nujno
Pri zobozdravniku nisem bila več let. Moj prejšnji se je preselil v tujino in ker je bila moja zadnja iskušnja dobesedno grozna, si nisem poiskala novega zobozdravnika. Letos pa smo imeli v gimnaziji sistematski pregled. Dobila sem šolsko zobozdravnico. Težava je le v enem zobu: ona je rekla da mi je iz njega padla plomba in da je že dolgo odprt. Meni ni nikoli v življenju izpadla plomba ampak OK-nima veze. Že po prvem “pregledu” so se začele težave. Zob mi je obrusila in ga zaprla z zdravilom, ki naj bi omrtvil živce. Naročena sem bila čez 14 dni, ko naj bi pobrala ven živce in zaključila “zadevo”. Po štirih dneh me je začel zob bolet. Počakala sem še 2 dni, v tem času pa je bolečina postala nevzdržna. Naslednji dan sem šla k zobozdravnici. Odprla mi je zob, pobrala ven živce, očistila kanale (strašno bolelo) in zob pustila odprt. Rekla mi je, naj si vanj dam vato, ko bom jedla in me naročila čez en teden, ko naj bi končale z “mučenjem” ker bi mi zob zaprla in z njim ne bi bilo več težav. Bolećine pa niso nehale. Bilo je sicer bolje, vendar je ob ugrizu zelo zabolelo. Rekla mi je, naj grem na slikanje. Čez 1 teden sem prišla k njej in ji povedala da še vedno boli ter ji dala sliko. Odstranila mi je še malo živca, ki ga je ostalo v zobu in zob zaprla. Naročila me je za čez 24 dni, ko naj bi dokončno končale s tem. A čez 4 dni me je zob začel že spet močno bolet, odšla sem k dežurnemu zdravniku (danes). Odprla mi je zob, mi očistila kanale in mi ga obsevala. Rekla mi je, da me boli, ker imam vnetje, ki se je že prestavilo na čeljust. Nekaj časa sem sicer še čutila olajšanje, a proti večeru me je začel spet močno bolet. Kaj naj naredim? Kaj je pravzaprav narobe? A bo te neznosne bolečine sploh kdaj konec?
Prosim pomagajte mi!
Lepo se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam