Novembrčice – kako kaj s težo?
Pozdrav vsem!
Ker sem imela včeraj pregled pri G in sem še danes v šoku, me zanima kako je kaj z vašo težo? Jaz sem v 22 tednu, kilogrami pa so kar ekspresno narasli v zadnjem mesecu. Noseča z dvojčki sem pridobila do sedaj že 7 kg (čeprav resnici na ljubo ne vem od kod se jemljejo kile, ker res pazim kaj , koliko in kdaj jem, pijem pa ogromno tekočine – voda z okusom jabolka). Ker sem pridelala kar 5kg v zanjem mesecu in pol me je sestra, ki me je tehtala kar malo postrani gledala, pa tudi G mi je dejala, da moram bolj pazit pri prehrani. Mož, ki je bil poleg se tudi ni mogel načuditi vsemu temu. Meni je čudno tudi to, da sem se po domači tehtnici, na kateri se redno tehtam zredila za vsega 4 kg, pa tudi sicer se mi nikjer (razen trebuh, ki je zdaj že nekoliko zrasel) kg ne poznajo. Ne vem več, kaj naj si mislim in kaj naj storim. Sicer pa – najpomembnejše – dvojčka sta odlično. Kako pa je z vami?
Kakorkoli že, uživajte v teh sončnih dnevih in se lepo imejte, pa seveda pazite svoje sončke!
Lp, Mateja*
Pozdravljena Mateja,
tudi jaz sem v 22. tednu, zredila pa sem se 5 kg (pravzaprav za 4, ker sem šla v prvih treh mesecih 1 kg dol, zdaj pa pet gor ;-)) ), nosim pa enega otročička. Tako, da je to tudi kar hudo, je pa sestra rekla, da grem zaenkrat pa diagramu teže v materinski knjižici. Mislim pa, da bom vseeno morala zmanjšati čoko in ostale posladke, pa tudi tiste sendviče ob 23.30… 🙁
Pijem veliko tekočine (navadna voda in voda z limono), ker sem imela na začetku nosečnosti v vodi “povišane” bakterije in sem dobila ukaz za minimalno tri litre tekočine dnevno.
Tudi naš sonček je zgleda odlično, prejšnji četrtek smo imeli morfologijo in nam je že takoj na začetku pokazal lulčka in jajčke:-)) Pa tako si je rokice ogledoval…
Ginekologinja pa me je v ponedeljek na rednem pregledu kar malo prestrašila, ker me je hotela zadržati v bolnici. V prejšnjem tednu sem namreč imela 3x močen krč na desni strani trebuha in je rekla da lahko to povzroči prezgodnji porod. Tako, da mi je zdaj dala kontrolo že čez en teden in mirovanje. Samo, da bi bilo vse v redu!!!
No, malo sem se razpisala. Lep pozdravček iz MB,
Jasna
pozdravček.
Jaz sem sedaj v 24. tednu in sem že pridobila 6 kg. Tolažim se s tem, da sem nehala kaditi, ni mi bilo nič kaj ekstra slabo prve tri mesece… Vmes še ena ohcet pa nekaj piknikov in ostalih praznovanj… Saj bo bolje.
Sicer pa je vse ok, razen trebuh je vsak dan večji. Zdaj pa že spadam med “ta prave” nosečke :))))))))
Tudi mi smo že bli na morfologiji, samo nogic pa ni hotel(a) dat narazen, tako da še zdaj ne vemo, kaj bomo imeli… Sicer pa grem jutri še 1x na samoplačniško na Fontano se snemat, mogoče bo jutri pokazal kaj bo… Upam vsaj.
