veliko migaj pa bo!

Želim ti veliko uspeha in vstrajnosti, USPELO TI BO!

Najprej bi se rada zahvalila vsem, ki ste mi namenili kakšno tolažilno besedo.
Res se moram vzeti v roke. Razmišljala sem tudi, da bi hujšala pod zdravniškim nadzorstvom, a je to ponavadi zelo drago, pa o načelih pravilnega prehranjevanja vem zelo veliko. Do pravilnih ugotovitev, volje in discipline moram priti sama.
Hvala, ker sem vam lahko zaupala svoje težave. Vsaj na netu sem si upala povedati resnico, saj niti moji najbližji ne vedo, koliko kg imam. Fant sicer ve, da sem psihično glede tega zelo obremenjena in nesamozavestna in želi, da bi nekaj ukrenila…
Trdno sem odločena, da začnem jutri, takoj. O rezultatih vam bom poročala, tudi o negativnih.
Hvala vam.

Pri gibanju je zelo pomebno, da si poiščete tako aktivnost, ki vam je v veselje. Tako kot pravi Tommo!
Če vam bo gibanje v veselje in ne nekaj, s čimer se trpinčite, da shujšate, boste to izvajali na dolgi rok in počutili se boste bolje (kilograme boste seveda tudi izgubljali).
Ne pozabite torej na veselje!

Z lepimi pozdravi in uspešno,

Mateja Hafner, dr.med.

Draga Kaja.
Slučajno sem šele zdajle prišla v to rubriko,saj sem tudi jaz ponovno pričela s hujšanjem.Po treh porodih sem se seveda zredila in shujšala za
25 kg,ker pa nisem spremenila načina življenja sem nekaj kilc dobila nazaj.
Hujšanje se začne v glavi in šele,ko se boš zares odločila da bo šlo dol,bo šlo tudi zares.Hujšala bom po istem sistemu,kot prej,OBVEZNO pa bom dodala vsak dan nekaj rekreacije,saj sem imela kožo na trebuhu kot bi imela 70 let.Moj nasvet je ta,da si mogoče rečeš:ta teden bom izgubila približno kilogram in naslednji teden to morda ponoviš.Če hočeš,ni nujno.Naslednje,vsak dan se zjutraj na tešče stehtaj in zapiši na koledar
svoje kile.Kakšen užitek,ko pokaže manj!Ko sem si sestavljala jedilnik,sem
vedno rekla:to MORAM,ne pa to ne smem.Npr.:Moram pojesti jabolko zaradi
vitaminov,moram pojesti rajši polnozrnat kruh,po belem sem bolj lačna…Če
so otroci jedli torto nisem rekla,to ne smem,ampak enkrat dala v usta.Ko se naješ sadja in zelenjave ti ne bo treba jesti zelo kaloričnih stvari.Tudi
bolj lahkotno se boš počutila,pa še večne slabe vesti ne bo.Že zjutraj si lahko pripraviš 3l vode in to čez dan popiješ-to je obvezno,po 17 uri pa nisem jedla več.
Zanima pa me,če si v tem mesecu že kaj izgubila.Moram se pohvaliti,da sem sama že ob dve kilci.Prijazno tehtnico ti želim.

Zdravo Tanjuška,
pošlji mi E-pošto na: [email protected],
skušal ti bom pomagati
LP
Boris

New Report

Close