novorojenčkov paket
Pozdravljene!
Naj vam na začetku zaželim veliko lepega in veliko poguma v novem letu, predvsem pa čim manj obiskov pri zdravniku…
Vem, da se je z novim letom povečala vrednost novorojenčkovega paketa na cca 50000 Sit. Zanima pa me, če mogoče katera ve, če se je bistveno spremenila tudi vsebina teh paketov!?! Sicer se bom pozanimala na zavodu, vendar pa sem zelo radovedna in bi vse rada izvedela čim prej.
Hvala!
Ana
Prav danes sem šla na Center za socialno varstvo in juhuhuhuhu, nimajo pojma. Nimajo še navodil, nimajo novih obrazcev…Skratka , čez 10 dni moram nastopiti porodniško pa ne morem nič urediti!
Rekli so, da bodo morda po 10.1. vedeli več in imeli tudi že potrebne papirje. Me zanima, če bo tako. Čez kakšno leto bodo mogoče tudi socialke že vedele, kako je s paketi in kako je po novem zakonu s porodniškim dopustom.
Navadnim smrtnikom pa preostane, da še naprej beremo Uradni list.
Kar se tiče paketa pa bi se morda splačalo poklicati distributerja. Mislim, da sta v Ljubljani 2 trgovini, kjer lahko dvigneš paket. No, katere bi pa morda še vedeli na Centru.
Res sem besna, a kaj, ko nič ne pomaga. Lahko le čakamo, a ne?!
L.p.
Eva
Pravkar se je pri meni oglasila sodelavka, ki je trenutno še na dopustu, drugi teden pa nastopi porodniško in se je vračala s Centra za socialno delo, pa sem jo vprašala, kako je glede paketa. No, ona je dobila tako informacijo: paketi so taki kot so bili, le na TR ti nakažejo razliko, t.j. cca 13.000,00 SIT (kar pa ji bodo nakazali šele, ko bo odločba pravnomočna).
Hja, saj ena logika je, a ne. Tudi tiste pakete, ki so že pripravljeni morajo porabit.
Pozdrav.
N
Tudi pri nas smo bili danes razočarani, ko smo šli na socialo po paket. Namesto paketa sva dobila kakšnih deset različnih obrazcev, ki zahtevajo skoraj tako neumne podatke kot je številka čevljev. Dobila sva enake informacije kot ti, dodam pa lahko še to, da je paket mogoče dobiti šele 15 dni po izdaji odločbe. Takrat se pa pri nas lahko že zgodi, da bomo pestovali.
Lp, Klemen
Jaz sem bila danes na centru in sem vse lepo uredila, uslužbenka mi je lepo razložila, da so paketi takšni kot so bili, zraven pa ti nakažejo 13.000sit, ali pa izbereš 50000sit! Izpolnila sem samo en obrazec (ime, priimek, EMŠO, naslov)!
Res pa je, da moraš na odločbo čakati 15. dni, kar mi je po eni strani logično,
saj morajo peveriti podatke, pa še odobritev pride z Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve! Tudi pri meni bo verjetno vse skupaj izpadlo tako, da bom verjetno prej že zibala – zato sem se odlčila za denar!
Jaz sem imela pozitivno izkušnjo, s tem, da so mi dali na centru še brošuro, kakšne pravice imam po novem zakonu!
Upam, da boste tudi ostali, stvar tako gladko speljali kot jaz.
LP, SAŠA