Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Nujno nasvet-zavrnjena bolniška

Nujno nasvet-zavrnjena bolniška

Pozdravljene!

Danes sem prejela odločbo ZZZS o zavrnitvi bolniškega staleža.
Stara sem 32 let, prvič noseča v 7. mesecu. Pred dvema letoma operativni poseg zaradi rakaste tvorbe na materničnem vratu – konizacija. Vožnja do del. mesta in nazaj 125 km dnevno (cca. 2,35min.), urnik na del. mestu 10ur.
Od 4. meseca naprej krči v trebuhu oz. maternici, od 5.meseca naprej hude bolečine v križu.

Naj omenim, da nikoli do sedaj nisem bila t. i. simulant oz. izkoroščala bolniški stalež nepotrebno (v 6-ih letih del. dobe mogoče 14 dni).
Čutim se popolnoma nesposobno delati normalen delavnik, celo pripeljat v službo in domov normalno varno.Po pol ure vožnje ne morem več sedet in nujno rabim postanek.Da ne govorim o varnosti in izpostavljenosti na ceti…
Če hočem pripraviti kosilo, rabim cca. 3 ure, ker rabim vmes vsaj 3 15. min počitke.

Ginekolog je v “Obvestilu” za razlog bolniškega staleža navedel samo konizacijo, kar je po med.razlagi že sam po sebi razlog za bolniško. Zanima me, ali gin. mora navesti samo medicinske razloge (konizacija), vse ostalo pa ostane nepomembno (razdalja, urnik, narava dela).
Da ne omenjam samega delodajalca, saj je na mojem delovnem mestu že nova sodelavka, torej mene ne “poterbujejo” več, oz. sem v breme podjetja.

Res bi vas prosila, vse ki imate kakršnekoli izkušnje, da mi napišete svoje mnjenje oz. izkušnje.
Zelo vam bom hvaležna, ker resnično ne vem, kaj naj naredim.

Hvala in pobožajte svoje trebuščke oz. malčke.

Meni je napisal vse in pri zadnjih dveh(imam jih 4)sem bila doma od prvega dne,delam pa v vrtcu in mi je tudi napisal pogoje dela.Naj ti še enkrat napiše,ker taka si res nesposobna delati,kar pa je najvažnejše je tvoje in otrokovo zdravje.S to našo zdravstveno komisijo je resnično nekaj narobe.Pa lep pozdrav in srečno nosečnost do konca.

Poglej, meni se je zgodilo podobno. Bolniško so mi podaljšali samo za 2 dni (16. in 17. februar), v ponedeljek bi morala delat. Poklicala sem zdravnika, je rekel, naj pridem nazaj, da bova oddala prošnjo za bolniško še enkrat. In seveda tudi pri G sem bila.

Poklicala sem tudi v službo, da v ponedeljek, torek, sredo še prav gotovo ne bom imela odločbe in da pridem delat. Direktor je rekel, naj ne hodim, da so tega navajeni, naj še enkrat napišem prošnjo za bolniško oz. pritožbo.

Predvidevam,da bodo bolniško podaljšali tudi tebi. Pokliči G in osebnega zdravnika in tudi v službo. Srečno.

Pri meni gre za večje in manjše krvavitve od 5. t, hematom, sem v 23. t.

Imela sem tudi že CR in hude raztrganine nožnice med porodom.

Stella in Rosu, hvala za vajine nasvete. Full sta mi pomagale.
Jutri grem v akcijo, ker tako res ne morem.

Lp

Ja bolniška ni reševanje neprimernih delovnih pogojev zato so ti jo zavrnili.
Če delovni pogoji niso primerni za nosečnico imaš pravico biti doma vendar ne na stroške zzzs ampak na stroške delodajalca.

To moje je samo pojasnitev zakaj so ti bolniško zavrnili. Kako naprej se pa pogovori z ginekologinjo.

