Najdi forum

nova streha Gerard

Letos imamo obupne komedije s streho. Res da je že 25 let star bramac in garancija poteka, da je zima res huda ampak to pa nismo pričakovali, da bo pričelo od vseh strani teči. Pa pustimo to, streha bo pomladi nova, to je že odločeno. Prvi mojstri so bili že na ogledu in kar po vrsti so svetovali kritino Gerard. Nam glede na vse razmere kar odgovarja, vendar bi radi še iz “prve roke”, se pravi tega foruma kakšen nasvet oziroma izkušnjo glede te kritine. Če jo že imate seveda. – Pa še nekaj me zanima. Vsak mojster predlaga 50% avans na material. Vem, da so mojstri večinoma pošteni, tudi so priporočeni. Vendar smo gledali pred kakšnim mesecem na TV, kako je nek mojster pohopal avans, kljub podpisani pogodbi, nikjer ga ne morejo dobiti itd. in ga ni bilo več blizu, menda se je to zgodilo v Domžalah? Človek postane kar nezaupljiv! Zato prosim tudi za mnenje ali je ta avans običaj, oziroma ali ga lahko odklonimo? S temi dvomi ne moremo kar pred mojstre, je kar nerodno…nobenega ne bi radi užalili? Kako naj postopamo, da ne bomo izgubili dobrega mojstra, da nam ne bo zameril naših dvomov? Hvala za nasvete!!

kaj pa če vam mojstri povedo, koliko materiala potrebujete, nabavljate pa sami?

Jaz imam to kritino eno sezono in zaenkrat je b.p. Glede avansa ti ne morem svetovati, ker se nisem menil direktno s krovcem in sem imel operativno rekonstrukcijo objekta urejeno na drugačen način. Samemu se ti ne splača kupovati materiala saj plačaš 20%ddv, če ga kupi pa izvajalec pa plačaš samo 8,5%. To velja seveda samo še do uvedbe enotne davčne stopnje, s katero nas bojo osrečili izvoljeni predstavniki ljudstva.

kritino imamo 3 leta in je o.k. plačal sem pa vse na koncu po končanem delu.

me zanimam, kakšna bo po 15 letih, ko jo bo vsako leto vsaj enkrat dobila toča… plehnata streha vsekakor ni za naše klimatske razmere predvsem zaradi toče, pa še tisti posip zgleda zelo nenaravno in ceneno.

Avansa ne priporočam, ker ima tudi obrtnik navadno odloženo plačilo v trgovini. Naj ti pripelje material in mu plačaj material. Delo po zaključku.

joc, posip izgleda ceneno? kakor za koga – nama je bila ta streha ravno zaradi posipa všeč. vse druge pa so nama “mimo”. da se posip lušči – to se baje dogaja pri kritini Hosekra – podobna varianta, ampak cenejša. nama se do sedaj še nikjer ni luščila, pa je bilo lansko leto tudi “divje”.

midva sva zadovoljna s kritino, je pa res, da sva imela težave s pooblaščenimi krovci, noben se ni odzval za delo oz. da bi nama vsaj naredil predračun.

odšla sva v trgovino, kjer prodajajo kritino, povedala kvadraturo strehe, s prodajalcem smo skupaj preračunali koliko kritine rabimo, zaključkov, žebljev itd. in na koncu smo pokrili sami. in naj povem, da se da pokrivat z njo čisto enostavno.

lp

Hvala za vaše mnenje! Smo se kar odločili za to kritino, dobili že tudi predračun in po res izvrstnih priporočilih ljudi, ki jim je to kritino že polagal, dobrega mojstra s certifikatom o opravljenem šolanju za polaganje prav te kritine. Sami pač res nismo sposobni tega dela opraviti, smo že malo v letih…Hvala še enkrat in srečno pod novo streho še naprej!

Raje se pozanimajte glede druge kritine – pločevinaste kritine niso za naše razmere in so le “nateg! proizvajalcev in trenutna modna muha.
Malo pomislite, katere strehe letijo po zraku ob najmanjšem neurju, pa kje se nabira kondenz zaradi temeperaturnih razlik poleti, kje se najbolj sliši zvok dežja, na čem se pozna udarec toče …
Poskusite s kakšno specializirano trgovino, ki nudi več vrst kritin, saj krovci so ponavadi zastopniki za nekatere kritine, kjer od proizvajalca/dobavitelja dobijo določen rabat. Je pa tako, da pri polaganju pločevinaste kritine (katerekoli) zaslužijo veliko več kot pa pri polaganju npr. opeke(veliko prej opravijo delo). Za svoje delo nudijo 10 letno garancijo (po zakonu), kar bo streha tudi zdržala (najverjetneje). Vprašajte pa se, kaj se bo čez 10 let zgodilo z deskami, trami, ki bodo ves čas podrvžene kondensu?

