Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje nujno – lasje

nujno – lasje

Lep pozdrav,

nekajkrat sem vam že pisala, pa se oglašam ponovno.

Septembra sem bila na aplikaciji radiojoda. Decembra sem začela z jemanjem euthyrox-a. 100 miligramov, januarja sem bila na kontroli in so mi povečali odmerek na 125 miligramov. Aprila imam kontrolo.

Problem je, da so mi januarja začeli bolj izpadati lasje, sedaj pa je to že kritično. Lasje mi močno izpadajo in se me je polotila panika.

Ker drugih zdravstvenih težav nimam, me zanima, če je to povezano s ščitnico in če se da na to vplivati in težave odpraviti. Bojim se, da se mi nebi tako močno izpadanje las nadaljevalo…

So to morda stranski učinki aplikacije radiojoda? Reakcija na nova zdravila? Se da pomagati?

Se obrnem na splošno zdravnico ali na zdravnico iz poliklinike?

Hvala za pomoč!

Spoštovani!

Najverjetneje ste radiojod prejeli zaradi avtoimunske hipertiroze (bazedovke). Po aplikaciji radiojoda se je pojavila hipotiroza (premajhno delovanje ščitnice). Pričeli ste prejemati Euthyrox. Izpadanje las ni posledica zdravljenja z radiojodom, temveč se pogosto pojavi pri avtoimunski hipertirozi. Izpadanje las tudi ni reakcija ali stranski učinek Euthyroxa. Pričakovati je, da se bo izpadanje las umirilo, ko bo dosežena normalizacija TSH in ščitničnih hormonov.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

dr. Pirnat, najlepša hvala za odgovor!

New Report

Close