novorojenček
To je odvisno od otroka. Kolikor otrok, toliko nasvetov. Moja prva hčerka je od rojstva najprej spala v zibelki, od 6. meseca pa v posteljici v svoji sobi. Od 10. dneva starosti je spala po 8 ur skupaj in je bila povsem neproblematična. Druga hči je kljub pogostemu zbujanju najprej spala v zibelki – do tretjega meseca, nato v posteljici. Ob mojem odhodu v službo pri11.mesecih starosti pa se je preselila v zakonsko posteljo in zbujanje je čudežno izginilo. Sin je od rojstva spal v zakonski postelji, saj je bilo zaradi pogostega zbujanja in še pogostejšega dojenja to najlažje.
Počakaj, res pa je, da je dojenje v zakonski postelji najlažje in najprijetnejše!
Pozdrav in srečen porod ti želim!
Nina
Pozdrav!
Baje se novorojencek najbolje pocuti v zibelko ozirom kosarici, ker je manjsa in mu daje vecji obcutek varnosti.
Verjetno ti bo lazje, ce bo ta kosarica ob tebi v spalnici.
Ker imamo tako majhno stanovanje, bo tudi posteljica pac v spalnici.
Sicer pa sele pricakujemo. Smo ze en teden cez rok. Bomo videli, kaj bodo jutri v porodnisnici rekli….
Lepo se pripravljaj in adijo!
Vesna
Vesna, želim ti vso srečo….zdaj si me spomnila na tiste lepe trenutke, ki tebe šele čakajo…jaz pa sem šla skozi njih pred malo manj kot tremi meseci…ti kar malo zavidam (šala)…
drugače pa…glede spanja…mislim, da je najbolje počakati, ker ti otrok sam najbolje “pokaže” kje in kako mu ugaja.
Najina punčka je prvi mesec spala pri nama, ker je veliko jokala. Mislili smo, da so krči, a se je potem izkazalo da ne dobi dovolj mleka. Ko smo to uredili, smo pa poskusili s svojo posteljico, v svoji sobi…na moje veliko presenečenje, od takrat naprej spi bolj mirno in dalj časa. Zdaj pri treh mesecih prespi celo noč…
Pozdravljene, mamice,
tudi jaz imam problem glede spanja mojega prihajajočega otročka. Ker stanujem v hiši z dvema nadstropjema, načrtujem, da bo podnevi otroček spal spodaj, v bivalnih prostorih v zibki (kjer se zadržujem tekom dneva), zvečer pa bi ga dala spat zgoraj v najini spalnici v svojo posteljico. Zanima me, če ima katera mogoče podobne izkušnje s tovrstnim načinom spanja novorojenčka in kako se je obneslo. Seveda pa se strinjam, da je vsak otrok zgodba zase, pa vseeno…
Hvala in lep dan vsem!
Aleksandra, ne vidim problema zakaj ne bi tvoja štručka spala čez dan blizu tebe v dnevnih prostorih, zvečer pa zopet v svoji postelji…ne vem, mogoče imajo drugi starši drugačne izkušnje, ampak najina punčka včasih zaspi kar v dnevni sobi, ko si pojeva pesmice in je kar zmanjka. Jo dam kar spančkat in je ne nosim v njeno sobico. Pa potem drugič ni problema da ne bi zaspala tudi v svoji sobici. Mogoče nastanejo problemi, ko so otroci starejši, kajti najina punčka bo zdaj stara šele tri mesece….zato bi tudi jaz rada vedela, kako je s tem…
Tudi jaz sem imela svojega sinčka (sedaj je star 14 mesecev) čez dan v dnevnih prostorih. Spal je zraven nas v košarici ali kar na posebnem pojštrčku na sedežni. Nikoli ga ni motil hrup, celo pomagalo je, da se nikoli ni zbudil ob najmanjšem šumu. Zvečer sem ga položila v zibko (do treh mesecev) nato v posteljco. Nekako pri 6 mesecih sem pričela prakticirati, da sem ga tista glavna spanja čez dan (cca. 2 krat- 1 krat dopoldne, 1krat popoldne) dajala spat v njegovo posteljco pri nama v spalnici. Pri 7 mesecih smo ga preselili v svojo sobico in vedno je bilo vse O.K. Pri nama nikoli ni rad spal, ker mu je bilo (tako predvidevam) prevroče in se je kar naprej premetaval in prebujal. Ko sem odšla v službo sem ga zjutraj ob cca. 6 podojila nato sem jaz vstala on pa je še malo podremuckal v najini postelji.
Seveda je od otroka do otroka odvisno. Pri nas se je zgoraj napisano krasno obneslo.
Miša
Zivijo, petra!
Pri nas smo kupili kar otrosko posteljo. Kosaro smo preskocili, saj razen “cart” izgleda nima koristi. Je pa ze kmalu smuknila tudi k nama v posteljo, ceprav sva se od zacetka bala, da jo pomeckava….
Fina je tudi zlozljiva potovalna postelja za vcasih-ponjo pa v Palmanovo….pri nas so se 1x drazje!
Pozdravcek in vso sreco!
Sporoci, kako se je zgodil veliki dan!
mislim, da prve tri mesece ni pomembno, kje dojenček spi. če imaš košaro, ga boš lahko imala več časa pri sebi, res pa je, da jo zelo hitro prerasejo. svetujem, da ne hodite po prstih, ko spi, na normalno ozvočenje se novorojenček navadi in ga pomirja. kasneje bo tako tudi lažje ločil dan od noči, ampak o tem bomo debatirali čez kakšnih 6 mesecev.
Srečno, Sonja