Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Nova streha na balkonu (stanovanje v bloku)

Nova streha na balkonu (stanovanje v bloku)

Zdravo,

Iščem predloge kako najenostavneje do nove strehe na balkonu, živim v bloku.

Pri obnovi fasade bloka smo odstranili streho s tem pa tudi strešne nosilce(ki so bili privarjeni na konstrukcijo balkona).
Moj namen je enostavno kupiti konzole/nosilce za streho in jih s pomočjo vijakov priviti na konstrukcijo – novih nosilcev nebi znova varil na konstrukcijo. Zanima me ali kdo ve če kaj takega sploh obstaja. V trgovinah (merkur, Baumaxx) sem našel samo konzole z 90° naklonom.

Morda imate tudi vi kakšen drug predlog kako izvesti nosilce za streho?

že vnaprej se zahvaljujem za predloge. 😀 😀

Nosilce za streho ti lahko izdela vsak ključavničar.

Težava bo v tem, da potrebuješ soglasje sosedov za tak poseg. Ker očitno niste poskrbeli oziroma nekam zapisali, da bo “streha” na balkonu postavljena nazaj v okviru izvedenih del na fasadi, ste naredili napako.

Če se sosedje dobro razumete med seboj, ne bo težav (razen s kakšno gradbeno inšpekcijo). Če pa ne, pa pričakuj težave (zlasti z gradbeno inšpekcijo).

Tu si se namreč znašel v težavah. Zakonodaja poleg tega, da boš potreboval (odvisno od posega) malo nad 50% ali celo malo nad 75% soglasje, pravi še tole:

(2) Kadar gre za posege, ki spreminjajo zunanji izgled stavbe, morajo lastniki upoštevati občinske prostorske akte in predpise iz 155. člena zakona.

upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd

zdravo,

torej bi šel lahko preprosto zares kar k ključavničarju da mi jih izdela?

Glede zakonodaje in tega pa hvala za opozorilo samo mislim, da nebi smelo biti težva saj se v našem bloku vsak prosto ureja svoj balkon. Nekateri strehe na balkonu sploh nimajo.

Tako je. Še bolje pa bo, če pride ključavničar pogledat zadevo in ti svetuje najboljšo varianto. Itak bo moral narediti izmere, vrezati navoje itn….

New Report

Close