Novorojenček ponoči
Pozdravljeni,
imam hčer, ki je danes stara 13 dni. Njena odpustna teža je bila 3.160, čez 10 dni 3.520. Se polno doji. Skrbi pa me, ker je, ko je bila stara dober teden (9 dni), prespala celo noč (slabih 8 ur), jaz pa je nisem zbudila za hranjenje, ker sem vmes, ko sem čakala, da se sama zbudi, zaspala nazaj. Sicer se je, preden je zaspala, dojila skoraj 3 ure skupaj. Nenavadno se mi zdi, da sem jo mogla tudi po slabih 8 urah sama zbuditi, pojedla ni veliko, zaspala za 2 uri nazaj, potem pa se skozi dan normalno hranila in bila normalno živahna. Vedno pa je bila pokakana in polulana. Ko sem potem malo guglala, me je zaskrbelo, saj res priporočajo zbujanje na 3 ure tudi ponoči, posebej tako majhne otroke. Ali je možno, da se ni sama prej zbudila ravno zato, ker se ni hranila in je bila brez energije? Tudi v dojkah me ni nič tiščalo. Dojenje nama sicer (po moji oceni) gre dobro.
Kar naprej sedaj to glodam …
Hvala in lep pozdrav.
Ob takšnem pridobivanju teže, ki ste ga napisali, ni nobenega razloga za skrb, tudi če ponoči povsem preskoči obrok. Očitno ste “srečnica”, ki ima dovolj mleka in novorojenčka, ki zna dojko tudi do konca izprazniti in se nasititi (na koncu podoja je v mleku največ maščob, ki so pomembne za občutek sitosti).
Torej vaši hčerki doslej ni bilo prav nič hudega – bilo pa bi ji “zoprno”, če bi imela mamo, ki bi jo sredi najlepšega spanca in s še ne povsem praznim želodčkom zbujala na 3 ure za dojenje 🙂
Glodajte torej raje kakšna dobra rebrca (ali če ste vegi, kakšno sočno jabolko), ne sebe.
Pozdrav,