Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje nuhalna svetlina- kaj vprašati in kako zgleda pregled?

nuhalna svetlina- kaj vprašati in kako zgleda pregled?

Pozdravljene,

prosim za kakšen nasvet kaj se splača zdravnika vprašati na pregledu nuhalne svetline (saj po mojih izkušnjah nekateri ne povedo vseh informacij, če sam ne vprašaš)?

kako izgleda sam pregled (ne vem ali je lahko mož zraven)?

hvala

Lahko je zraven mož. Imela boš UZ čez trebuh. Ginekolog ti bo sproti govoril koliko je otrok velik, ali ima obe roki in nogi, naj ti pokaže kje je želodček, slišala boš srček, vmes boš lahko gledala kaj meri in ne ustraši se če bo trajalo nekaj časa, ker se otroci umikajo pred UZ. Pomembno je da se vidi nosna kost! Če ti reče da je ni, potem boš itak šla na nadaljne preiskave, če ti reče da je in da je rezultat ok pol ni skrbi. Sicer pa sama veš da ni vse 100%.

Meni se nosna kost ni videla, ker se je ful slabo videlo – to pa ne pomeni da je ni. Ampak je bil rezultat ok tako da se nisem sekirala. Na koncu naj ti razloži kaj pomenijo rezultati, kakšno je tveganje pri tvoji starosti in kakšen je tvoj rezultat. Iz tistih številk se ne boš znašla, če ti nekdo ne pokaže. In seveda ti pripadajo tudi 3 slikce, tako da ne pozabi omenit še tega na koncu.

Srečno!

Predvsem izberi zdravnika ginekologa z licenco, ki ti bo zanjo izdal tudi natisnjen izračun in račun. Če ti tega ne more naredit, nima licence in izpita oziroma ga v zadnjem letu ni obnovil.

Ni nujno, da bo UV samo preko trebuha, morda tudi delno vaginalno.

Jaz sem bila pri Dr.Pušenjaku. Spraševala ga nisem nič, ker je vse sproti sam povedal. Zelo prijazen človek, pa še pohecat se zna.

HEHEHEHE meni je pa rekel, da moram bit tiho, ker otroček ful reagira na govorenje mamice. In sta se potem z mojim menila, jaz pa kot sirota tam ležala:):):)
Mi je potem naslednji dan moja ginekologinja še enkrat naredila pregled in je bilo bolj zanimivo, sem vprašala vse kar me je zanimalo in res se opazi gibanje otročka, ko sem govorila.

Jaz sem imela nuhalno opravljeno vaginalno, ker drugače ni bilo vidno. Je pa dr.vse sama ob pregledu zelo podrobno povedala in nisem nič sama spraševala. Račun sem dobila – NS sem opravljala v Postojni.

New Report

Close