Nove plombe
Zobozdravnica mi je naredila 5 belih plomb na zgornjih zobeh (na obeh sedmicah, dvojki, štirici in šestici), nobena plomba ni narejena dobro. Niso gladke, robovi zob niso sestavljeni in so hrapavi, nekje imam občutek kot, da imam luske. Iz notranje strani so čudne oblike, na šestici in sedmici je med njima in iz notranje strani ostal še karies.
Naj povem, da hodim v samoplačniško ambulanto in sem vse plombe plačala. Vsakič sem zdravnico opozorila, da plomba ni OK, vendar me je nekako prepričala, da je vse OK. Danes mi je popravljala plombe na dvojki in štirici, ki jih je naredila pred kratkim in niso bile v redu. Sedaj je situacija še slabša.
Zanima me kaj lahko naredim? Kaj sploh še lahko zahtevam od nje in ali sploh naj še tvegam zdravje svojih zob pri tej zobozdravnici?
Najlepša hvala za odgovor!!
Pozdravljeni,
ko sem prebrala vaše vprašanje, sem se nehote vprašala, kako le veste, da so plombe slabo narejene?? Ste bili na pregledu pri drugem zobozdravniku, pa je on tako ocenil? Če tega niste storili, vam svetujem, da si najprej poiščete strokovno oceno dela; to boste najlažje dobili, če boste šli na pregled k drugemu zobozdravniku. Sicer naše delo ocenjuje tudi strokovna komisija Zdravniške zbornice.
Srečno.