Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo novorojenka prespi celo popoldne

novorojenka prespi celo popoldne

Lep pozdrav,

imam manjši problem. Moja 3 tedne stara punčka, ki jo dojim, se je odločila, da ob petih popoldne zaspi (tako da očija skoraj ne vidi 🙂 ) in potem spi do polnoči ali pa enih zjutraj – seveda jaz prej zaspim – in potem imamo ob enih zjutraj previjanje, ker je potem seveda ne morem pustiti pokakane še celo noč in potem se ona popolnoma zbudi in jo komaj uspavam. Dopoldne pa ves čas rogovili da nadoknadi popoldansko in nočno spanje. Dopoldne nadoknadi tudi vsa dojenja, tako da se dojiva od 8x do 10x dnevno.

Ali mislite, da jo lahko zvečer na silo zbudim in potem opravim vso rutino – kopanje, previjanje, hranjenje. Vsako popoldne tudi kam gremo, ampak se ne da motiti in prespi vse sprehode, obiske… Kako naj jo pripravim, da bo zvečer budna za hranjenje, kopel…

lp

Pozdravljena!

Postopno premikanje posameznih dogodkov v dnevu je mogoča rešitev. Da zamikate po 15 minut in postopno pridete do časovne razporeditve , ki ustreza tudi Vam.

Druga možnost je prekinitev spalnega obdobja okrog devetih zvečer. Da jo zbudite z odvijanjem, se z njo igrate, jo masirate. Če je popolnoma budna, bi sledilo kopanje in hranjenje in željeno spanje. Se pa pričakuje postopna uspešnost, ker bi bil to nov ritem, ki ga mora sprejeti za svojega. Ni pa to nobeno nasilje po mojem prepričanju.

V času dopustov se lahko preizkusi še nekaj. Kako bi reagirala, če bi dopoldne skupaj z očkom odšli na sprehod ali obisk?
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close