Nova veza, komunikacija, spolnost
Spoznavam se z enim fantom, ki je s kmetije in je zelo priden in delaven. To je tisto kar ga loči od mestnih fantov in kar cenim pri njem. Tudi izobrazbo ima. Sama prihajam iz mesta, ampak sem navajena fizičnega dela na kmetiji, tu ni problema. Sem izobražena. In sem tudi urejena in skrbim zase, tako da ta fant je takoj vrgel oko name. Nisem tega poudarila, ker bi se želela pohvalit, ampak me pač moti kaj moški sploh najprej opazijo. Saj jim je tudi karakter pomemben, ampak še vseeno, zaradi tega se sploh ne morejo kontrolirat. In pač ker ima nekdo ki živi na kmetih čist druga prepričanja in vzorce privzgojene kot nekdo iz mesta, bi lahko bil problem. Ta fant me je predstavil družini in prijateljem,nisva še pa dejansko naredila nobenega koraka naprej. Nočem sicer silit vanj, ampak mi.manjka komunikacija med nama. Taka na nekem višjem intelektualnem nivoju s širsimi pogledi. Drugo kar mi manjka je izražanje čustev. Nisem še z njegove strani videla ne jeze, žalosti, ne slišala tega kaj on čuti do mene, kar si sicer v tem trenutku ne delam utvar, da bi bil zaljubljen, niti jaz nisem. Ampak zanima me kako nekoga takega pripravit do komunikacije? In da pove kaj čuti? Ne mislim do.mene. Da govori o sebi in se odpre. Preden ni ta pogoj izpolnjen, ne morem z nekom imet globljega intimnega odnosa. In do takrat to ni zame veza, ker moja pričakovanja niso izpolnjena. Doživela sem pa že od kakega moškega verbalni napad, da sem čudna ker tako razmišljam, komplicirana,da nisem resna. Zanje je seks predpogoj neke veze, zame pač ne. Kako to razložit drugim? In zakaj.nisi pripravljen? Eni ne razumejo nič.
Sem s kmetije in ti lahko povem, da obstaja zelo velika verjetnost, da se vajina zveza ne bo izšla. V večini primerov na kmetijah cenijo samo pridnost, torej delavnost, razvoju ostalih veščin (komunikacija, razmišljanje, intelektualni pogovori) se ne posveča pozornosti. Mislim, da si na takšnega naletela, po opisu sodeč. On je padel na tvojo zunanjost, izgled, kaj drugega ga niti ne zanima. Po vsej verjetnosti se hvali naokoli kako lepo punco ima.
Če opažaš, da se zadeva nikamor ne bo premaknila, potem on tako funkcionira kot veliko kmečkih fantov. Inteligentnih pogovorov od nekoga ne moreš zahtevati oz. ga ne moreš spreminjati, naučiti. Če se doma niso za to potrudili starši in jim je bilo pomembno samo delo, potem je to to. Si mora najti drugo punco, ki ji to ni pomembno, ti pa fanta, ki mu je. Njega ne boš premaknila.
Tole me je zmotilo: moja pričakovanja niso izpolnjena. Dva sta, in zveza ni namenjena izpolnjevanju pričakovanj, temveč je njen pomemben del tudi sklepanje kompromisov, prilagajanje, prestavljanje tudi lastnih meja.
Prav tako z marsikom pogovora ne moreš začeti: “Pogovarjava se zdaj o tvojih čustvih. Kako gledaš svojo mamo? Kaj te je v življenju zaznamovalo, kaj te je v drugem razredu OŠ še posebej prizadelo …” Imam občutek, da se tega lotevaš popolnoma brez občutka.
Imam partnerja iz takšnega okolja, torej s kmetije, ki je ravno tako storilnostno naravnan in mu je svetovna muka govoriti o sebi. Govori veliko, pove pa malo. Pri takih ljudeh moraš brati med vrsticami in pograbiti vsako drobtinico, ki ti jo ponudijo v odgovor. Biti zadovoljna z malim, s kakim stavkom ali dvema, ne pričakovat debate. In začeti previdno, kot bi božala ježka. Z malo potrpežljivosti ti potem izpostavi glavo in celo trebušček.
