Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija novorojencek in hrbtenica

novorojencek in hrbtenica

pozdravljeni,
pocasi se pripravljam na porod in ker sem v nakupovanju vozicka me zanima naslednje: koliko casa naj bi se dojencek prevazal v lupinici {na vozicku, kot avtosedez vedno} in kdaj naj bi presel v kosaro? Je res kaj na tem, da naj ne bi bil v lupinici po vec kot 2 urici na dan zaradi ukrivljenosti hrbtenice? Kaj pa glede lezalnika, je res neprimeren za novorojenca / naj ga ulezem raje na dekico ali kaj podobnega?

hvala in moje pozdravcke ter njene brcike

Pozdravljeni, maksa,
kar počasi se pripravite na porod in uživajte tudi v nakupih.
Lupinica je najprimernejša za majhne otroke, saj omogoča primeren položaj hrbtnice (v pokrčeni legi), za novorojenčke se priporoča še nastavek za podporo glavice. Primeren je za prvo ogledovanje stanovanja, prve spehode, obisk pri zdravniku. Vendar otrok naj ne bo ves dan v lupinici. Potrebuje stik z mamico, ki mu prav posebno diši, najbolj ga pomiri stik z mamino kožo, zato lupinica DA, za prenos v avto, v avtu, na potepu. Doma morda, ko kuhate pa vas gleda. Sicer pa naj leži na ravni vzmetnici, crklja pa naj se v vašem naročju in razvija očesni kontakt in vas voha in uživa. Med ležalnikom in lupinico bi jaz raje izbrala lupinico. Jo pa prerastejo nekje med 5-7 mesecem, pač odvisno od velikosti otročka.

Še en članek o lupinici:

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close