novogradnja
Spoštovani,
ker nameravamo graditi hišo na parceli ki jo že imamo, (tako da odpade misel na menjavo parcele) vas bi prosila za nekaj napotkov in nasvetov.
Parcela je zelo podolgovata, dolga je cca.60 m in široka 20 m, ožji stranici parcele gledata v smeri sever-jug, je popolnoma raven teren,čeprav se kakih 50 metrov severno postopno začne dvigovati, cesta poteka vzporedno z južno stranjo parcele. na zahodni strani od parcele stoji enostanovanjska hiša, vzhodno je sadovnjak, čez parcelo gre steber (stoji na sredini vzhodne strani parcele) z električno napeljavo, čez cesto na južni strani stojijo hiše v nizu.
Sedaj pa k vprašanjem:
-Kje na parceli je najbolje da stoji hiša, severneje, južneje?
-Električni drog? (baje da se ga da proti plačilu prestaviti, kam?)
-Je res da je najbolje da vhodna vrata gledajo proti jugu?
-Kljub obstoječi cesti na jugu, obstaja možnost ceste, ki bi prišla do parcele na SZ delu parcele, kateri dostop je boljši?
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore!
Lep pozdrav!
Oblika oddaja energijo in vaša parcela oddaja či energijo Lesa. Izračunajte si vaše KUA in DZK, da vidimo, kako ukrepati.
Dobri pogoji za pridobitev energije Želve: trdnost, varnost in opora.
Obvezno ga prestavite in naj bo čim dlje od hiše!
So določena pravila, ki narekujejo, kam na parceli namestiti hišo. Podala ste premalo podatkov, ogled parcele je nujen, brez tega ne gre.
Skoraj res, ampak za določeno dvajset letno ciklično obdobje.
Nas pa zanima in se vprašamo, kakšen cikel imamo sedaj? Ta traja od 2004 do 2024 leta. Potem pristopimo k dolgemu izračunu, ki nam da strokoven odgovor.
Že omenjeni izračun, po “Klasični šoli kompasa” – The Flaying Stars, nam pomaga priti do ubrane hiše, saj poda mnogo koristnih in nujno potrebnih odgovorov, tudi tega, kateri je dostop boljši.
Upam, da ste dobili občutek, da pravilne, natančne in predvsem praktično uporabne odgovore dobimo le, če zadevi pristopimo resno in študiozno, kar zahteva nekaj časa, potrpežljivosti in mnogo strokovnega znanja.
Za sebe ste pravilno izračunala DZK.
KUA poskušajte še enkrat!
(Ženski izračun je samo za mali Les 3, in KUA in DZK isti, vse druge energije so drugačna kombinacija.)
Za moža ste prav izračunala.
Moški imamo in KUA in DZK isto či energijo in isto število dobimo pri izračunu.
Sin ima in KUA in DZK 4, torej veliki Les 4.
Vabljena ven iz zmede!
Upoštevajte le en izvor informacij in ne bo nobene zmede.
Te številke, KUA in DZK, so upodobitev či energij, ki jih vsakdo izmed nas »dobi« ob prvem vdihu, nekaj zelo, zelo pomembnega, ker nam ob pravilni razlagi pokažejo naše lastnosti, bodisi osebne ali tiste za harmonično ureditev vseh bivalnih prostorov.
Konkretno:
Recimo, vaš odnos KUA in DZK, mi pove toliko o vas, da bova presedela kar nekaj ur (seveda, če to želite), da se umirite, najprej nujno sama s seboj, potem pa z vsemi drugimi osebami, s katerimi živite, se srečujete, …
In, zakaj je potreben mir?
Iz stanja nemira, dvomov, zmede, strahu, žalosti, nesreče, neubranosti, … se ne odločamo dobro, le iz stanja miru se lahko odločamo pravilno in se nam potem dobro godi.
To je le vrh »ledene gore«, o tem, kaj pomenijo te številke.
Ponovno pozdravljeni!
Jaz se še kar ne dam:), zanima me če so te moje ugotovitve pravilne?
