Novi SLO potni listi
Kako ste uspeli dobiti nove potne liste, ko zivite v tujini?
V Kanadi je edina slovenska ambasada v Ottawi, vloge za potni list pa se ne da oddati po posti, temvec samo osebno. Kdorkoli je ze pripravil plane za nove potne liste in si izmislil “cudezno” pisalo s katerim je treba podpisati vlogo, ocitno ni pomislil, da obstajajo na svetu vecje drzave kot je SLO (za primer med Vancouvrom in Ottawo je priblizno 6 ur leta z letalom, da o ceni poleta niti ne govorimo, pa se cela druzina mora potovati, kajti samo ena oseba ne more oddati vlog za vse ostale).
Slovenski odpravnik poslov na ambasadi v Ottawi je sicer prejsnji mesec prisel pobrati vloge v Vancouver (kar je hvale vredno), vendar je bila to enkratna prilika, ki je ocitno ne nameravajo ponavljati. Da ne pisem o tem, da smo morali stare potne liste oddati in jih bodo unicili, kar pomeni, da smo naslednje tri mesece ujeti brez potnih listov dokler ne dobimo novih :-((
Kaksne so vase izkusnje?
Klaus
Ojla,
Jaz sem dala delat nov potni list, ko sem bila v Lj in so bili zelo prijazni (sredi poletja so mi ga naredili v štirih dneh, čeprav sem rekla, da ni nujno). Tisto stran v starem potnem listu, kjer sem imela dovoljenje za delo, so mi pustili nedotaknjeno (je niso preluknjali) in so rekli, da bo to veljalo. No in je res veljalo, čeprav sem bila sama globoko skeptična. Zdaj pa že eno leto zabavam norveško policijo s svojim rdečim potnim listom (resno, čisto vsak ima kakšno pripombo).V glavnem, samo dobre izkušnje z vso zadevo, moram reči.
rožica
Pozdravljeni!
Ker sem zaposlena na enem izmed veleposlaništev (konzularne zadeve so moje področje) predlagam vsem, ki ste kjerkoli v tujini, da se pri pristojnem veleposlaništvu ali generalnem konzulatu pozanimate za konzularne dneve, saj imamo vsa veleposlaništva in konzulati tudi konzularne dneve v krajih, ki so malo bolj odaljeniin kjer lahko oddate vloge za nove potne liste.
Ne pozabite, moder potni list velja samo do 5.8.2002.
Tole o novih potnih listih me je prav zadelo, glede na to da grem na potovanje 1/6/02 in se ne bom vrnila v UK do 30/8/02.
To pomeni da si moram zrihtati potni list “NOW”.
Ali ima kdo informacije kako si to narediti v UK?
Ali lahko zaprosim za nov potni list v Sloveniji, ce grem na pocitnice domov?
Hvala v naprej.
Irena.
P.S. ali ima kdo dobre informacije o pridobivanju dvojnega drzavljanstva?
Ja, novi potni list lahko dobis v SLO. Ne vem pa koliko se caka nanj.
Čaka se 2 do 3 tedne, če pa gre za nujne zadeve , pa tudi do 3 dni.
mislim da ne mislis pravega pasosa. zdej so SPET novi, od letos spomladi. rdeci.
Zivim na Middle East. Zamenjava potnih listov je trajala 2 meseca! Potne liste smo posiljali po posti. Placali 75 USD. Prosili smo za debelejso verzijo, dobili pa tanek potni list z samo 32 stranmi. Zal bomo morali potni list zamenjati ze cez par let.Nevem zakaj nam niso ugodili in izdali potni list z vec stranmi. Stari potni list preluknjan se vedno uporabljam ,se dve leti saj imam v njem rezidencno vizo.
Tudi mi smo hoteli (in placali) 48 listne potne liste, dobili pa 32 listne. Prisli so pred nekaj dnevi (vloge smo oddali aprila).
Hi Klaus,
hvala za informacije. kot vidim sem placal 48 dobil 32 listni potni list. za nas je to zelo pomembno, saj se potni list hitro napolni .se bom pritozil.lol. o izidu boste obvesceni.
kot vidim nisem edini imel toliko tezav za tako nepomembno birakratsko zadevo.
[email protected]
Tudi mi smo se pritozili na ambasado. Bom porocal. Dvomim pa, da bo kaksen rezultat, ce bo sploh kaksen odziv. Ampak zdaj vsaj imamo potne liste. Zadnjih nekaj mesecev smo bili cisto brez in je bil prav neprijeten obcutek, ko ves, da se ne mores nikamor premakniti.
Torej, po dobrem mesecu in pol nismo dobili se nobenega odgovora z ambasade….
Forum je zaprt za komentiranje.