Sosedje imajo par let to kritino in so zadovoljni z njo, s tem, da imajo mansardno stanovanje.

LP

Mi smo tudi zadovoljni s to kritino. Preživeli točo (ne samo enkrat) pa je streha še vedno bp, kondenzira spoh ne, pa imamo mansardno stanovanje in prej se je po navadnem ceglu bolj slišalo šklopotanje dežja.

Pa lep dan

Hvala, da ste si vzeli čas za moje vprašanje!

Ko smo se menili z obrtnikom, ki naj nam bi položil to streho smo na vsa vprašanja dobili tele odgovore:

– položil bo parapropustno folijo na izolacijo
– izolacije bo 20 cm
– streha bo dvignjena 7 cm (zračna streha) tako da do kondenzacije ne
more priti
– pločevina – streha je pravilno obdelana in prevlečena s trajnim posipom
– posip preprečuje ropotanje po strehi kadar dežuje in tudi razprši
deževne kaplje
– zaradi elastičnosti materiala je vpliv toče zanemarljiv

So področja z viharji, kjer ne vzdrži nobena streha. Tega se pri nas ne bojimo tako zelo, ker živimo na gozdnem področju in viharjev do sedaj še nismo doživeli (Gorenjska, 950 m nadmv.), imamo pa hude zime z veliko snega, zato sneg ne sme s strehe, ker sicer sneg zapre prehode do hiše.

Ja človek strehe res ne dela vsakih 10 let zato razmišljaš in sprašuješ kaj bi bilo najbolje. Posebno veliko nam je vredno mnenje lastnikov oz. uporabnikov te kritine, ki je zelo pohvaljena in priporočena za razmere v katerih živimo mi.

Zanima me za kakšno kritino bi se vi odločili? Malo ste me spravili v dvome:-)).

Vsem se prav lepo zahvaljujem za mnenja.

Pozdrav!

zakaj potem ne izdelujejo avtomobilov iz te magične elastične pločevine. ne norite no s to plehnato streho, čez 10 let pa jo boste dol metali, ker bo spremenila barvo ipd.
po standardih je min izolacija 25 cm, boste plačali kazen, če vam pride inšpekcija. razen če imate kakšno staro (nepoteklo) gradbeno dovoljenje. pa brez zamere.

Lahka strešna kritina Gerard ima garancijo do 50 let.

Gerard ima posip iz navadnega kamenja, ki ni umetno obarvano in se z leti ne razbarva.

Vseeno hvala za vaše pripombe.

mislim, kaj vse človek tu gor prebere. eni pač niso za to.

tudi mi smo že preživeli dež pod to streho, pa ni bilo kaj bolj slišat, ko kje drugje, pa še ni izolacija na podstrešju narejena.

za kondens pa – zato obstaja zračni most. pravilno se zadeva naredi, pa je vse ok.

to je enako kot pri pvc vratih in oknih, kako enim vse po šipi teče. enaka fora – kaj pa ustrezen sistem prezračevanja?

Pozdravljeni
Tudi sami se pripravljamo za renoviranje strehe, prav tako na gorenjskem –
pa me zanima ta vaš krovec in pa okvirna cena z delom in materialom po m2.

hvala za info milan

Pozdravljeni,

naš krovec: Miha Vogrinčič s.p., 4273 Blejska Dobrava 37.

dobava in montaža strešne kritine Gerard: 1 m2 4.950,00 sit

Srečno!

veliko opečnih streh ima garancijo 50 let.
ne kvarite si lepih hiš s pločevinasto streho, malo si jih poglejte v živo in ne na prospektu, zgleda zelo umetno in nekvalitetno.

Najprej je važna praktičnost potem lepota. Mi ne bomo menjali strehe zaradi lepote ampak zaradi potrebe prav po taki kritini. Pa še to – videl sem že kar nekaj teh novodobnih streh in meni so poleg tega, da nam odgovarjajo za naše potrebe, tudi zelo všeč. Zapelji se v Italijo v Julijsko krajino, kjer so hiše večinoma po novem prekrite prav z Gerardom in njej podobnimi kritinami pa si jih malo oglej. Mogoče boš spremenil mnenje.

hvala

New Report

Close