Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza nujno

nujno

pozdravljeni. imam nekaj vprašanj na katera upam da mi boste odgovorili. stara sem 20 let. že leto in pol se mi dogaja da me kar naenkrat začneta boleti nogi. včasih bolj spodaj včasih zgoral ali pa celi. to traja kakšen teden in mine. čez čas se mi spet pojavi. velikokrat se mi zgodi da sem nelaj dni zelo utrujena in me bolijo zraven še roke. velikokrat se mi zaleti ko pijem. pred dvema mescema mi je začel mravljinčiti jezik ustnice in obraz. ustnice in obraz je minili mravljnči ali ščemi pa še mi vedno jezik.včasih me še rahlo boli v predelu vrata bolj proti obrazu na vsaki strani. kri je b.p. bila sem na eeg sedaj pa čakam na pregled mri. nevrolog je rekel da je možno da je ms ampak da še o tem sedaj ne bi. koliko sem brala so to znaki ms. kaj se vam zdi? kako vse ugotovijo ms in kako se zdravi?je možno da s tem živim nromalno? enim baje ne delajo več možgani dobro in niso sposobni razmišljanja učenja in dela. to bi me zelo prizadelo saj si zelo želim študirati stroko ki me že od malega vesela. če imam ms lahko nromalno študiram? najlepše hvala za odgovore.

imela sem tudi napade bitja hitrga srca in so dnevi ko sem bolj nervozna oz. me vse bolj vznemiri. ne vem če je to povezano ampak to so rudi znaki ms.sedaj jemlem b kompleks tablete.kaj jemlete tisti ko vas mravljnči proti temu?
do pred dvema tednoma mi je jezik le mravljinčil oz.ščemel sedaj pa me še po malem na mestu zaboli in hitro mine včasih pa to traja kako minutko. je ta bolečina v jeziku znak ms???? hvala za odgovore.

aja to še. sicer ne vem če je povezano ampak hodim oogromno krat na dan na Wc, in ne držim dolgo tako da moram iti skoraj takoj. je pa me glede mravljinčenja strah da to ni kaka kap ali kajnevarnega.zdravnik je rekel da ni.

Pojdi na SM forum, tam si lahko vse prebereš kar te zanima v zvezi MS. Lep pozdrav!

Pardon, imenuje se MS forum!!

Obstaja več forumov. Eden je : msforum.fido.si in je zelo vredu. Ljudje na forumu so full pozitivni in čisto drugače začneš gledati na MS. Seveda lahko študiraš z MS, pa tudi imaš otroke, živiš normalno življenje…. Skratka preberi si na forumu…

Kar se tiče tvojih simptomov. Lahko so ti simptomi zaradi kakšnega stisnjenega živca, lahko imaš povišan nivo ščitniških hormonov, lahko je tudi samo stres, skratka obstaja kar dosti možnosti… Ne sklepati prehitro in raje počakaj da dajo svoje mnenje strokovnjaki. Včasih se lahko čisto preveč ustrašimo za prazen nič. Kar pa lahko vpliva negativno vpliva nanaše zdravje. Poznam kar nekaj takih. Čakalne dobe pri nevrologih pa so dolge…

Pa se tebi to zdijo znaki ms?????? Prosim povej!!!!!!!!!!!!

???????????haloooooooo
Nabolj mi grejo na k…. ljudje,ki želijo postavitev diagnoze preko spleta ali po telefonu ipd….
Opisuješ tisoč in eno težavo,ki so lahko posledica tisoč in enega obolenja in prav toliko možnih diagnoz.
Najbolj KATASTROFALNA (beri idiotska) pa je tvoja razlaga o bolnikih z MS………..mislim,daj preberi si kakšno zdravniško literaturo.

Mislim,da si Zelo potrebna dr.Marušiča oziroma katerega od njemu podobnih strokovnjakov. Očitno si še mlada,še vse življenje je pred teboj-zaboga uživaj življenje,nasmeh na obraz in težave bodo minile……same!!!

Pozdravček (od bolnice z MS,ki ji možgani po 25-tih letih obolevanja še ZELO dobro delajo) Tanča

Tanča, bravo!

Jaz jo imam (MS) že verjetno 12 let, pa normalno živim, hodim v službo, ob delu študiram, poleti kolesarim, surfam…zdaj se odpravljamo počasi v Italijo na smučanje….in brez skrbi, ne samo možgani, VSE pri meni deluje dobro!! V službi delam dobro – pa imam umsko delo, študiram brez posebnega napora, delam vse izpite v roku, počasi pripravljam diplomo..

