Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja NUJNO RABIM NASVET!!!-laringitis

NUJNO RABIM NASVET!!!-laringitis

Že tretjič v 4 mesecih je moj tasrednji pokasiral laringitis…prej enkrat v 3 letih. Ni mi jasno, kaj delamo narobe.
Res da so bili včeraj eno uro na snegu, prišli noter z mokrim kombinizonom, vendar je bil znotraj čisto suh. Popoldne smo še šli na kratko z maskami po mestu pa malo je snežilo…bil je spodaj debelo oblečen…takoj ko se je zjutraj zbudil pa ta grozen lajajoči kašelj, dvakrat je močno smrkavo kihnil, vročine nima. Takoj sem vedela, kaj se dogaja in sedaj sta z atijem na poti k zdravnici.
Najbolj me skrbi to, da bo spet dobil inekcijo in Flixotide pršilo, kar pa seveda ni najboljše za pljuča. Pa da se najmlajši ne bi nalezel…bo spet 2 dni izoliran v spalnici, jaz pa prezračevala kot nora.
Povejte mi, kaj naj naredim, da bo kašelj čimprej ponehal…gre kakorkoli brez pršila? Naši dosedanji ukrepi pri tej nadlogi so:
– mazanje s kremo materine dušice 2x dnevno
– 2 kapljici olja 31 v izparilniku in na majčki
– čaj z veliko limone in medu
– slezov sirup 2x dnevno
– parne kamilične kopeli za vdihavanje…komaj ga prepričam, da parkrat vdihne ker mu je vroče in pravi da smrdi
– ponoči 2x zamenjam vrelo vodo s kamilicami in nekaj kapljicami olja 31 pred posteljo…seveda ustrezno zavarovane, da ne bi prišlo do poškodb!

Poskusila bom še s praženimi kamilicami v gazi na prsi, če bo pustil, nato pa sem že brez idej.
Povejte mi prosim vaše recepte!!!
Hvala vsem!

LP

LP, Mama3m

Lepo pozdravljeni

Upam, da bo do časa tega odgovora z vašim sinčkom že bolje. Sicer pa je larinitis le ena od oblik vnetja grla, kjer so simptomi lahko zelo izraziti. Vedno gre za lajajočo obliko kašljanja, ki se umiri, ko se zmanjša draženje sluznice. Včasih je to kratkotrajna bolezen, lahko pa se tudi zelo potegne. Takrat je potrebno pomisliti tudi na alergično obliko laringitisa.

srečno

Ko je moj sin hripav zvecer mu dam za lizati zajblov bonbon od Ricole. Zvecer ohladim sobo, prezracim ,vodo vrelo na okensko polico, ce je hripav tudi v blizino ko ze spi. Kopanje pred spanjem. Zaprem radiatorje, 20 stopinj v sobi. BIL je 2 krat ,pred temi ukrepi ,v bolnisnici v 2 mesecih. Sedaj upam, da ne bo vec treba iti, cakam na pomlad.

Pri nas pomaga mazanje s kremo materine dušice po prsih in hrbtu, ter pregrevanje s toplo krpo.

nam pri kašlju najbolj pomagajo smrekovi vršički

Pozdravljena in dobrodošla v klubu!

kot prvo: nam je zdravnica prepovedala kakršenkoli sirup proti kašlju,ker ta še bolj draži sluznico!
Potem, baje tudi niso priporočljivo imeti kakršnekoli olja, ker tudi ti dražijo sluznico.
mi smo dobili sirup Claritine,ki pomaga tudi alergijam. Ker tudi pri nas ni znano,od česa nastane ta kašelj, so dobili recept z Claritine, kateri pomaga razširiti dihalno pot. In pa velik plus še za vlažilec zraka,ki pomaga,ki pri nas dela neslišno celo noč.
Torej,ko naša zakašlja,dobi žličko Claritina, ob tem vlažilec do jutra smo že ok!

LpTea

Pri nas je zelo pomagal čaj iz mešanice lipe, kamilic in timijana. Jaz sem v dva litra vode dala dve vrečki lipovega čaja, ščep timijana in eno vrečko kamilic. Sladkala sem z medom – dve jušni žlici.

Čimprejšnje okrevanje,
Mateja*

Ko se pri nasih 3 pojavijo tezave,mazemo prsi z maslom,če je mozno z domačim,zvečer pred spanjem pa skuhamo zajbelj na mleku,malo ohladim in dodam zličko medu.Preverjeno zelo pomaga.

