Nožnično vnetje
Pozdravljen.
V letu 2019 sem imela Letz poseg zaradi diagnoze cin 3.
Izcedek iz nožnice imam skoraj vsak dan. Večinoma je voden. Včasih belo obarvan. Nima vonja,ni srbečice ali pekocega ončutka,ne krvavim. Menstruacije imam redne. Brez posebnosti.
Danes je ginekologinja potrdila,da imam se vedno izpostavljeno žlezno tkivo zaradi letza. Opazila je tudi vnetje mat.vratu in predpisala svečke.
Moje vprašanje…Vnetja ne čutim. Kako bom vedela,da je pozdravljeno? Zakaj gane čutim? Je nevarno,če ga ne zdravim..v smislu predrakavih sprememb?
Najlepša hvala za odgovor.
Spoštovani,
v bistvu ne vem kaj vaša ginekologinja sploh zdravi. Izpostavljene žlezne sluznice ne moremo zdraviti, je pa to pogost razlog za pospešeno sluzenje na splošno in tudi kdaj lahko kakšne krvave nitke v sluzi.
To vem,da izpostavljenega žleznega tkiva ne more pozdraviti.
Rekla je,da vidi vaginalno vnetje. Jaz ga ne čutim. Izcedek nima vonja. Nimam težav. Kaj naj naredim? Naj zdravim to vnetje,ki ga ne čutim? Kako bom vedela,da je pozdravljeno?
Ali je po letzu več vaginalnih vnetij? Ali pride do tega,ker je žlezno tkivo izpostavljeno? Kako lahko vnetja preprečujem?
Najlepša hvala ta vaš odgovor in odzivnost!
o tem pa težko razpravljava “na suho” oziroma na daleč. Nimam pojma, kako je ginekologinja diagnosticirala vnetje, kaj ocenjuje za vnetje in kaj zdravi. Upam, da razumete. Vnetja oziroma spremembe v vaginalni bakterijski flori pa lahko preprečujete z občasno uporabo kapsul laktobacilov in vložkov z mlečno kislino.