Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Nujno – krvni strdek po puljenju modrostnega zoba in bolečine

Nujno – krvni strdek po puljenju modrostnega zoba in bolečine

Pozdravljeni,

Pred 4 dnevi so mi pulili spodnjo levo sestico ki pa ni sla ven tako zlahka. Zob je bil brez vrha zato ga zobozdravnica ni mogla zagrabiti in je trajalo skoraj 1 uro preden se je “vdal” rano so mi nato sivali. Imam pa dve vprasanji in sicer: imam sladkorno bolezen tipa 1 in ne vem ce kaj vpliva na moje stanje kar se tice sladkorjev…? In pa na mestu kjer je rana se je naredila taka cudna rumenkasta prevleka za katero nisem vedel kaj je in sem mislil da je koscek hrane in poskusil odstraniti z zobotrebcem a sem kmalu ugotovil da nima smisla in sem stvar pustil pri miru….sem ravnal zelo narobe?

Hvala za odgovor, Cukr

Pozdravljeni,

pri uravnavani sladkorni bolezni ne bi smelo biti nikakršnih problemov. Kar se tiče rumenkaste prevleke v rani, pa še dobro, da ste odnehali; sivo rumena prevleka na površini rane predstavlja površino koaguluma ( 2. dan po ex.). Koagulum se potem pretvori v granulacijsko tkivo in nato vezivno tkivo. Kasneje se stvori osteoidno tkivo in končno kostno tkivo ( po 9 tednih).

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Pozdravljeni.. 25.4.2018 sem imela operacijo modrostnega zoba spodaj desno (48).. operacija je potekala normalno.. sicer je zob sel tezko ven.. krvni strdek se mi zdi da se mi je naredil saj nisem krvavel ze nasledni dan.. sem pa 4dan dobila hudo vnetje in dobil antibiotik.. ko sem malo pogledala rano sem videla tako sivo oblogo na luknjici.. predvidevam da bi to naj bil krvni strdek ali je to bilo od vnetja? Danes 3.5 sem pogledala ali imam se zmeraj sive in opazila da te sive obloge ni vec.. je kaj narobe da se je to odstranilo 8dan po operaciji? Hvala za vas odgovor.

Pozdravljeni,

siva obloga v rani je bila strdek, ki naj bi ga pustili čim bolj pri miru. Če so šivi sami izpadli ni nič narobe. Narobe pa je, če izpade strdek.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Pozdravljeni,

o celjenju ran po ekstrakciji sem v tem forumu že veliko pisala, pa uporabite brskalnik. Sicer je pa normalno, da se krvni strdek preoblikuje v fibrozno tkivo, ki rano dokončno zaceli. Če ni prisotnih bolečin, je torej vse ok.

Srečno.

Pozdravljeni,

Zanima me, ce se pri suhem vnetju, ki se je pojavilo po izdrtju zoba predpisuje antibiotik? Prisotne do neznosne bolecine, otecenost bezgavk in obraza,ter problemi z poziranjem od operacije je vec kot teden in rana ni gnojna… hvala in lep pozdrav

Odgovor na objavo uporabnika
Nataša Prebil, 05.08.2009 ob 20:05

Pozdravljeni,

glede na opis imate res smolo s celjenjem rane po puljenju zoba. Strdek je potreben za celjenje rane, mislim pa, da se vam le ta navkljub vsemu končno celi, saj so bolečine manjše. Pojav hujših bolečin bi pomenil, da je potrebno ponovno ukrepanje v smislu sanacije rane. Vsakršno izpiranje rane je prepovedano. Sem prepričana, da so vam na Stomatološki kliniki nudili primerno oskrbo in da vam tudi jaz ne odsvetujem dopusta na morju.

Srečno.

Pozdravljeni! Meni so pred 1tednom pulili zob z imenom kocnik. Vceraj in danes zjutraj sem karvavela. Zdaj znanci mi pravijo da mi je ocitno pocil strdek in da to ni nic.zdaj me pa zanima ali bi bilo  dobro da bi sla obiskati zobozdravnika ali se bo to samo uredilo?

Pozdravljeni,

Pred 1tednom so mi pulili spodno 6ico je to se normalno da je dlesen se vsa natecena, in da je lukna se kar precej velika ali bi bli fino se malo it pokazat. Me pa tudi se kar boli.

New Report

Close