V idealnem primeru je govorica teh ljudi dejanja – z njimi kažejo svoja čustva.
Pa mogoče še opozorilo: deloholik zna biti skrajno neugoden partner, tudi starš. Dobro opazuj, kako je s tem pri njem in kako globoko je zavezan staršem. Pogosto so namreč starši na prvem mestu, dela se tisto, kar rečejo oni, partnerka in otroci so priveski, ki se morajo rihtati sami. No, moj partner ni tak, prav tako ne živiva pri njih in se je odselil od doma, davno preden sva se midva spoznala.
Stavek, ki pove ogromno:
Nisem še z njegove strani videla ne jeze, žalosti, ne slišala tega kaj on čuti do mene, kar si sicer v tem trenutku ne delam utvar, da bi bil zaljubljen, niti jaz nisem.
Nisi sploh zaljubljena.
Niti v enem samem stavku nisi napisala, kaj ti je sploh všeč na tem fantu (razen da ceniš delavnost in pridnost, kar je ok, a premalo za sploh kakšen osebni ljubezenski odnos med dvema. Tudi od sodelavcev, podrejenih, nadrjenih, lastnih otrok, samih sebe lahko “cenimo delavnost”.
Kaj je tebi sploh všeč specifično na osebi, v katero nisi sploh zaljubljena in pri kateri ti manjka tako komunikacije kot izražanje čustev.
Po opisu se zdi, kot da med vama (z OBEH STRANI) ni pravzaprav ničesar.
Kaj bi zares sploh rada?
Ti mesni metriči res ne dišijo? Pač pravi moški, delaven in priden. Ne pa močan na jeziku potem pa vidiš da je to vse kar premore.
Saj se bo vsak moški najprej zapalil za žensko lepoto, zato imaš čas do 30 da najdeš moža in očeta svojih otrok.
Zaljublenoist, pišeš kot ena najstnica.
No hočem ti povedati da ne sanjaj ampak se spusti na realna tla. Pač če te zanima kako seksa se spravi sama k temu če je on sramežljiv. Vprašaj kje misli živeti in kaj početi v življenju.
Glej 5- 20 – 15 let v naprej ne sanjat o nekih metuljčkih in srčkih.
Če se štekata ni problema, tudi če je on iz kmetije.
Jaz osebno ne bi imela enega s kmetije, nisem vzvišena ker je to druga mentaliteta.
Obstajajo kmetje, ki so bolj napredni in izobraženi. Super je da je deloven in priden, upam samo da se zna obnašati. Sama sem prek enega portala naletela na enega s kmetije, izobraženega, obnašanje pa groza. Rekel mi je, da bom morala delati na kmetiji če ne ne bo z mano v vezi. Wtf? Kaj je on meni? To je predpogoj za vezo,? Pa da mu rojevam otroke verjetno, zelo primitivno razmišljanje. Imam probleme s hrbtenico, pa bom igrala deklo na kmetiji. Proti delu nimam nič, sam takih ultimatov mi noben jebeni kmet ne bo dal. Tudi izobraženi kmetje so lohk ozkogledi in primitivci. Dobro premisli, preden boš imela kaj resnega z njim.
Kmečki fantje so večinoma navajeni samo delati in trpeti, redko kateri ti bo govoril o svojih čustvih- delujejo še zmeraj zelo staromodno. So izjeme, vendar redke. Oni padejo na žensko lepoto, da se ga ena usmili in da jo bo lohk zaplodil, da bo še več garačev na svoji kmetiji. Če vidiš da se ne bo spremenil, si raje najdi enega mestnega fanta s katerim boš lahko bolj inteligentne stvari kramljala. Tudi izobrazbo ima dons lohk vsak lolek, le če je dost priden in vztrajen.