Najdi forum

NUJNO PADEC ALI VIROZA

Moja 15 mesecev stara vnukinja je pred dvema dnevoma dvakrat padla s svojo težo na tla in se udarila zadaj na glavico.
Danes pa bruha, temperature nima, je pa čisto mirna, tiha in se želi samo crkljati.
Poklicali smo zdravstveni dom, in so nam dejali da je to viroza. Tudi za oba padca smo povedali.
Zanima me, ali ste imeli podobna stanja pri virozi.

Povsem možno da je res viroza, vendar smo mi zaradi preventive oz. pomirjanja naših živcev hčerko ob padcu nazaj na glavo (res da je padla z višine 1,5 m na betonske ploščice) peljali na slikanje na urgenco.
Čimprejšnje okrevanje, Ali

Jaz bi jo peljala k zdravniku. Niiiiinaaaaaa. Kje si? Kaj porečeš?

Pozdrav, Vesna.

Joj, joj! Nič vas ne bo pomirili, verjetno tudi naše besede ne. Raje pojdite k zdravniku, potem boste sigruni kaj je!

M.

Nikar ga ne serte!
Otroka peljite slikat, ker je čisto mogoče, da ima rahel pretres možganov.Imam dve punci, in se kar naprej srečujem z raznimi virozami(pri virozah se vedno pojavi tudi driska), boleznimi(trenutno norice), pa sta, kljub bolezni čez dan dostikrat kar razigrani, potem počitek, pa spet igra.
Pri pretresu možganov, pa so simptomi bruhanje, in velika utrujenost. Otrok bi kar naprej spal. Sicer, vam tudi zdravniki, ne bodo, kaj drugega priporočali kot spanec in počitek. Ponoči, pa je dobro, če otroka vsake toliko časa prebudite in preverite, če nima vročine in če je z njim vse v redu.
Govorim iz lastnih izkušenj.
Torej čimprej k zdravniku in slikat, da boste vedeli pri čem ste.

Srečno Lala

Ja, preko telefona je lahko vsak pameten. Pri nas zdravnik vedno reče – četudi že skoraj ve, da ni hudega – naj se pridemo pokazat. Tistih nekaj minut otroku MORAJO postvetiti!
T.

Svetujem Vam, da jo peljete k zdravniku. Tudi če je čas takšnih in drugačnih viroz, zdravnik ne more postaviti diagnoze kar preko telefona, sploh pa če je slabo počutje vaše deklice lahko povezano z dvema padcema. Pri nas smo imeli podoben primer in mi je zdravnica svetovala;; če otrok po udarcu v glavo bruha in je rahlo omotičen in miren takoj k zdravniku na pregled. Vprašala sem še po kolikem času naj bi začel bruhati, pa mi je posredovala informacijo, da je odvisno:
od padca cca. 24 ur po padcu naj bi se pokazal eden od simptomov pretresa možganov.

Upam, in želim Vam,da bi bilo z vašo punčko vse v redu, zdravnika pa le obiščita.
Boste tudi Vi pomirjena

Lep pozdrav
Sanda

Pozdravljeni!

Hvala za odgovore. Z vnukinjo smo se že vrnile od zdravnika, zdaj mirno spi.
Ima vnet mehurček in rahlo pordečelo uho(rahlo vneto). Dobila je primotren sirup.
Posledice padca- če bi bilo poškodovano možgansko dno, bi krvavela iz ušeskov, ali pa bi bili bobnički modri.
Tako, da smo sedaj bolj mirni.
Se popolnoma strinjam, da je pri padcih bolje k zdravniku, samo tisti dan in tudi včeraj ni bila čisto nič spremenjena. Bila je živahna, čisto taka kot vsak dan.
Mene je danes zaskrbelo bolj kakšno počeno lobanjsko dno. Ker smo počeno lobanjo in pretres možganov ter nezavest že doživeli(prometna nesreča), smo za to še toliko bolj občutljivi.

Hvala za hitre odgovore!
lp

Ko je naš razbojnik padel na glavo z dobrega metra višine in kmalu zatem dvakrat bruhal, smo šli na urgenco, kjer so ga zelo hitro vzeli naprej, ga pregledali, slikali in nam dali nadaljnja navodila. Jaz bi šla na tvojem mestu čimprej k zdravniku. Po telefonu pač noben zdravnik ne more ugotoviti, za kaj natanko gre, razen če ima rentgenski vid. Ni rečeno, da je kaj hudega (pri nas k sreči ni bilo), pa vendar.

Naša deklica je zopet takšna kot mora biti. Le malo tečnari še. Pa bolj se želi crkljati.

l.p.

še nekaj besed: ja, otroci so pred in med boleznijo bolj nerodni. našadva sta par dni pred noricami padala s stolov, da je bilo kaj.

New Report

Close