Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Nova zdravila za FM/SKU

Nova zdravila za FM/SKU

Pozdravljeni,

Na internetu sva zasledila nekaj informacij v zvezi z novimi zdravili za FM in SKU. Kar nekaj podjetij se trudi proizvesti takšna zdravila tudi zaradi 5-6 milijonov američanov, večinoma žensk, ki imajo to bolezen.

Na internetni strani
je zanimiva najnovejša ameriška študija o uspešnem testiranju naravnega zdravila O24 proti FM.

Zdravilo O24 je v obliki spreja ali obliža, nanaša se lokalno na boleča mesta in je mešanica šestih naravnih olj: rožmarina, peperminta, kafre, evkaliptusa, agave in limone/oranže ter ima zelo malo stranskih učinkov. O24 je patentirano, klinično preizkušeno zdravilo proti FM, ki je na voljo v lekarnah v ZDA in Kanadi (O24 Fibromyalgia; ; 30 ml sprej npr. stane cca. 20 USD).

Na strani:

lahko preberete članek o novih zdravilih za FM, ki jih razvijajo znana farmacevtska podjetja Pfizer Inc. (Pregablin), Eli Lilly & Co. (Cymbalta), Celgene Corp.(thalidomide), Cypress Bioscience Inc. (Milnacipran-Ixel) in drugi.

Predvsem podjetje Cypress Bioscience Inc. se zelo trudi licencirati zdravilo Milnacipran (Ixel) za zdravljenje FM in SKU v ZDA. V teku je intenzivno preizkušanje tega zdravila, ki je do sedaj dalo obetajoče rezultate. Tretja faza testiranj bo zaključena do sredine leta 2007. Milnacipran se sicer že šest let uporablja kot antidepresiv oziroma kot NSRI (angleško: norepinephrine serotonin reuptake inhibitor ali NSRI). Spodaj je nekaj povezav do zanimivih člankov o Milnacipranu.

Milnacipran – poročilo proizvajalca Cypress Bioscience Inc. o testiranju zdravljenja FM (5. januar 2006):

Milnacipran for Fibromyalgia

Milnacipran (Ixel)

Milnacipran relieves chronic pain and depression
,

Efficacy of Milnacipran in Patients with Fibromyalgia

Tudi znano farmacevtsko podjetje Pfizer, prodaja zdravilo Preglabin z dobrimi učinki proti fibromialgiji, a tudi s stranskimi učinki ().

Upamo, da bodo farmacevtska podjetja v bližnji prihodnosti uspela plasirati na tržišče primerna zdravila za zdravljenje FM in SKU s čimmanj stranskimi učinki.

Lep pozdrav,

Zlatko in Branka P

New Report

Close