NUJNO!
Lepo pozdravljeni!
Sicer sem zasledila da na ta forum pisejo vecinoma vprasanja za otroke. Jaz sem stara 23 let in imam problem. Danes pri kosilu sem si na kruhu zlomila notranjo stran 4 zoba na levi strani. Zob imam zalit z zalivko, notranjost zoba pa se mi se drzi (ampak glih da se zdrzi) k zobu. Sla sem tako do svojega zobarja, ki pa je ordinacijo ze zaprl, zato me zanima kaj naj? Ali se da zob se kako zalepiti zraven ali ne, ali ga bo mogel zobar odstraniti? Lepo prosim ce mi lahko to sporocite cimprej, ker me zelo skrbi. Moj zobar ima ordinacijo odprto sele ponedeljek popoldne.Hvala
Spoštovana Simona,
ta forum je res namenjen otroškim zobem, odraslim pa forum stomatologija. Ker pa odgovarjam na obeh, je pravzaprav vseeno, kje zastavite vprašanje.
Le po opisu zloma težko predvidevam, kako naprej. Če je odlomljen del nad dlesnijo, potem se defekt lahko dogradi z zalivko. Lepljenje odlomljenega koščka je redko uspešno in se ga večinoma ne uporablja.
Če je zob še živ in vas sedaj boli, potem poiščite pomoč pri dežurnemu zobozdravniku. Če bolečin ni, lahko počakate do ponedeljka.
Lepo pozdravljeni!