Najdi forum

Novorojenček in muce

Novorojenček in muce

V začetku marca se bo naša družina povečala. Pričakujemo prvega otroka. V hiši živijo tudi naše tri perzijske muce. Starejša je stara dvanajst let, drugi dve imata leto manj. Vedno so bile na prvem mestu. Zdaj, ko bo prišel novorojenček, se bo za njih marsikaj spremenilo. Razumljivo, da se bomo z njimi ukvarjali še naprej, vendar sigurno ne bo več toliko časa.Malo me skrbi kako bodo reagirale. Morali bomo najti kompromis, saj jih res ne moremo dati iz hiše.
Ali ima kdo izkušnje s podobnim problemom? Ali otroka strogo ločiti od njih?

V nasi druzini imamo dve muci in psa, se pa bo stevilo v kratkem povecalo se za dojencka. Ker je moz malo bolj previden kot sem sama, je ginekologinjo vprasal, kaksne so moznosti za raznorazne okuzbe in kaj nasplosno ona misli o tem. Odvrnila mu je, da ima sama dva majhna otroka, dva psa in macko, da nevarnosti za bolezni ni (ker so hisne zivali) in da so govorice o tem, kako so macke nevarne ,samo babje cence (seveda ne pustis otroka in zivali samih), da naj kar mirno pustimu, ce bo muca ali pes morda celo malo poljubil dete z jezickom, da naj samo pazimo, da ne bo pes stopil nanj ali ga podrl (pes je velik). Verjemi mi, da sem velikokrat slisala “dobrodusne” nasvete ljudi, naj se znebim zivali in podobno, to so ljudje, ki sami nikoli niso imeli ljubljencka, ki bi ga resnicno ljubili… Upam, da sem ti pomagala z odgovorom, lepo te pozdravljam in ti zelim obilo lepih trenutkov z druzinico!

Sama imam tri otroke, psa in štiri mačke. Mislim, da ti je že Oxanna napisala, kar mislim sama. Dodala bi samo to, da redno “razglistim” živali in do zdaj nisem imela nobenih problemov.

Mislim, da gre tukaj vendarle za tri (morda še zelo vitalne) “stare tete”, ki ne bodo zganjale pretiranega ljubosumja. Sicer pa se v začetku skušajte ogniti neposrednemu in nenadzorovanemu stiku otroka z njimi. Njim pa naj bo na voljo njegov vonj (kakšna umazana majčka itd.), da se privadijo.

Nasa dva perzijca sta prisla s prihodom dvojckov res nekako v drugi plan, povedati pa moram tole: niti priblizno nismo obcutili nevarnosti niti ljubosumja. muca je celo zelo materinsko sodelovala pri negi dojenckov. kadar je zaslisala otroski jok, je takoj prisla zraven, zdelo se mi je, da uziva, ko vse opazuje. ko pa sta fantka malo zrasla in se zacela plaziti, smo za macka postlali nekaj kotickov, kamor sta se lahko umaknila – v spalnici na pultu, v kotu za kavcem, kosaro v predsobi itd. otroske postelje mackov doslej niso zanimale, vcasih katerega zbudimo edino med plisastimi igracami ali v kartonasti ‘hisici’. malcke smo ze od malega naucili, da ‘je muca pridna’ in jo samo ‘lepo pobozamo’. -deluje.
seveda pa sta macka cepljena, kastrirana in vedno v stanovanju.
pa srecno.

New Report

Close