Glede na Kua bi vhodna vrata bila najbolj optimalna na J, najmanj ustreza možu, imam prav?, kako naj pomagam možu?
Najina spalnica (ha ha en vzhodni en pa zahodni tip) zame najboljša smer spanja sever, zanj severovzhod? se pravi, če imava spalnico čez kvadrata 9 in 2, postelja pa na meji med kvadratoma:))? bi to bilo najbolj obtimalno?
Sinova spalnica, na JV? Ali je lahko čez kvadrata 7 in 6?
Še to, kar je zame ugodno ni za moža, kako s skupnimi prostori (kuhinja, jedilnica, dnevna soba)?
p.s.:saj vem da boste rekel, da bi bila delavnica najboljša rešitev, ampak potem ni zadoščeno mojemu raziskovalskemu duhu.
Hvala za vaš čas in odgovore! Lep pozdrav!
Yes, modrost fs ima zelo rada takšne osebe, vztrajne, “borke”, zato jih nagrajuje! Čestitam!
Vaše ugotovitve, draga, solo raziskovalka modrosti, žal, niso pravilne. Kako more biti glavni vhod v hišo, ki “gleda” na Jug za vas dober, če je vaše KUA Voda 1?
Odgovorite mi, če želite, to je lepa lekcija za vas, za koga bi v vaši tro člani družini bil “Južni” vhod dober, glede na KUA?
Kaj pa glede “Letečih zvezd”? Te so bolj merodajne.
Tako, da aktiviramo njegovo koristno či energijo.
Za vas in vaša mlada leta, Severna “palača” ni ravno primerna za namestitev postelje! To sem že nekajkrat omenil na tem forumu.
Kakšne “kvadrate”?
Verjetno mislite “palače”.
Pri svojem svetovalnem delu ne uporabljam “Bagua mrežo”, ki razlaga po “Magičnem kvadratu” in “kvadratih”, in jo tudi vam odsvetujem. To metodo se vsakdo lahko nauči, v enem tednu! Ali vam to kaj pove?
Sam sem se, ljubiteljsko in za hobi, učil 8 let, potem je zadeva postajala bolj in bolj resna ter sem nadaljeval študij pri Mojstru. In zadnjih 8 let delam samo fs, torej 16 let dela, btw.
No, in če sprejmete dejstvo, da je pravilen način fs dela le takrat, ko imamo izdelan in pripravljen tloris stanovanja po smereh neba, tako kot je v naravi in resnično, in opazujemo “palače”, potem bi vaša razdelitev ne bila dobra za vas in bi bila ok za vašega dragega.
Kajti, ne privoščim vam, da se “cvrete” med spanjem, od permanentno prihajajoče Ognjene 9, či energije, čez vaše lepo telo, ki je ob rojstvu sprejelo či energijo Vode 1!!! To bi vas naredilo še bolj nervozno, eksplozivno, strastno (tudi za prepire!?), skratka, še bolj nemirno, ker sva v prvem najinem “pogovoru” ugotovila, da vas je nujno potrebno najprej UMIRITI!, se spomnite mojega nasveta?
Glede na Les 4, nikakor ne!
Glede na njegovo kompletno sestavo KUA in DZK, ki je merodajna in pripravljena za analizo iz šestih či energij (treh KUA in treh DZK), morda začasno, nisem jo “pogledal”, ampak raje ne bi tvegal, in bi vašega sina in vaju namestil na najbolj optimalno mesto.
To je le delno res.
Pri urejanju skupnih prostorov, obvezno upoštevam rezultate analize vseh treh članov družine in vsak “dobi” nekaj svojih izvorov či energije, da se udobno počuti v stanovanju. Pri tem se določi prioriteta po znanih fs pravilih in upošteva, najprej glavnega člana družine, potem partnerja in ne na zadnje otroka. Upoštevamo seveda naše navade in sedanji čas in pri pogovoru in analizi pridemo skupaj do najbolj optimalne rešitve.