Btw, tudi jaz sem iz mb.
lp, pepa
Jaz sem 22 t, pa do sedaj nisem pridobila niti cela 2 kg. Ginekologinja je rekla, da bi pa lahko malo več se zredila. Pa kaj če nimam ne vem kakšnega apetita. Sladkarije – peciva in sladoledi mi ne pašejo preveč – vsak dan se mi zalušta le malo čokolade in kakšen bonbon. Drugače pa za obroke lahko zelo malo pojem – vendar pa sem vmes dostikrat lačna, tako da vsak dan v službo vandram z vrečko sadja, doma imamo ribez in maline, kumare, pa jabolka bodo. To so moje poslastice. Posledica pa je, da še nimam ne vem kako velikega trebuščka. Ker drugače nisem bila preveč suha, zdaj ne zgledam kot nosečnica pač pa kot malo bolj debelušna kot sem bila prej.
Shujševalne diete pa se nisem držala še nikoli v življenju, zato tudi sedaj tega ne počnem. Glavno da G rekla, da je drugo vredu in da se vredu počutim. Kile pa bodo ziher same prišle, do sedaj pri meni to še ni bil problem.
Glavno je dobro počutje, zato se za kilogramčke ne sekirajmo. Glede kg pri zdravniku – tudi doma imam elektronsko tehtnico, pa mi vedno pokaže kakšne pol kg manj kot pri zdravniku.
Loti
Živjo!
Jaz sem v 21. tednu, pa sem se do danes zredila 1 do 1,5 kg. Me je ginekologinja kar pohvalila, ker se ne smem preveč redit, zaradi moje visoke osnove:)) Izgleda da je tako, da gre pri suhih hitreje, kot pri nas ta bolj okroglih.
Drugače pa tudi naš/a noge skup drži, pa noče pokazat kaj je:( Fant je rekel da bo zato punca, ker ne da noge narazen (ha, ha).
LP Lunca
Dobra razlaga – tole s punčko. Pri naju tud nista hotla pokazat kaj bo, ze enega se sumi da je fant, a G ni 100% prepričana, drugi/a pa ni hotel7a dat nogic narazen, tako da ne vemo kaj bo. G se je pošalila, da bo najbrž punčka in da bo očka zelo vesel, ker tako drži noge skupaj. Sicer pa ni pomembno. Oblekice bodo v nevtralnih barvah, glavno je, da bodo naši malčki zdravi, ne?
Dobra razlaga – tole s punčko. Pri naju tud nista hotla pokazat kaj bo, ze enega se sumi da je fant, a G ni 100% prepričana, drugi/a pa ni hotel7a dat nogic narazen, tako da ne vemo kaj bo. G se je pošalila, da bo najbrž punčka in da bo očka zelo vesel, ker tako drži noge skupaj. Sicer pa ni pomembno. Oblekice bodo v nevtralnih barvah, glavno je, da bodo naši malčki zdravi, ne?
Lp, Mateja*
V 21. tednu sem pridobila 4,5 kg – v zadnjih 14 dneh kar 2,5 kg!!! Sicer sem pa tudi pridobila tak apetit, da bi kar jedla, posebej zvečer. Zato sem si sedaj nabavila veliiiiko sadja, ki ga zvečer jem po mili volji, zato, da ne bi zvečer jedla čokolad in drugih kaloričnih “bomb”.
Morfologijo imamo pa drug teden. Bomo videli, kakš naš/naša drži nogice….
Mislim, kaj se sploh sekiraš?? Glavno, da si ti in otroka ok. Jaz sem v 24 tednu in imam “že” 8 kg več (pa se mi tudi zdi, da se nisem bogvekaj zredila, pač povsod malo), pa se čisto nič ne sekiram. Moje telo ima pač tak “program” rejenja – na začetku veliko (žal v nasprotju z vso logiko), proti koncu pa vedno manj. To sem videla že pri prvem otroku, ko sem se redila po enakem postopku kot zdaj drugič, pa v nasprotju z vsemi knjigami. Na koncu sem imela 14 kg več, takoj po porodu pa le 2 kg več, en mesec po porodu pa tako postavo in enako kg kot pred zanositvijo.
Kot pravim, glavno, da si ti ok, se dobro počutiš in da se otroka prav razvijata in se sploh ne sekiraj, kaj drugi pravijo.
