Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Novo leto-darila

Novo leto-darila

1,2,3 in Dedek Mraz bo tu.

Kaj podarjate ob Novem letu ?
Jaz potrebujem darila (20 za otroke raznih starosti in pribl. 20 za odrasle ).
Pa tudi kakšna ideja za domače otroke bi prav prišla.

Hvala in lep pozdrav . Metka

moraš napisat koliko bi približno porabila denarja za otroke in za odrasle

Uf tudi mene že grabi panika. Pa ne za novo leto pri nas se obdarujemo za Miklavža. Božič in Novo leto pa spustimo. Vsako leto si rečem, da bom letos začela z kupovanjem daril kak mesec preje ne zadnji dan, vendar slabo kaže. Spet bom zadnji tedev visela po trgovinah in nabirala ideje. (za otroke kar vprašam mamice) za nas tastare pa ponavadi kakšne karte za v kino ali plavat.
lp

Koliko denarja za darila ?
Recimo 50.000 za vsa darila . Sliši se veliko, a na koncu se za praznike porabi še več .

Ker je tudi pri nas število obdarovancev precejšnje, darila po navadi kupujem že od poletja naprej, saj bi drugače bankrotirala. Kakšnega, ki “mi pade v oko” pa še prej. In tudi letos jih imam že kar nekaj, na spisku pa tudi že nekaj stvari, za katere vem, da jih bom kupila. Je pa težko nekomu svetovati ,kaj naj podarja drugim, če ljudi sploh ne poznaš.
Do sedaj sem kupila:
– knjigo Petra Vilfana
– okras za na steno (za najstnico)
– nekaj igrač za otroke (Spiderman variante, avtostezo, Youghi Yo karte,..)
– nekaj oblačil (poletne razprodaje)
– specialno brisačo, ki se jo zloži v nahrbtnik
– srebrno zapestnico
Na spisku imam uro za športnika (utrip, razdalje, višinomer,..), specialen počivalnik za noge, solno lučko, kuharsko knjigo, pleten koš za perilo, kamnit možnar,…
Malenkosti za prijatelje pa tako kupujem čez celo leto in jih imam že kar preveč (male dimnikarčke, svečničke, servietke, lučke, posebne odpirače za steklenice,…) ali pa jih izdelujem sama.
Končni znesek – katastrofa – raje sploh ne pomislim.

Živjo 🙂

Pri nas je pa čisto drugače. Nas je tudi veliko, še posebno otrok in zato so darila bolj simbolična.
Letos smo se pa sploh odločilli, da se ne bomo spuščali v stroške in bodo vsa darila narejena doma. To bodo npr. piškotki, kakšna vazica ali okvir za sliko, mogoce kaksna sešita igračka ali odejica…tudi, ce znas strikati ali kvackati, se da ustvariti prav lepe in prakticne reci…konec koncev lahko veliko denarja porabis za darilo, ki na koncu obdarovancu niti vsec ne bo. Za drazje stvari se mi zdi bolje, da si jih clovek izbere sam, saj je drugace kar skoda denarja.
Mislim pa tudi, da je fino,da se ze otroci naucijo neke zmernosti, saj bodo drugace kar naprej razocarani, ko bodo pricakovali vec, dobili pa manj.
Ko sem letos svojo bodoco triletnico vprasala, kaj si zeli za rojstni dan (ki ga ima januarja) , je izstrelila: zobno scetko! 🙂 No ja, se prejsnji teden je govorila, da si zeli vazelin…:))

Jaz sem lani kupila tiste skodelice za čaj, ki imajo zraven cedilo in pokrovček. Ena skodelica je bila okrog 500 sit. Doma sem zašila majhne bež bombažne (ali lanene) vrečke, v katere sem dala domač čaj. Vrečke sem zavezala z rafijo in nanjo pripela tudi listke, na katerih je pisalo, kakšen čaj je v vrečki (metin, melisin, lipov čaj, listi trobentice, mešan čaj,…) Nekateri so zraven tega darilca dobili še majhno stekleničko domačega žganja.

Letos bom verjetno kupila različne brisače (in kuhinjske krpe?), v katere bom dala kremo za obraz ali parfumček ali boljše milo ali šumeče tablete za kopel ali bon za masažo ali??? in kar z brisačo naredila darilce – brez dodatne darilne embalaže. Mislim, da bo zanimivo…

New Report

Close