Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? novo mesto

novo mesto

Je bila kaksna s svojim malčkom?Mi gremo čez dobre tri tedne.Kako je v Novem Mestu?Vrjetno bo se dobil cevke.Star je dve leti pa pol in menda bom lahko z njim cele tri dni al kako?A dobis posteljo,kako je s tusiranjem?Kaj pa obiski?

Bom vesel vasih izkusenj,me je zelo strah kako bo potekal.

moj sin sicer ni bil opreriran za žrelnico,je pa ležal v isti sobi kot otroci ki so imeli opreracijo žrelnice.Z otrokom boš lahko vse 3 dni(moraš pa dat dopust,ker bolniška ti ne pripada),tudi posteljo dobiš(mislim da je tako do 5.leta starosti otroka).Drugače je osebje zelo prijazno,Kater dr. bo pa operiral tvojega otroka?Drgače pa tudi jaz v kratkem peljem otoka prav tja na operacijo.

Z obiski načeloma ni problema,razen če bojo kake omejitve,zaradi trebutnih bolezni,viroz itd.

srečno

Mislim da bo dr.Josip ne vem točno kako se pise.Ne vemo se kdo naj gre z njim ali moz ali jaz.Imamo se 6 mesecev starega ki je ze na adaptiranem mleku in bi ga tudi moz lahko zrihtav.Ne veva zato ker je starejsi preveč navezan name in ne vem kako bo če bo sel moz z njim.
Moz misli da bi bilo bolje da grem jaz.

vaš dr mislim da se piše felbabič…mislim da se lahko tudi menjavata,naj bo en čez noč en pa podnevi z otrokom.

Ja tako se pise se nism upala napisat ker nisem bila zihr.No on ga je vedno pregledav tko da vrjetno ga bo tudi operiral. A mislis da lahko tud malega pripeljem na obisk?

če ne bo kakšnih “izrednih razmer”(kot sem napisala že prej v prvem postu.Zdaj v tem času,ko razsajajo viroze in druge bolezni,znajo bit omejitve.

Drugače pa mislim da nebi smel bit problem če pride mali na obisk k bratcu.
kdaj pa greste?

Mi imamo konec meseca,čeprav je malo smrkav in malo kaslja ampak upam da ga do takrat pozdravim.

Tako malih otrok ne vozite na obiske v bolnišnice. Tam je v isti sobi lahko nekdo, ki mu operirajo žrelnico, pa nekdo, ki ti bo malega s čim okužil.

Kot je napisano, lahko z njim biva eden od staršev, zato potrebuješ zdravstveno izkaznico. Brezplačno ti pripadajo 3 obroki, ni pa nobene pijače. Če je postelja ali pa ležalnik na volje, ga dobiš, drugače pa samo stol.

Bolniška ti praviloma pripada za dan sprejema in dan odpusta (urediš pri pediatru), za ostale dneve pa potrebuješ dopust. Ampak pozor. Ker si ti na porodniški, očetu za nobenega od teh dnevov ne pripada bolniška. Veliko očetov pa v tem primeru uporabi neplačan očetovski dopust.

Ja sej vem bols da ga ne vozim v bolnico ,sej ga ne bom ker sva z malim ze bla novembra v bolnici pa nočem da se kej pokasira.Ja kar se tiče bolniske se ne sekiram ker bo moz koristil dopust pa se ure ki so viska tko da to ni panike.

mi smo bili pred kratkim. Osebje ultra prijazno – res pohvale.

Naročeni smo bili en dan pred predvideno operacijo. Tisti dan smo prišli, opravili vse formalnosti in potem smo lahko šli domov, ker smo bili od blizu.

Na dan operacije mora otrok zjutraj pridit tešč. Potem ga pripravijo na operacijo – dobi metulčka na roko, potem še nek sirup za pomiritev. Naša je imela operacijo žrelnice in je bila gotovo v dobre pol ure. Tisti dan je sprva bila še mal slabotna, vendar je proti večeru že bilo OK.
Naslednje jutro jo je zdravnik še enkrat pregledal, dal navodila in lahko smo šli domov.

Kar pa zadeva bivanje v bolnišnici …. Takrat, ko sem bila jaz so v isti sobi bili 4 0troci. S tem, da je kr majhna sobica. Tako, da si predstvljate, da sem noč preživela na stolu oz. deloma ob otroku na njegovi postelji. Še za stole je bilo komaj dovolj prostora.

Sicer ti pripadajo brezplačno 3 obroki vendar moraš vedeti tudi to, da je restavracija zunaj bolnice na drugi strani ceste. Jaz osebno zato nisem koristila te možnosti prehrane, ker mi enostavno ni zneslo puščati otroka samega, da bi šla jest tja oz. sem si raje šla po sendvič na avtomate spodaj.

to je to.

New Report

Close