Najdi forum

Novo zavarovanje?

Pozdravljeni,
včeraj nas je (sicer po predhodnem dogovoru) na domu obiskal zavarovalni svetovalec (agent?), ki je pregledal naše obstoječe zavarovalne police. S partnerjem oba plačujeva cca. leto in pol življenjsko zavarovanje (z varčevanjem) za dobo 25 let z zneskom vsak 40 eur mesečno pri Merkur zavarovalnici v kombinaciji dodatno cca. 8 eur vsak za nezgodno zavarovanje pri Zav. Maribor. Partner ima še od prej že sklenjeni še dve polici življ. zavarovanja pri AS in plačuje nekje 60 eur mesečno skupaj za obe polici, pa tudi jaz imam v službi sklenjeno še kolektivno nezgodno zavarovanje. No in je ta svetovalec potem več kot eno uro razlagal, da ta zavarovanja niso v redu oz. da so “premalo”, ni nič naložbenega, poleg tega ni življenjskega zavarovanja za primer glavnih težkih bolezni…seveda takrat ob sklenitvi nismo prebrali splošnih pogojev in kot sem sedaj videla, je res navedeno, da nismo upravičeni do premije v primeru vrste oblik (najpogostejšega) raka, poleg tega pa bo izplačilo “ob doživetju” komaj doseglo višino vplačanih sredstev. Sicer je res, da nam je šlo predvsem za zavarovanje, a kaj to pomaga, če zboliš npr. za levkemijo, le-ta pa je izvzeta za izplačilo premije? Hmm? No, ta agent nam je seveda svetoval, da naj prekinemo obstoječa zavarovanja in sklenemo naložbeno zavarovanje pri Grawe zavarovalnici. Po njegovem mnenju je ta zavarovalnica najboljša glede življenjskih zavarovanj s kombinacijo nezgodnega zavarovanja pri Prvi osebni zavarovalnici. Hmmm?? In sedaj sva ob kopici podatkov s partnerjem povsem zmedena, ko sva že vendar menila, da imava zavarovanja nekako urejena (če se slučajno kaj zgodi…), pa izveva, da sva slabo izbrala. V tej poplavi (ponudbi) vseh mogočih zavarovanj res vprašanje kaj bi bilo najbolje. A mi lahko kdo pove, če je imel izkušnjo z Grawe zavarovalnico, a je res toliko boljša kot ostale?, ali pa kakršnokoli mnenje že… Hvala vnaprej!

Pozdravljeni,
prekinitev police je najslabsa izbira, ker se morate zavedati, da boste ponovo plačali čisto vse stroške, ki pa seveda niso majhni.
Nasvet, da bi bilo dobro police prekiniti je neeticen in tudi ni skladen z pravili agencije za zavarovalni nadzor.
Zavarovanja se lahko prilagodi, verjetno tudi kaj doda in boste imeli zajeta tudi kritja s katerimi ste bili sezanjeni.
Izjava, da je dolocena zavarovalnica najboljsa je malce za lase privlecena, ker je tukaj toliko faktorjev, ki vpliva na to, da so takšne izjave brezpredmetne.

Dvomi, da je tale svetovalec delal za Vašo korist in ne za sovjo???

Pozdravljeni

Verjamem, da ste zmedeni pri obilici novo podanih informacij.

Po mojem mnenju je najslabša opcija prekinitev obstoječih zavarovanj in skleniti novo polico. Zakaj? Prvič, ker ste na obstoječih policah večji del stroškov že plačali, na novi polici boste ponovno plačali stroške, Interes zastopnika pa je v prvi vrsti njegova provizija.
Kot drugo pa, pojdite na Merkur in AS pa jih povprašajte kako lahko spremenite obstoječo polico in ji dodate zavarovanje, ki ga želite.
Obstajajo načini, kako spremeniti obstoječo polico, da bo odgovarjala vašim željam in zadostila vašim potrebam.
Za dodatne info sem vam na voljo
lep pozdrav
Zastopnik

Pozdravljeni,

nikar ne prekinjajte obstoječih zavarovalnih polic, to je zadnja in najslabša odločitev. Polica življenjskega zavarovanja se da nadgradit, bolezni pa so tudi zelo dobro pokrite, pa še otroci so zraven kriti za bolezni! Rakov je ogromno vrst, več kot štirideset, izvzete pa so samo štiri vrste in to samo začetni stadiji, ki so še sigurno ozdravljivi brez kemoterapije ali obsevanj. Takoj, ko je potrebna kemoterapija je izplačilo zavarovalne vsote, sigurno ! Mi smo imeli primer raka in je bilo izplačilo pri Merkur zavarovalnici pred štirimi leti, pa “punca” še vedno veselo uživa svoje življenje. Denar pa ji je presneto prav prišel!

Vse dobro vam želim !

New Report

Close