Nama so pri odpustu iz bolnišnice prejšnji teden močno odsvetovali vse kreme in mazila z eteričnimi olji, prav tako sama eterična olja. Močne dišave še dodatno dražijo sluznico dihal ter sprožajo kašelj. Enako velja za sirupe.

Laringitis ni vnetje pljuč ali spodnjih dihal, laringitis se dogaja v grlu. Mrzel zrak, suh zrak pa nebroj virusev, ki mrgoli po zraku. Jaz za drug učinkovit ukrep, kot antihistaminik (claritine, zyrtec), v hujših primerih še dexamethasone žal še nisem slišala, z izjemo vlažnih inhalacij. Žal. Vsem želim čimmanj kašlja.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Kot je napisala že ena izmed mamic se laringitis dogaja v grlu, ko nabrekne sluznica. Kakršnikoli sirupi, kapljice 31 ali druge dražeče snovi le škodijo. Vlažiti je potrebno dihalne poti. Redno čiščenje nosne votline z npr. Sterimar pršilom. Pomaga žlička Claritina, v hujših primerih Flixotide(za našega). Zdravilo F.se ne daje le enkrat. Inhalacije so pa priporočljive hladne. Trd suh kašelj se v nekaj dneh spremeni v bolj sočno izkašljevanje, kar je znak, da se stanje izboljšuje. Z aparatom za inhaliranje, če ga seveda imate. Mrzel zrak mu ni škodoval, saj če bi dobil napad laringitisa mu lahko na hitro (v tem času) pomagate tudi s tem da diha svež zrak na balkonu. Zato je napad laringitisa velikokrat že mimo, ko otroka pripeljete k zdravniku. Laringitis pa kakor vem ni nalezljiv.

Laringirisi so pogostejši v zimskem času prav zaradi suhega zraka, ki je posledica ogrevanja stanovanj. Torej je priporočljiv vlažilec zraka.

Srečno

Mi imamo pogoste laringitise že od 4 meseca dalje. Sedaj pa bomo kmalu stari 5 let.

Ugotovili smo, da imamo alergijo na prah in pršico, torej je večina laringitisov posledica alergije.

Ob pojavu lajajočega kašlja pa je naše ukrepanje:
– Vsak večer 1 žlička Zyrtec ali Claritin sirupa, dokler kašelj ne poneha, oziroma so mi rekli najmanj 5 dni. Itak sirup dobiva, ko greva k zdravniku, potem ga pa imava in ne hodiva za vsak laringitis k zdravniku
– vsak večer (in včasih še čez dan) se zapreva v kopalnico in v kad natočim vrelo vodo, ter to vsaj 10 minut vdihavama (tudi naš noče inhalirati iz posodice). Potem je potrebno paziti, da se ne gre na prepih ali v kakšen hladen prostor.
– ne uporabljava nobenih eteričnih olj, ker za majhne otroke to ni preveč priporočljivo, kvečjemu dava včasih v vodo kamilice ali pa timijan.

Velikokrat laringitis mine po nekaj dneh, včasih pa se zgodi, da se mu v gru začne nabirati sluz, tako da se je tudi nama že iz laringitisa razvil bronhitis. V takšnih primerih, ko se mu začne pojavljati sluz v grlu, mu dam zjutraj in opoldan (zvečer ne, ker potem bi ga čez noč sililo na kašelj) sirup za izkašljevanje (Prospan ali slezov sirup, trenutno imava islandski lišaj in se mi zdi v redu)

Veliko zračim prostore. Poskrbim, da je ponoči v sobi radiator zaprt (ga zaprem že popoldan), ter da je temperatura med 18 in 20 stopinj. Imamo tudi ionizator. Vlažilca pa nimamo, ker smo alergični na pršico in v vlagi pršica še bolj uspeva.

Je pa laringitis okužba v grlu, in v času laringitisa naj se otrok izogiba prevelikemu napotru, naj ne vpije preveč, ne joka, … Škoduje pa tudi preveč mrzel zrak.

Do zdaj smo jo vedno odnesli brez bolnice, tudi pri starosti 4 mesece.

Lahko je odraz alergije na pršico ali celo na določeno hrano.

Se strinjam. Naš je namreč alergik na hrano (stroga dieta), stvari iz okolja, zelo hudo alergijo pa ima prav na pršico. Tako poizkušamo voziti nekje vmes, saj sta to ravno dve nasprotujči si zadevi. Če je dobro za laringitis, se pršice kar redijo in obratno. Nam je zelo pomagala prevleka za blazino in jogi(mislim da intervent??), spalnica je zelo hladna in čim manj igranja v otorški sobi(žal). Vlage nekako ne presežemo 50%, temperatura pa cca 20-21 stopinj

New Report

Close