Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Nova tema – ni Spolnost

Nova tema – ni Spolnost

Zdravo..

Mislim toliko deklet na tabli (in fantov) pa ni nobeden nič komentiral
Evrovizije. Cunjce pa pesmice, pa stasi in glasi.
Pa Evropejska kuhinja (kamor rinemo z glavo naprej)..
Pa nasplošno ozvočenje, lučke in ostalo.
Mogoče sem spregledal debato (se globoko oproščam), ali pa res ni bilo
nič debate okrog tega (dajmo začet).

Ali vas pa resno vse skupaj daje pomlad in nimate časa gledati
televizije (imate ugasnjeno hehe).

Ja res prav zanimivo. meni se je večina moških tam na odru zdela drugače usmerjenih. najbolj grozna pesem in pevec je bila ruska. drugače kar se oblek tiče je bil pa najgrozovitejši tisti tip, ki je prišel v eni kosmati jakni. prav smešno. naša nuša je bila dobro oblečena, dobro je pela, tako da nanjo nimam pripomb. nisem pa zasledila, kdo je bil naš tip, ki je napovedoval. to bi pa bilo kar malo pod kritiko. ko je žirija iz estonije povedala svoje točke, je naš napovedovalec rekel nekaj takega kot: zanimivo, da estonija ni dobila nič točk. ja logično, če ni morala glasovati zase.
no drugače je bilo pa kar uredu.

Meni osebno se ne dopade da vedno ene in iste države dajejo točke sosedom ali pa jim da jejo zato ker jim pač tako politično ugaja.
Drugače mi je pa zmagovalka kar všeč. Nuša je odpela super, tudi izgledala je tako, kot bi imela res veliko energije.
Najbolj od vsega pa mi je bilo všeč, ko je bila izredno dolgo med top 5 in je to tudi navelikem platnu pisalo. 1. po dolgih letih je spet nekdo vedel za nas.
Všeč pa mi je bil tudi komentator, ker je vsaj pošteno povedal o vsaki pesmi, glede na to, da smo druga leta, Molkova, poslušali trače in prigodice, katere se sploh niso tikale pesmi. Pa slišalo se mu je da je podkovan v glasbi(komentatorju).

Se popolnoma strinjam s tabo!

Jaz pa komentatorja nisem mogla poslušat, pa sem dala na BBC Prime, kjer je veliko angleškega humorja.

Zvsem kar ste napisali se strinjam tudi jaz.
Čeprav me moti pri vsem tem dogajanju to, da naj bi nekatere države (napr. domačini Danci, angleži, morda še kdo?) uvrščali našo pevko v sam vrh, celo proglašali so jo za možno zmagovalko. Ob glasovanju pa smo ugotovili, da sta bili ravno ti državi med redkimi, ki niso naši Nuši namenili niti tičke. Saj so morda res prej mislila, tisti o zmagi, a kaj, ko so zavezništva močnejša in z dolgo tradicijo.

Letos se je prvič zgodilo, kar jaz pomnim, da je večina držav podelila točke naši pesmi (eni več, drugi manj). Torej so Slovenijo “opazili”, celo bolj kot hrvaško, kar se do sedaj ni dogajalo. Res, da nismo dobili nobene najvišje ocene, kar je v preteklih letih bilo, toda zbrali smo več točk od večih držav.

Meni osebno je to celo ljubše. Mislilm pa, da glede na predhodne ocene in primerjavo z drugimi, bi realno zaslužila uvrstitev med prve tri. Toda, kot ste že tudi drugi ugotavljali, je bila politika zopet močnejša od glasbe. Kaj hočemo? Evropa!

Nuša je zakon! Po mojem mnenju bi si ona zaslužila zmago ( glede pesmi, stasa, obleke, scene..).

Dobra prireditev. Nuša je bila car, ampak glasovanje je pač bilo, kakršno je bilo. Sem danes poslušal na Valu 202, da naj bi zopet uvedli pravilo, da mora vsaka država odpeti pesem v svojem jeziku, kot je bilo včasih. Jaz sem za to, kaj pa vi? LP John

Jaz pa nisem zato! Iz preprostega razloga: kdo pa razume slovensko razen nas samih? Sem pratrirot. Vendar! V kolikor želimo vsaj pokazati, kakšne pevce, komponiste in tekstopisce naša deželica na sončni strani Alp premore, lahko to storimo edino enakovredno s tistimi, ki govorijo najbolj razširjen jezik. Sedaj se je lepo videlo, ko je bila večina pesmi v angleščini (ki je med najbolj spevnimi jeziki poleg francoščine), da smo (seveda, kdor vsaj približno obvlada angleško) lahko vsaj razbrali, kaj pesem napr. iz Estonije pripoveduje. Napr. turška pesem ni bila tako slaba, vendar njihov jezik, ker ga pač ne razumemo, zveni zelo trdo, skoraj bi rekla, da se z melodijo “krega” (kakšna bi bila v napr. francoščini?).Prej pa so države, v katerih se govorijo “razširjeni” jeziki, avtomatsko bile v prednosti. Največ glasbe, ki jo posluša vesoljno prebivalstvo Evrope je ravno v angleščini. Mislim, da je za tekmovalni del edino prav, da imajo vsi enakovredne možnosti za izvedbo. Morda se bo tudi Nušina angleška Energy vrtela v Angliji, čeprav nam niso dodelili niti točkice. Točkovalni del pa je čist druga zgodba.

Oh. pa res ne znam nikoli povedati na kratko. Saj pravijo, kdor že prizna, se mu pol odpusti, ne?

Kdo je sploh bil komentator?

En Andrea F.Nimam pojma, kje so ga našli. Na radiu Slovenija je Andrej Karoli tudi dobro komentiral, tako da sem potem dala TV na potiho, zraven pa sem imela prižgan radio s Karolijem.

celega Evrosonga nisem gledala, sem pa Nušo. Simpatična in energična je. Izžarevala je energijo. Pesem mi ni bila všeč. In njena obleka (zgornji del) tudi ne. Visoko se je uvrstila, čestitke.

lp, didi

Se strinjam z Uršo, da je pesem Energy veliko bolje zvenela v angleščini kot v slovenščini. Sem bila pa ful presenečena, ko ja Nuša tako dobro odpela svojo pesem in prvič se je zgodilo, da nisem po tem nastopu na njen račun slišala niti ene kritike. Meni je bila zelo všeč tudi pesem od Bosne in Hercegovine, pa tudi zmagovalka ni slaba. A ste opazili, da je bil en pevec(sem pozabila iz katere države) ful podoben Sebastjanu? Po mojem pa bi si velik kritik lahko zaslužile plesalke, ki so spremljale španskega pevca(izgledalo je bolj kot telovadba ne pa ples). Najbolj pa me je razjezilo, da nas je prehitela Švedska, ki je imela skoraj isto pesem ko zmagovalka Eurosonga pred pr. dvema letoma. Drugače pa mi je bil letošnji Eurosong zelo všeč.

LP, Maja

Se popolnoma strinjam s tabo, drugače pa lahko Evrosong preimenujemo kar v Englishsong.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close