Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje NUJNA POMOČ?

NUJNA POMOČ?

Bi mi prosim lahko odgovorili, kaj naj naredim?
Priznam da sem malce danes zmešana izvide sem dobila z vašega oddelka
(klinika za nuklearno medicino) bi mi prosim odgovorili kaj je to
BAZEDOVKA.

moji prvotni izvidi so bili (15.12.2005)
TSH 61
t3 3,3
t4 4,8

(23.12.2005 )

TSH 137
ft4 4,3
ft3 1,86
anti tg 48
anti tpo 360-KAJ POMENI TALE ANTI TPO? zakaj toliko kar 360?
tsi 3

UZ:ščitnica je normalne velikosti, hipohogena s hiperhogenimi trakovi?
kaj to pomeni?

Prvotno ste mi potrdili hipotirozo, na tem forumu, dr. Bajuk pa mi je dodala
še bazedovko. Res pa je da sem začela z jemanjem zdravil 24.12.2005,
od jutri imam predpisano 1,5 Euthrox – 75 ug. Od jemanja tablet naprej nimam več normalnega blata, je popolnoma tekoče, ali je to normalen pojav, ali samo stranski učinek tablet. Izračunala sem da do kontrolnega pregleda v mesecu marcu-mi bo zmanjkalo tablet, glede na to da imam po 14 dneh 2 tablete. Ali mi te tablete predpiše torej tirolog, ali mi jih lahko moja zdravnica?

Se vam v naprej zahvaljujem za odgovor:
Lep pozdrav od DVOJKE.

Spoštovani!

Vsekakor gre pri vas za izrazito premajhno delovanje ščitnice (hipotiroza), ki je posledica avtoimunskega vnetja žleze. Verjetno gre za Hashimotov tiroiditis, ker pa so mejno zvišana protitelesa TSI (kar je značilnost bazedovke) ste dobili takšno diagnozo. V vsakem primeru je potrebno nadomeščanje ščitničnih hormonov, kot je bilo predpisano, s ciljem, da se izboljša vaše počutje in da se normalizirajo TSH in ščitnični hormoni. Če vam zmanjka Euthyroxa vam ga lahko predpiše tudi izbrani osebni zdravnik.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Se zahvaljujem za odgovor, vendar me vseeno zanima ali imam napisano
pravilno dozo hormonov.

Lep pozdrav

Spoštovani!

Odmerek Euthyroxa je potrebno zviševati postopoma, tako, da je trenutno vaš odmerek primeren. Končen odmerek pa bo verjetno nekoliko višji med 100 in 125 ug.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close