Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Nujna pediatrična pomoč

Nujna pediatrična pomoč

Živimo v Domžalah, kamor smo se preselili pred kratkim. Pediatra imamo v ZD Domžale. V primeru, da bi potrebovala za mojega triletnika pediatrično pomoč izven uradnih ur (torej ponoči, nedelje, prazniki…), kam naj se obrnem?

Seveda v ZD DOmžale, ki ima organizirano in plačano svojo dežurno službo.

Najbolje, da vprašaš v ZD. Mi moramo vse klicat na 112 in menda potem oni prevežejo k dežurnemu.

Hvala, se pravi Domžale. Bom ob prvi priliki vprašala, ko grem tja.

sina so zadnjic brez problema sprejeli na Metelkovi v Lj,ceprav imamo v nasem zd organizirano dezurno sluzbo.Sem najprej klicala v zd,samo me odgovor zdravnika ni pomiril,zato sem se pac naredila neumno in klicala Metelkovo,pri cemer sem povedala,da smo iz druge obcine,pa je rekla,da je vseeno. Izkazalo se je,da hvala bogu,da smo sli. Lp

Ja, na Metelkovi jasno vse vzamejo, saj se nihče tam ne misli ukvarjat z ekipo 24 kur, kot z njo grozijo ponavadi tisti, ki se delajo norca iz tam delujočih. Kar pa ne pomeni, da vi tja spadate. Spadate v ZD DOmžale, tam je vaša dežćurna, tam je denar, namenjen vam za koriščenje te službe in tam bi morali iti. Nam je pa vsem na Metelkovi jasno, da vse leze na Metelkovo.

Je samo nuijna pomoč, ni pa pediatra povsod. Pa še dežurni so na terenu, tako da je včasih res najbolje švignit v LJ

Pediater na osnovni nujni (nočni) službi je samov LJubljani, Drugod so pediatri vključeni v njihovo dežurno slubo in povsem lahko se zgodi, da je neko noč dežuren vaš pediater.
Morate pa pomisliti, da je v Lj dežuren en sam pediater (kot pač zadostuje za mestno oblino Ljubljana) in da kmalu ne bo zmogel več pregledati pol Slovenije, kot že sedaj gravitira tja.

New Report

Close