Nuhalna
Ginekolog mi je prejšni teden izmeril ns 2,7 in me poslal naprej v porodnišnico. Stara sem 26 let in sem dvakrat rodila zdrava otroka.
Danes mi je dr. Sajina Stritar merila NS in je izmerila 2,8. Vendar sem premalo stara in imam 1:383 tveganje. 13 teden.
Poslala me je še na dvojni presejalni test.
Vendar bi rada sama opravila še amniocentezo, zanima me ali vi to delate. Tudi samoplačniško.
Sin je imel pri istih merah 0,6 NS. Zato, kar mislim da bi bilo kaj narobe…Saj vem neumno…
Poleg tega je danes napisala da je nosna kost vprašljiva. Kam se naročim, da bi prišla k vam po posvet.
Ana
Ne, Ana, vaša dilema in vaša stiska ni prav nič neumna.
Moj nasvet pa je tak:
-kljub relativno neugodnim meritvam je še vedno veliko možnosti, da otrok, ki ga nosite nima kromosomske napake zato predlagam, da bi najprej počakali na rezultat dvojnega hormonskega testa. Če ne bo optimalen vas bo uvrstil v rizično skupino. Vaš ginekolog vas bo nato napotil na diagnostično prenatalno kromosomsko preiskavo (amniocentezo).
-na posvet se lahko naročite po telefonu 01 510 71 30.
Danes sem izvide nesla k svojemu ginekologu, ki je konec koncev ugotovil, da je škoda da me je sploh napotil naprej, ter da bolje ,če mi sploh ne bi nič rekel!!!
Dajte no sem rekla saj sem rodila že dva otroka, in imam že kar debelo kožo…pa vendar me je situacija malo iztirila.
Potem mi je pa jamral, da je amnio draga, da je okoli dvesto tisoč…In sem mu povedala da imam informacijo da stane 135.000 SIT.
Je bil začuden kako vem! In sem mu povedala, da sem na forumu izvedela.Potem sem mu morala še naslov med.over.net narekovat, ker je rekel, da bo malo pobrskal, ko bo dežuren…
To je bilo danes zjutraj.
Sem pa imela cel dan v roki številko vašega telefona a sem se bala poklicat, da ne bi naletela na še kakega, “ki ne razume”.
ANA
Jaz lahko opišem svojo izkušnjo, ki me je čisto potolkla oz. iztirila. V 13. tednu sem imela merjenje NS, ki je bila 2,8, nosna kost vidna, vse ostalo b.p.. Ker je bila prva nosečnost umetno prekinjena zaradi plodove srčne napake, sem bila čisto panična in sem skoz samo jokala. THT je bil v redu, ampak v 20. tednu sem bila na nekem preventivnem pregledu v porodnišnici, kjer mi je zdravnica (ne bom napisala priimka) rekla, nekaj v tem smislu – citiram ” zakaj pa niste šli na amniocintezo, kaj pa delate zdaj tukaj, a ne bi šli splava delat” s tem, da sem že tako zelo občutljiva zaradi prve nosečnosti. Sem bila čisto zmešana, sem si mislila, najboljše, da kar takoj umrem, da bo teh muk konec. S tem hočem samo povedati, kako občutljiv si v tem obdobju in kako te lahko do konca potolčejo.
V glavnem do konca nosečnosti sem bila totalno v depresiji, saj sem skoz razmišljala, kaj bo z mano, kaj bo z otrokom itd… saj se čudim, kako sem sploh preživela.
Rodila sem zdravo punčko, vendar so me tako prestrašili, da včasih še sedaj mislim, saj bo sigurno kaj narobe.
Upam, da bo s tvojim otrokom vse v redu.
Lp, Teja