Nujno –> prehude bolečine
Lepo pozdravljeni.
Najprej naj vam povem, da se zavedam da se preko foruma ne da reči nič kar bi lahko veljalo za katerikoli problem. ( ker je to seveda brez pregleda nemogoče), vendar pa imam za vas kar nekaj vprašanj…
1. Stara sem 16 let….. imam že nekaj let hude bolečine v hrbtenici
Bila pri zdravniku že pred leti, pa ni naredil nič… pred 2 mesecema pa mi je le dal napotnico.
Na pregled sem naročena 14.1.2008, vendar je do takrat še daleč..moje bolečine pa so čedalje hujše.
Pa naj vam jih opišem:
Najmočnejše bolečine so v ledvnem predelu vretenc…..nadaljujejo se po celi hrbtenici, nato postanejo roke in noge težke, mravljinčaste in boleče.
Ko se uležem ali ko sedim….takoj ( v 2 sekundah) dobim po hrbtu mravljince in se moram spraviti v stoječ položaj..vendar se tud tam..seveda ne tako hitro kot v drugih dveh položajih pojavijo bolečine (v 5- 7 sekundah).
Moje spanje je minimalno…spim naprimer samo 1 uro na dan ( pribiližno)…. sedaj pa si predstavljajte vse dni v letu tako —> sploh ne vem več kako mi še to uspeva.
Včasih prav težko ali pa skoraj ne morem hoditi….
V šoli mi je mučno sedeti več kot 5 minut skupaj…kaj šele 45 minut pa potem samo 5 minut pavze pa spet 45 min in tako naprej……….
Tudi učiti se skorajda ne morem..ker mi enostavno bolečine tega ne dopustijo —> do sedaj sem se trudila kolikor se je dalo (šola mi zaradi tega trpi)
Zanima me sicer naslednje:
Danes pa se mi je zgodilo naslednje:
Zaradi poškodbe sem nehala trenirati ples s palico( twirling oz. mažoretke)…zato sedaj samo še poučujem….
Verjemite mi da nisem delala nič tudi kazala jim nisem nič( težko je imeti punce stare od 7 do 10 let…brez da bi jim trenerka kazala kako se kaj dela)…. pa vendar tako je bilo
Nekaj časa sem stala..potem pa me je kar naenkrat močno stisnilo ( še dobro da sem stala v bližini klopce)…. tako da sem se usedla.
Po nekaj minutah tudi sedeti nisem morala več, zato sem želela vstati.
Na srečo sem s seboj imela prijateljici ki sta mi pomagali vstati ….vendar stanje ni bilo nič dobro..
Sedaj imam premočne bolečine in ne zdržim več….vem da imam pregled čez 10 dni, vendar je pri takem stanju in takih bolečinah hudo čakati tudi 1 uro.
Prosila bi vas za nasvet..kako naj si še pomagam, da bom lažje dočakala 14.januar.
Hvala vam za odgovor
Lep pozdrav
————-
Srečno novo leto 2008
Pozdravljena!
Pregled 14.1 vam seveda ne bo naenkrat odvzel bolečine, bo le možnost iskanja pravega vzroka. Do takrat večinoma ne pride v poštev drugo, kot blaženje bolečin (zdravila). Vsekakor se je smiselno oglasiti nazaj k svojemu zdravniku, če so se težave poslabšale, da se stanje ponovno oceni (in da se dogovorite o najprimernejši terapiji za vas), klkjub temu, da imate pregled že 14.1.
Lep pozdrav!
Praviloma se ta zdravila predpisuje v obliki tablet in se priporoča redno jemanje določeno (krajše) obdobje. Pogosto zadošča paracetamol (kot je lekadol) v primernem odmerku. Na izbiro so tudi druga zdravila, ker pa ne poznam vseh okoliščin vašega zdravstvenega stanja, se vsekakor pred jemanjem pogovorite z vašo zdravnico.
Lep pozdrav!