Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Novorojenček in zabasan nos….

Novorojenček in zabasan nos….

Lep pozdrav dr. Tanč.

V četrtek smo prišli iz porodnišnice.Stari smo 6 dni.Že v porodnišnici je moj fantek pohrkaval,kak 2,3 dan.Najprej si nisem belila s tem glave,pomislila sem na plodovnco,ki je še morebiti v nosku,….sedaj pa opažam da je slabše.včeraj nam je patronažna pokazala izpiranje noska s fiziološko,pri tako malem dojenčku(doma imamo 3 letnika,pri katerem vso stvar obvl.,pa tudi tako mali ni bil nikoli prehlajen,…vrtec za 1x ne bo obiskoval,…).
nosek torej izpiramo z ampulami fiziološke pred vsakim dojenjem.iz nosu mu ne teče,le z nosnim aspiratorjem na usta sem posrkala ven sluz.

se dojiva,parkrat sem opazila da slabše je,pa je bilo po čiščenju boljše.

sprašujem ali veljajo kaka priporočila pri tako malem otroku glede čiščenja nosu.???kako pogosto?na kaj moram biti pozorna.???kdaj je obisk pediatra priporočljiv???
kaj pa glede temperature(povišane mislim??)operil P,je verjetno samo v skrajnih primerih ali pač ne ali pač kaj drugega???

v spalnici ne kurimo,čez noč je kurjava izklopljena?!ali je to ok??

zadj sem vas zasula z vprašanji,ampak strah me je,ker je še tako mali!!posvetovalnico pa še nimso imeli.

lep pozdrav in prisrčna hvala.

Novorojenčku čistimo nosek (če ima težave) večkrat dnevno, kakšen mililiter fiziološke, več raje ne. Potem baredite svaljek iz vatke in ga zavrtite v nosu. Otrok ponavadi kihne in sluz se sama izloči. Dobro podirajte kupček, mogoče tudi dvignite vzglavje.
Ne verm, kaj bi pediater naredil, če je nos zamašen. Razen serveda, če ima tudi druge znake težkega dihanja in je na splošno slabše.
Operil sicer dajejo tudi v porodnišnici.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala.
bomo počasi.vendar se pa nečesa bojim ali je moj strah odveč:bojim se da tako mali otroček o ne bo ASPIRIRAL(saj veste kaj to pomeni,….).malo poznam te situacije,ki res niso prijetne!!

še 1x se oglašam!
fantku sem dal operil p.
tako je jokal-bil lačen,jest pa ni in ni hotel.po čiščenj noska,sem mu v vsako nosnico kanila 1 kapljico.ali priporočate,da bi mogoče redčila operil s fiziološko??in kolikokrat na dan je priporočljivo,če je seveda nujno!
hvala.

Ne, Operila ne redčimo. Operil največ 3x dnevno, nekaj dni.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

hvala!

lepe praznike!!!

ali lahko damo operil tudi 4mesečniku?

hvala

Svetuje se po prvem letu starosti, če je hudo, za nekaj dni ne bo škodil tudi 4 mesečniku.

Spoštovani,

jaz bi se navezala kar na vaše zgornje odgovore. Zanima me samo še zakaj samo 1 ml FR?
Kaj pa če jo porabimo več? Jaz sem jo za obe nosnici malo manj kot 4 ml.

Hvala. Joh.

Ker gre za novorojenčka = dojenček do 1. meseca starosti. S preveliko količino fiziološke novorojenčku vnesemo preveč soljene tekočine.

Pozdravljeni,

hvala za hiter odgovor.

Kolikokrat na dan pa lahko po 1 ml FR uporabim za spiranje noska za novorojenčka?
Hvala. Joh.

Če samo čistite nosek, potem zadostuje zjutraj, ko se zbudi (če imate občutek, da je nosek poln) in zvečer, rped spanjem, lahko tudi samo z mokro vatko. Čepa je otrok prehlajen, čistite 3-4x dnevno.

Spoštovani,

v enem vaših zadnjih odgovorov je zaslediti:”Vidim pa, da so prenovili navodila in je sedaj Operil za otroke (prej z oznako P) namenjen otrokom nad 2. letom starosti. “.

Ali še vedno velja, da lahko tudi novorojenčku damo do 3x dnevno 1 kapljico Operila, kot navajate dajejo tudi v porodnišnici? Seveda, če je prehlajen in ima zamašen nosek.
Hvala.
Joh.

Ne vem, kajti to so pač informacije, ki jih povedo tisti, katerim so v porodninici dajai Operil. Mi ga sploh ne priporočamo tako zgodaj oz. res le izjemoma.

New Report

Close