Najdi forum

Pozdravljeni!

Našli smo dve čisto majhni muci. Bili smo pri živinozdravniku, ki je rekel, da sta stari približno 3,5 tedna in nam dal nadomestno mleko za muce. Muci mleko malo poližeta potem pa gresta vstran. Poskusili smo na brizgo od injekcije pa ju to zelo moti in se branita. niti polovice količine, ki je zanju predpisana, ne pojesta. Ali obstajajo kakšne dudice ali druge naprave za hranjenje muc?
Vesela bom vsakega nasveta kako nahraniti muce.

Hvala in lep pozdrav,

Nadja

V trgovinah za zivali dobite posebne steklenicke z majhnimi dudami. Lahko pa v lekarni kupite tako za dojencke z najmanjso dudo.

Nekako se mi zdi, da mucke nimajo prevec rade “nadomestnega mleka”… Smo naso micko tudi s tem poskusali hranit, pa ni pojedla niti par kapljic (ceprav je meni osebno zelo disalo). Zato smo ji potem nekaj casa dajali cisto navadno mleko (razdredceno ali pa tisto z 1,6% mascobe – ceprav so me kasneje poducili, da je macje mleko veliko bolj mastno od tega, ki ga kupimo v trgovini). Pa dokaj hitro smo jo potem zaceli navajati na konzervirano hrano (saj jo dobis tudi za mladice).

V trgovinah za zivali se dobi macje mleko v prahu, ki je veliko bolj priporocljivo kot kravje.

Jaz sem svojo muco začela hraniti po dudi, ko je bila stara dva dni (mama jo je zavrgla). V trgovini za male živali se dajo kupiti dudice za male živali in tudi mleko v prahu ( jaz sem naši dajala Gimpetovo). Res je, da je na začetku ( dva tri dni) bilo malo težje, ko se je pa muca navadila in sem jaz že obvadala prijem , pa je šlo brez problema – ko je bila že malo večja pa je ob pogledu na dudo kar norela od veselja, sama si jo je obračala in komaj čakala, da bo jedla, že sama je znala v kakšnem položaju je – enostavno je vedela, da je njena ˝mama˝. Ko pa je začela sama jesti, pa sem ji kar nekaj časa še kupovala mleko v prahu, čez čas pa poskusila z navadnim mlekom, vendar ga je samo povohala in nikoli ga ni hotela jesti. Navadnega mleka niti ne priporočajo, ker je za muce težko prebavljivo in povzroča drisko. Dosta pa spije vode. Zdaj je naša muca stara 9 mescov in je razvajena, nagajiva, cartljiva – tako sem se (in tudi cela družina) navadila na njo, da bi jo zelo pogrešala, če je ne bi bilo. Dosti sreče in ne obupaj, če bo na začetku težko!

New Report

Close