Pa še kako bi bilo zadoščeno vaši radovednosti. Ampak, seveda bom TO rekel, žal, iz samo meni znanih razlogov, vam bodo (ali pa ne?), le če si boste res planirali strokovni pogovor, potem vam bo jasno “kot beli dan”. Še vsakdo do sedaj, je prišel do tega spoznanja, in vam to omenjam iz mojih osem letnih izkušenj. Pa, naj ne zveni kot nekakšno vsiljevanje, lepo, lepo prosim.
V bistvu tukaj ne gre za neko reč, ki bi jo mimogrede pobrali na cesti ali na nekem “čvek forumu”, sorry, ne gre na ta način.
Zelo spoštujem vaš raziskovalni duh in vas popolnoma razumem in podpiram v tem. Kot že rečeno, iz lastnega raziskovalnega duha, sem po tolikih letih dela, prišel do stanja in kvalitete modrosti, katerega si ne bi nikoli niti sanjal, ker enostavno toliko nihče ne premore, pa ne napak razumeti. In vendarle, prepustil sem se moji energiji zelenega Zmaja, za katerega je del definicije, “da si drzne narediti to, za kar se potem še sam dolgo časa čudi, kako, da se je odločil za tak korak!”
Uf, kar srh me spreleti, ko pomislim, da se racionalno verjetno ne bi nikoli odločil na tako pot. Ampak, podarjene nam danosti in spretnosti, presegajo moč našega zapletenega “majnda”, ki nas večkrat prevara in okoli prenese s svojo spretno zvijačo “intenzivnega tuhtanja”, kot da bi TO bil edini način pridobivanja Resnice in Zavedanja, kaj se to neki dogaja tu okrog nas.
Eto, nekako približno in v kratkem bi bil to, moj nasvet vam, ali “pogovor”.
Ali ste zadovoljna z mojimi odgovori?
Zanima me vaše počutje ob prebiranju mojih nasvetov.
In vam hvala, da želite prisluhniti.
Srečno!
Če sem zadovoljna z odgovori, seveda sem, hvala, da ste si vzel čas, ter pregledal moje ugotovitve.
Aja, pa moje počutje ob prebiranju odgovorov, v redu, hvala, me ne moti vaša “kritika”, v bistvu sem je zelo vesela, učimo se vse življenje.
Sprašujete me zakaj vhodna vrata na jugu, ker je za Vodo 1 najboljša smer za vhodna vrata, vir: en www… po istem viru je ugodna tudi za mojega sina oz.najmanj ugodna za moža.
Lep dan vam želim!
Pravilna in optimalna umestitev hiše na parcelo, zahteva upoštevanje nekaj preverjenih zakonitosti in pravil, ki jih prakticiramo tudi pri nas, da omenim samo nekaj glavnih:
1. Obvezen ogled parcele in “snemanje” energetske slike, pri kateri se uporabita, intuitivni način in računski.
2. Upošteva se tako imenovana “Šola oblik” in pravilo štirih (petih) živali: Želve, Zmaja, Tigra in Feniksa (Kače).
3. Na osnovi definirane dominantne či energije, ene od 24-tih, in permanentno prihajajoče na parcelo, se izdela tehnična dokumentacija in izračun po svetovno uveljavljeni metodi “Klasične šole kompasa” (The Flaying Stars), v kateri osnovno, vodilno in odločujočo vlogo igra, tako imenovani “Geomantični zemljevid hiše”.
4. Izdela se “Osebni feng shui”, ki precizno pokaže večplastne energije vseh, ki bodo živeli v hiši in se obvezno upoštevajo njihove želje.
5. Izdela se in pravilno vriše/umesti na tloris parcele, energetsko definirana harmonična hiša.
6. Izdela se shema hiše, ki je osnovno izhodišče za izdelavo tehnične dokumentacije, ki jo izdela arhitekt.
7. Izdela se celosten načrt harmoničnega vrta, okolja hiše, iz katerega se aplicirajo ubrane energije v hišo, obogatene z aktiviranjem fs zdravil zunaj hiše.
Večina naših arhitektov, na žalost, ne upošteva našteta pravila in priporočila.