Ne ne želim si razlage preko neta. le mnenje drugih ljudi. In o msju sem prebrala že 1000 stvari. Tako sem na enem forumu prebrala da je nek človek, ki so mo to odkrili, šel k psihiatru da je tam naredil teste o računajnju in ne vem čem še vse. In lepo sem vprašala, saj je zato ti forum ms.NE BOM PA NIKOLI VEČ PISALA SEM, SAJ ZA LEPO VPRAŠALA, DOBILA PA TAKO ZAGRENJEN ODGOVOR. SRAM VAS BODI, NITI NE RABIŠ ODPISAT, ČE SE NEKAJ PAMETUJEŠ, MENE LE ZANIMA MNENJE.

??????????

:)))))))))))))…zagrenjen :)))))))))))))

………..sramujem se :((((((((

pozdravček Tanča

Daj nehaj z takimi. Jaz vsa šokirana in prestrašena, ko mi zdravnik reče da je lahko ms, in iščem nekoga za tolažbo in pogovor pa naletim na tako nesramen odgovor.

Ja,nesramno je moje pisanje-zavestno! Tebi pa žal na kraj pameti ne pade,da si s svojim pisanjem o bolnikih z MS,češ da z leti obolevanja postanemo umsko prizadeti in opravilno nesposobni, ne le žalila ampk tudi prizadela vse obolele z MS. 2000 nas je registrirnih v Sloveniji. Med njimi dijaki,študentje,mlade mamice,uspešni poslovneži,športniki………
To je tisto,kar ti želim s svojim pisanjem dopovedati,da nismo umsko prizadeti. No,Barca je že ena takih-uspešnih študentk z MS-om. Ta forum nima ravno visokega obiska in to je tvoja sreča v nesreči,ker bi dobila veliko več takih odgovorov!

SREČNO Tanča

Jaz nisem nikogar žalila, ampak samo vprašala saj me zanima zase. Saj je forum zato tu da vprašam. In potem, če že misliš da sem žalila sem žalila tudi sama sebe. Nisem rekla da umsko prizadeti ampak da jim vse več ne gre tako kot naj bi. zakaj pa je potem na enem forumu pisal da ga je zdravnik poslal k psihiatru da naredi določene teste? in je rekel da niso bili ravno dobri. Zaradi tistega sem to misla. In spomni se kako je tebi bilo, ko so ti to ugotovili in si iskala kaj o tem in naletela na nesramne odgovore.

Poglej. Stvar je taka. Glede na naravo bolezni ti ne more nihče napovedati, kako bo bolezen potekala. Če si prebrala toliko čllankov o MS, potem najbrž veš, da bolezen poteka pri vsaki osebi drugače, zato jo tudi imenujejo bolezen tisočerih obrazov.
Sam imam MS že 15 let, potrjeno pa skoraj 10. Z njo sem naredil osnovno šolo, gimnazijo, sedaj sem pa pri 23 letih v 4.letniku študija. Kljub temu, da komaj hodim, redno hodim na predavanja in vaje. Edina razlika je, da za učenje in za premagovanje še tako kratkih poti rabim (po mojih izračunih :)) približno 5-10x več časa.
Potrebne je le veliko trmoglavosti in želje in lahko narediš vse kar hočeš. Vzeti si moraš le dosti časa in se ne primerjati z drugimi. Če ti pa gre vse z isti tempom kot ostalim, potem je pa tako ali tako super :))
LP!

zivjo,

Barca, zanima me ali se zdravis s kaksnim zdravilom uradne medicine, oz s cim drugim? Ali bolezen sama od sebe pri tebi ne napreduje

Ok Tanča, ful grdo od tebe. Mislm, da bi lahko vedla, kako je nekomu, ki mu zdravnik reče, da ima lahko MS (glede na to, da si to dala čez). Tudi sama sm dala to čez, o MS nisem imela pojma (ker mi do takrat ni bilo treba skrbeti zaradi tega). Na srečo so bili potem izvidi negativni. So bile pa te preiskave eden izmed najhujših dogodkov v mojem življenju, zato razumem predhodnico, ki jo pač zanima, kakšno bo njeno življenje v prihodnosti, če slučajno ima MS. Menim, da ni z nobeno besedo užalila bolnike (zakaj bi jih, če pa ima tudi sama mogoče to bolezen), samo vprašala je, kar jo je zanimal in vas ni z ničemer užalila. Sinči, upam da imaš sicer ob strani koga, ki te podpira v teh težkih trenutkih. Želim ti vso srečo pri nadaljnih preiskavah.

Ne, zaenkrat jemljem samo B-komplex, drugega nič. Tudi zadnja MR ni pokazala kake bistvene razlike, tudi moje lezije, kar jih je, niso aktivne.

Skratka, živim tako, kot vsi ostali zdravi:))

LP!

New Report

Close