Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Nujno-koleno in kolk!

Nujno-koleno in kolk!

Spoštovani.

Zanima me vaše mnenje oziroma priporočila. Stara sem 31 let, srednje postave, do sedaj posebnih problemov nisem imela z zdravjem.

Kot majhen otrok sem imela zaradi izpaha kolkov tako imenovane šince.

Leta 2002 sem bila operirana na levem kolenu, kjer so mi po padcu in večih neuspelih punkcijah odstranili burzo zaradi nenehnega nabiranja seruma v tem predelu.

Sedaj že kake tri mesece imam bolečine v predelu levega kolka in kolena. Pred dvema dnevoma pa sem ob počepu začutila močno bolečino. Odšla sem k zdravniku, ki me je napotil k ortopedu-NUJNO.

Diagnoza ortopeda je po pregledu RTG slik naslednja:

RTG medenice s kolki:koksa valga levo z displazijo levega acetabula, lahko bi šlo tudi za luxacijo levega kolka.

RTG kolena: lateropozicija obeh pogačic, posebno levo, nekoliko zožena sklepna špranja kot znak začetne artroze kolena.

Mnenje: Priporočam 3 tedne razbremenitve, brez pretirane hoje, jemlje naj analgoantireumatik, po 14 dnevih pa napotitev na FTH.

Prosila bi vas, če mi bolj konkretno razločite mojo diagnozo, pa seveda prosim za vaše mnenje o ustreznosti podane terapije. Bojim se namreč, da bodo te tablete in FTH nodpravile ali zmanjšale le trenutne posledice, vzroka pa ne.

Kaj mi priporočate oziroma kako si lahko sama pomagam?

Za vaš odgovor se iskreno zahvaljujem.

Anika

Pozdravljena Anika!

Diagnoz vam na žalost ne smem razlagati,ker to niso moje kompetence.

Kar se tiče terapije potrebujete tridimenzionalno mobilizacijo tako kolka kot kolena, trigger point terapijo obkolčnih mišic, specialne vaje za koleno pri korigiranem položaju pogačice, tako da se vam povrne v pravilno lego.

In pa seveda akupunktno masažo, da se dobro nahrani cela noga.

Nič ne skrbite, z ustrezno terapijo in vašim sodlovanjem se da težave povsem ukrotiti.

New Report

Close