Pa srečno!
Pozdravljene!
Tudi jaz uspešno pridobivam težo, 4kg do 23 tedna. Me pa kar malce skrbi kaj še bo, saj sem kar naprej lačna.
Do dveh tednov nazaj so me vsi spraševali če nameravam roditi letošnjega novembra (pripomba na moj mali trebušček), zdaj bi me pa vsi radi mal pobožali po trebuščku, češ, lej,lej kako je zrastel.
Drugače pa najbolj uživam ko začne mali brcat in se preobračat- čudovit občutek.
LP vsem, itta
Jaz sem pa v 21. tednu in sem se zredila za ene 3 kg (vse v zadnjem mesecu in pol). V prvem trimesečju sem ful jedla (in nič bruhala), a se mi ni nič poznalo, potem v 4. mesecu pa v 3 tednih dobri 2 kili, tako da sem se začela malo paziti – sploh zvečer se nažiram s sadjem, pa sladkarije sem omejila. Apetit imam pa ogromen! Če bi bilo po njegovem, bi se vsak teden za vsaj eno kilo zredila. Sem pa drugače bolj drobna in majhna, tako da upam, da mi bodo dobri geni tudi med in po nosečnosti pomagali, da se ne bo preveč sala nabralo. Trebuh pa je iz tedna v tedna večji, a prav srčkan (lepo okrogel in napet), le da si nikoli nisem mislila, da je tako težek!
Drugače sem pa že imela morfologijo in je ginekologinja rekla, da bo verjetno punčka, a da ni gotovo, ker se ni dobro videlo. Ampak jaz že kar razmišljam o dojenčku kot o punčki, čeprav roza oblekic pa raje ne bom kupovala.
Brca pa tudi moja že kar nekaj tednov, vsak teden močneje!
teja
Sem v 22. tednu in sem se zredila že 7 kg, vendar sem na začetku 3 shujšala, tako da sem se v bistvu 4 kg. Vendar je to zame veliko, zaradi zelo majhne in drobne postave. Morfologijo sem imela v sredo, da bo fantek že vemo iz izvidov amniocenteze, drugače pa je vse v redu. Brcamo veselo, tako da se vidi na trebuhu, ki je že ogromen (vsaj meni se tako zdi).
LP vsem novemberčicam!
Pi-kica
Kile ja…
Jaz sem jih do 23 tedna dodelala +5. Res je, da sem bila pred nosečnostjo zelo suha in vem, da si mora telo pridobiti zaloge…. ampak vseeno….
Se mi zdi, da sem se v 2 tednih zredila za 1,5 kg.. Se bom morala zaceti paziti…
Sem pa sedaj tezka kot “žaklelj cementa” hihihihi
Pozdravček, Borovnica
Vstopila v 24. teden, pridobitev +5 kg, od tega dve z zadnjih dveh tednih.
Počutim se v redu, mala (če se G ni zmotila) veselo brca. Trebuh raste, čeprav opažam (ko primerjam z drugimi) da ni ne vem kako izrazit. Bolj sem podobna rejenemu pujsku kot nosečnici. Imam zadaj ležečo posteljico, tako da se mi vse skupaj razleze, ne pa izboči…. Pa kaj!
Želim vam čim lepši preostanek nosečnosti
LP
Ojla,
zdaj sem v 24. tednu pa sem se zredila za 7kg, sem kar malo šokirana, ker sem se zgleda največ zredila, čeprav me ni veliko skupaj, razen trebuščka seveda, drugače sem pa taka kot ponavadi. Groza …. se mi ni zdelo, niti ne jem veliko, sadje v glavnem …
Ajaj. Sem pa drugič noseča in prvič so kilogramčki ravno tako naraščali, na koncu sem jih imela 15 viška, dva meseca po porodu sem bila že na stari teži. se tolažim, da bo tudi zdaj tako, sicer pa je res važno, da so naši pikeci zdravi.
Lp vsem, Ateja.