Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Novo diagnoziran

Novo diagnoziran

Pozdrav, pred dobrim tednom sem dobil novico od neverologa, da imam po vsej verjetnosti MS. Dal sem skozi dva MRI-ja, pa punkcijo v torek. Danes je pa ze tretji dan, da me neznansko boli glava. Zdravnik je rekel, da je mozno, da se ranica ni zacelila in da tekocina se po malem tece … kaj pravite? Ima kdo kaksne izkusnje s tem?
Pozabil sem malo o meni. Star sem 36 let, simptomi so se prvic pojavili lani junija. Zivim v Mehiki ze 5 mesecev, prej pa 16 let v Kanadi, ki ima najvisje povprecje MS bolnikov na svetu, kar verjetno veste tako in tako. Razmisljam tudi o terapiji gospoda Domancica. Ce pa je kaj slovarskih napak, pa ne zamerite.

lp

Vinko

Vinko, nekateri smo zelo slabo prenesli lumbalno punkcijo z groznimi glavoboli. Ne prestraši se, sčasoma jih ne bo več.

Za MS je pomembno, kje preživiš prvih nekaj let življenja. Na primer če človek prvih nekaj let življenja preživi ob morju ali v kakem vročem predelu ima precej manjšo možnost, da dobi pozneje v življenju MS. Če se človek komaj pozneje preseli na obalo mu ta za odpravo MS ne koristi, prej mu vročina lahko le še bolj škodi. Ena teorija omenja tudi povezavo med otroškimi boleznimi ki jih je človek prebolel in MS.

LP, B.

B, hvala za odgovor … potem pa se bo menda treba spet selit, ker je del Mehike, kjer zivim, zelo vroc, poleti blizu 50!! Nazaj v Kanado, na mrzlo! Sem pa prva leta zivljenja prezivel v Puli, na Hrvaskem?!

Vinko, večini obolelih z MS vročina škodi, ne pa vsem. Če ti Mehika ustreza, potem bodi v Mehiki. Sam vročine ne prenašam in sem vedno znova jezen nase, ker sem kupil avto brez klime.

LP, B.

Evo, to bo moje prvo poletje v Mehiki, pa bom videl, kako bo … za zdaj ni krize, pa ceprav so bile temperature kar krepko cez 40 … je zelo suho podnebje, zato ni tako hudo, kot je recimo v Ontariju, kjer je vlaga in se res pocutis zanic.

tudi mene je po punkciji bolela glava kar cel teden. mogoče sem prehitro vstala se mi je mudilo na en čik. ja sem kadilka pa kaj nič ne morem pomagat tako je. saj veš zdej ne morem nehat ne to je stres za telo to pa ne smem a ne …vsak izgovor je dobr sam če ti paše

Mislim, da morje ravno ne vpliva dosti na MS. Jaz živim ob obali že celo življenje pa čakam potrditev MS – ja. Niti v mojem sorodstvu jo noben nima, jaz pa sem jo jaz “ulovila”. Po mojem bolj vpliva na to do kakšne mere stresno življenje živiš. LP

mug

Nekje sem zasledila, da na razvoj MS vpliva podnebje, in ne bližina morja. Manj možnosti, da bodo zboleli za MS naj bi imeli tisti, ki prva leta življenja preživijo v toplem podnebju (npr. okoli ekvatorja) kot pa v zmerno toplem (npr. Evropa in ZDA).

New Report

Close