Če sem te prav razumela si v sedmem mesecu in ne moreš delati. Lepo pojdi k svojemu osebnemu zdravniku, ker ti lahko da mesec staleža brez komisije za pač eno drugo stvar. Da te boli v križu, da ti otekajo noge, če si prehlajena….
To ne pomeni, da po domače hvataš krivine, ker si sama povedala da tega ne delaš. To pomeni, da potrebuješ mesec dni, da prebrodiš preden greš v porodniško. Zato ti lahko da stalež tvoj osebni zdravnik za drug razlog, kot je bil naveden za komisijo.

N

Presneto, no, kaj se dogaja. Mislim, da se bo po nekaj tožbah stanje le moralo normalizirati.
Saj nisem za bolniške vsevprek. Ampak obstajajo pa stanja, ki jih je treba upoštevati.

Meni je ginekolog na obvestilo vedno napisal vse razloge, tako diganoze, kot moje psihofizično počutje. Vedno me tudi najprej vpraša po le-tem.

Ko je začetna krvavitev ponehala, je bil v dvomih bolniška da ali ne. Povedala sem mu, da če on prevzame odgovornost za morebitne posledice ob delu. Namreč pri prejšnji nosečnosti je kompliciral zaradi bolniške. Državo sva potem stala dosti več, komplikacije, terapije, podaljašanje, hospitalizacija… Zdravniki so vsi prestrašeni, krčijo… V prejšnji nosečnosti sem potem v 7 mesecu pristala v bolnici in ginekolog, znan kot zmaj me je nagnal v bolniško. In zmajeval z glavo, kaj vse naredijo navodila zzzs.

Naredi vse za ugotitev pritožbi.

narava dela ni razlog za bolniško, vsaj iz med. stališča gledano ne, zato so pri bolniških pomembni le med. razlogi.

načeloma bi se morala dogovorit z delodajalcem če ti lahko dodeli manj zahtevno delo, glede na tvoje stanje.

in če si bila dana na komisijo pol je malo problem, najbrž si bila v staležu že več kot 30 dni. ne vem če je rešitev da ti osebni zdravnik da stalež čez par dni, na diagnozo npr. viroza, itak več kot teden dni je ne boš imela.
imaš še kaj dopusta, pojdi na dopust, po prekinitvi bolniške, po prekinitvi dopusta pa znova na bolniško. sicer ne vem koliko časa mora trajat prekinitev da greš lahko na isto diagnozo v bolniško, ampak to mora vedet tvoj ginekolg in tudi osebni zdravnik.

Osebni zdravnik, da lahko za bolečine v hrbtu, ki v nosečnosti SO brez težav stalež do 30 dni, da kartoteko še ni potrebno poslati na komisjo.

N

Angela ne vem kaj naj rečem, jaz sem sicer do 8 meseca delala in sem sedaj na bolniški zaradi krčev nato nastopim dopust in porodniško, si pa
točno redstavljam kako ti je, tudi jaz se vozim v enos smer po 80 km in imam enak delovnik kot ti, s to razliko da si imela ti v preteklosti še
resne zdravstvene težave. Držim ti pesti in upam da boš uredila vse
kot je treba in uživala v nosečnosti do konca.

lp

ella

Maruša

Vse lepo in dobro, resne težave pri nosečnosti potrebujejo bolniško in previdnost tudi doma. Žal pa je vse več namišljenih težav. Primer nosečnice ki je imela delo pri katerem je sama določala začetek dela in konec.

Med delom   si je lahko privoščila kratke odmore, delo je bilo brez norme, ( Po pravici delat je prišla ob 6 ali pol šestih, drugič je bila na kavi ob 11.30 in nato domov) Pa je delodajalca tožila,  tožila tudi zavod za zdravstveno varstvo in po odvetniški pisarni grozila s civilno tožbo. Imela je predlog, da bi delala manj ur, ali vzela mesec, dva brezplačni dopust, če ni zmogla delati, ampak ne…. treba je vzeti delodajalcu novce.

Taki primeri škodijo ženskam z resnimi težavami,

New Report

Close