nujno potrebujem pomoč
Dolgoročne težave so, da ne znam komunicirati, ampak kratkoročno mi, prosim, povejte, kako nekomu, ki ga ne poznam osebno in se ne pogovarjava o osebnih stvareh (ampak delava skupaj), povedati/pokazati, da mi ni vseeno za njegove osebne težave, ki jih ima trenutno. Bolezen v družini. Preprosto ne vem, kaj naj naredim. Lepo prosim, če mi nekdo lahko našteje par univerzalnih stavkov. Res najbolj enostavnih, normalnih. Mogoče več, da lahko vsaj enega uporabim. Nekaj, kar lahko rečeš tudi, če se sicer ne pogovarjaš! Ali če sploh ne govoriš. Nekaj, kar mogoče ni vprašanje. Ampak hkrati nekaj, na kar se da odgovoriti in ni nobenemu nerodno. Cel vikend sem na nek način mislila na njega, danes je ponedeljek in mi je šlo na jok, zato ker sem ga preprosto ignorirala, ker ne vem, kaj naj naredim. Cel dan je max par metrov stran od mene, ampak v bistvu sem se mu izogibala danes še glede službenih zadev. Situacije ne poznam podrobno niti ne gre za to, da bi rada izvedela podrobnosti, rada bi samo bila normalna, kar trenutno s svojim odnosom nisem.
Lahko mu poves:
-samo da ves, ce bos rabil koga, tudi samo za objem, ali da ti samo prisluhne – sem tu.
– ce imas zeljo iti na pivo, javi.
Lahko tudi ti sama prineses pivicko in mu jo das v vzpodbudo 🙂 odvisno koliko je hudo..
Besede so velikokrat odvec v takih situacijah, pa vendar da mu das ze naznanje, da si tam ce te bo rabil, pomeni ogromno..
Naj te ne bo strah biti iskrena, prisluhni si in zaupaj svojemu obcutku,, ti bos najbolje vedela kaj narediti. vec kot te zavrniti te pa tudi ne more. 🙂
Srecno
Če sem lahko čist direktna: če ne veš, kaj reči v taki situaciji, morda nisi oseba, ki bi se lahko pogovarjala o težkih stvareh. In se bo potem res obrnil nate, kako misliš nadaljevati?
Imam zelo dobro prijateljico, ampak ona recimo v takih trenutkih odpove na celi črti in si z njo nimam kaj pomagati. Po drugi strani mi je pa enkrat pomagala popolna neznanka, samo ponudila mi je robček, počakala, da sem se malo pomirila, in me vprašala, kaj se dogaja.
Vprašanje, ki se mi postavlja je, ali želiš dejansko pomagati ali pa se želiš samo nekomu prikupiti.